Placinta cu smantana

de lucy2002 in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 4440 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Blogul ,,Bucataria Irinei '' si mi-a placut mult ,am modificat la gramaje pe ici colo si iata rezultatul . Mi-a placut ce a iesit si ii multumesc Irinei pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500g smantana
  • 400g foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu smantana:

Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile .

Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma.

Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si amestecam foarte usor cu o spatula .

Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor ( aproximativ 50 minute )

O portionam cand este calduta si o pudram cu zahar pudra.

E foarte buna si rece si calda .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

20.07.2014, 20:11

Ce buna! Si eu am facut de cateva ori, chiar si cu fructe prin ea si insiropata.

Rocsi 1

20.07.2014, 20:22

Foarte buna!

lucy2002 1

21.07.2014, 08:22

Buna idee Merisor !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuni