Este o reteta simpla, rapida si numai buna in zilele de post.
Imi aduc aminte cu drag de bunica cum ne gatea aceasta mancarica si tare gustoasa mai era.
Sper sa va placa si voua!
Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute.
Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit.
Morcovul, cartofii se curata, se spala si se taie bucatele.
Peste ceapa calita adaugam,morcovii, cartofii, mazarea si condimentelele( sare , piper , boia) amestecam si lasam pe foc pentru 5 minute, completam cu o canita de apa calda, si lasam sa fiarba la foc potrivit. Verificam legumele sa fie fierte, adaugam sucul de rosii, mai lasam cinci minute pe foc dupa care se poate servi.
Pofta buna!
1
daca nu aveti suc de rosii puteti folosi si bulion