Am facut anul trecut pentru prima data acest compot si mi-a placut foarte mult este ceva deosebit .
Curatam fructele de codite si le spalam bine. Pregatim borcanele si capacele, spalate si sterilizate la cuptor timp de 10 minute . Asezam fructele in borcane si adaugam doua linguri de zahar ( mie imi place mai acrisor ) punem apa pana sus, strangem bine capacele si agitam de cateva ori sa se dizolve zaharul din borcane. Punem borcanele la sterilizat pe aragaz intr-o oala inalta sau in cuptor .
Focul trebuie sa fie mic iar din momentul inceperii fierberii se lasa 30 minute ,dupa care se stinge focul si se lasa in cuptor pana a doua zi . Daca sterilizarea are loc pe aragaz se lasa acolo pana se racesc.
Se verifica borcanele daca au fost sterilizate bine .Se intoarce fiecare borcan cu gura in jos .Daca se prelinge se dau deoparte( frigider) pentru a fi consumate mai repede .
1
se aleg fructele sanatoase si nu prea coapte