Acest preparat este intalnit in zona Moldovei. Prima data cand am gustat aceste ,,pastai cu ou batut''asa cum le zice soacra mea, mi-au placut si le gatesc pentru ca sunt cerute de baietii mei. Asa ca va recomand sa incercati si voi.
Pofta buna!
Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)
Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne place, mai al dente sau mai moale.
Punem fasolea la scurs de apa intr-o strecuratoare; dupa ce s-a scurs apa, se amesteca cu ceapa calita si ouale batute, adaugam sare, piper, condimente dupa gust si mai lasam pe foc 5 minute.
Sunt bune atat calde, dar si reci.
S-aveti pofta!
1
Se poate adauga si cateva linguri de smantana in ouale batute.