Delicioase!!!
Cernem faina, adaugam drojdia dizolvata, coaja de lamaie rasa, laptele caldut, ouale batute cu zaharul. Punem un pic de sare si framantam bine dupa care adaugam uleiul si framantam pana se desprinde aluatul de pe degete. Consistenta aluatului va fi ca cel de gogosi.
Impartim aluatul in doua parti egale. In prima parte vom pune cacaoa si vom framanta foarte bine, a doua parte va ramane alba. Lasam aluaturile la crescut pana cand isi dubleaza volumul
Ne apucam de treaba. Fiecare aluat va fi impartit in patru parti. Vom avea patru bucati albe si patru bucati maro. Intindem o bucata din aluatul alb in forma de cerc, intindem o bucata si din aluatul maro tot in forma de cerc. Le suprapunem si dam cu sucitorul peste ele pt. a le lipi cat mai bine. Taiem aluatul in patru, apoi fiecare parte o mai taiem o data in doua, ne vor iesi 8 triunghiuri egale, deci ne vor iesi 8 cornuri.
Am pus pe fiecare triunghi cate o bucatica de ciocolata si le-am rulat din interior spre exterior. Se pot umple si cu rahat daca va place. Le-am asezat intr-o tava de copt, le-am lasat un pic sa cresca, am uns cu galbenus fiecare corn in parte si le-am dat la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade, pentru 20 minute.
Cand sunt gata se scot se ung cu miere de albine sau sirop de zahar si se presara nuca de cocos .
Pofta buna !!!
1
Aveti grija sa faceti aluatul mai molicel ca sa iasa cornurile pufoase
2
Eu am dublat cantitatile de mai sus asa ca pozele sunt de la portie dubla ;)