Tort cu visine si frisca

de lucy2002 in Torturi, 4 Iul 2014 | 12752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5albusuri ( ramase de la cozonac)
  • 3 oua intregi
  • 8 linguri de faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 8 linguri de zahar
  • visine conservate de anul trecut
  • sirop de visine

Crema : 500 ml frisca vegetala

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si frisca:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat .

Cand albusurile s-au intarit  si au aspect de bezea adaugam galbenusurile frecate

cu un praf de sare. In continuare adaugam faina si mestecam usor de jos in sus.

 

Tapetam o tava cu faina  si turnam compozitia in ea dupa care adaugam visinile.

Se da la cuptorul  preaincalzit pentru aproximativ 45 minute .

Facem testul cu scobitoarea si daca este copt il scoatem si il lasam se se

racoreasca dupa care taiem blatul in trei.

Punem frisca lichida intr-un bol si o mixam pana se intareste.

Asezam prima foaie pe un platou, o insiropam, urmeaza stratul de frisca

si continuam cu urmatoarea foaie insiropata si iar un strat de frisca,

urmeaza ultima foaie insiropata si iar frisca .

Decoram cu frisca si visine.

Pofta buna !

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

lucy2002 1

02.10.2014, 09:49

Multumesc, multumesc frumos !

mihaelar63 1

25.11.2018, 09:34

Nimic nu se pierde , totul se transforma !!! bravo ! Din 5 albusuri stinghere ai preparat bunatate de tort

lucy2002 1

25.11.2018, 11:44

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Paris-Brest"