Desert prajitura cu mac si nuca de cocos

de mamidesara in Prajituri, 30 Dec 2010 | 158787 vizualizari

 

Posibil sa o stiti deja sub alte denumiri, e prajitura mea preferata!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4-5 linguri de faina
  • praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • zahar vanilat
  • 100 g unt sau margarina
  • Pentru ornat:
  • biscuiti simpli
  • ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mac si nuca de cocos:

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si praful de copt, amestecand usor, sa iasa un aluat aerat.

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin spuma. Praful de budinca se desface in laptele rece, apoi se amesteca cu spuma de galbenusuri si se fierbe totul in bain marie, pana se ingroasa. Trebuie putina rabdare aici, caci dureaza pana e gata si e nevoie sa amestecati continuu. Cand s-a racit, se pune untul sau margarina si se amesteca pana la omogenizare.

Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit. Deasupra urmeaza un strat de biscuiti simpli, iar la final se topeste ciocolata de menaj si se orneaza dupa plac prajitura.

Pofta mare!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mac si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone