Varza o tocam foarte fin,o calim in ulei pana se inmoaie,adaugam sare iar daca tot este tare,punem si o ceasca cu apa,lasam sa fiarba si sa scada in acelasi timp;varza nu trebuie sa fie zemoasa.
Intr-un castron amestecam carnea cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat,o punem intr-o tigaie cateva...
Carnea tocata o amestecam bine cu crema de branza, ouale, pesmetul si o lasam 15 minute sa se odihneasca. Adaugam apoi ceapa tocata fin sau data pe razatoare, usturoiul pisat, sare, piper, 1 lingura maghiran si pasta de ardei. Omogenizam bine compozitia, o punem intr-o forma unsa cu ulei, dam...
Pestele curatat de solzi, intestine, branhii, spalat, bine scurs, condimentat cu sare, piper, in burta punem 3-4 catei de usturoi tocati si-l lasam deoparte. Varza taiata fideluta o frecam cu sare de lamaie apoi o punem intr-un vas cu ulei impreuna cu ceapa tocata marunt sa se caleasca. Dupa ce...
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a racit amestecam cu branza,oul batut,vanilia,zahar,coniac si visinile curatate si bine scurse;omogenizam bine totul iar daca este prea moale adaugam pesmet de biscuiti.
Pe un prosop de bucatarie punem o foaie de placinta ungem cu...
Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si...
Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit;
dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca;
in acest timp...
Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar, adaugam ulei cate putin batand energic, adaugam scortisoara, aromele, faina amestecata cu praful de copt, gemul, amestecam totul bine apoi rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Deasupra punem miezul de nuca si lasam la cuptor...
Ficateii curatati, spalati, bine scursi, ii punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca inabusit. Dupa ce a scazut apa din ei adaugam usturoiul pisat, dupa cateva minute vinul, dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile pasate, lasam sa fiarba 5 minute, condimentam cu sare, piper, putin...
Rosiile spalate, scoase coditele, le punem intr-un vas mare cu apa si le lasam 30-45 minute. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja, le pasam foarte bine cu blenderul, adaugam sare si zahar, amestecam cu lingura sa se topeasca, punem sosul in sticle, fierbem sticlele 1h iar dupa ce s-au racit in...
Intr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii intr-un alt vas si dupa ce s-au racit ii aranjam in borcane intercalati cu rondele de ceapa, rondele de...
Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de busuioc apoi lasam la cuptor 30min
Le servim calde.
Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se lipeasca de fundul vasului,adaugam rosiile spalate si pasate cu blenderul,1cana cu apa,1lingurita sare si...
Intr-un castron amestecam bine branza si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici,potrivim de gust, apoi cu palmele ude formam sfere,in mijloc punem cate o boaba de strugure sau cate o rosie;
tavalim sferele prin patrunjel tocat foarte fin iar alte sfere prin nuca macinata apoi le...
Punem intr-un vas de tuci ulei. Eu am vasul ramas de la mama, arata urat pentru ca este vechi, dar nici eu nu sunt mai noua!! important e ca-si face treaba buna!! Deci dupa cum spuneam, cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata marunt, morcovul si dovleceiii rasi, sarea, zaharul. Dupa ce s-au...
Intr-un vas punem la fiert 1cana cu apa, zaharul, coaja de lamaie, scortisoara, iar cand a inceput sa clocoteasca adaugam gutuile spalate si taiate felii foarte subtiri. Dupa 2-3 minute adaugam si orezul spalat, lasam sa fiarba incet, adaugand din cand in cand apa fierbinte. Dupa ce orezul a...
Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar;
amestecam mereu iar cand a scazut tot sucul ce l-au lasat,dam vasul deoparte si amestecam scortisoara si miezul de nuca taiat cu cutitul;...
Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie;
gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie apoi le prajim in untul ramas de la carne dupa care se scot si ele pe o farfurie;
tot in untul...
Gutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a racit,amestecam cu scortisoara,coaja de lamaie rasa si albusurile batute spuma cu zaharul vanilat si un praf de...
Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider;
restul decupajului +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider;
pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe...
Mai intai ne ocupam de umplutura: radem bostanul curatat de coaja, apoi merele si le punem la calit in unt impreuna cu zahar, iar la sfarsit dupa ce a scazut tot sucul adaugam coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca.
Pentru foi: dizolvam drojdia cu putin lapte...
Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul.
Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste,...
Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin,...
Carnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul apoi amestecam cu pastele fierte 8 minute si scurse.
Servim ornat cu busuioc verde.
In 2 vase separat punem la fiert pestele curatat, spalat, impreuna cu rosiile, 1 lingura de concentrat sau 1 lingura de sare. In al doilea vas punem cartofii curatati si spalati, taiati in jumatati, fasolea pastai curatata, spalata si tot la fel cu 1 lingura de concentrat. Dupa ce toate sunt...
Amestecam intr-un vas faina cu sare,zahar,untul cubulete mici,2galbenusuri si framantam un aluat,formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider 30min;intr-un castron amestecam branza cu zeama de lamaie,1lingura cu zahar,vanilie,gris,omogenizam si lasam deoparte.
Din...
Calim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte;
cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu ceapa si-i rasturnam in tava;
adaugam 1ceasca cu apa,deasupra punem pulpele crestate,...
Fructele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zaharul pe foc,amestecand mereu;
dupa ce s-a topit zaharul mai lasam pe foc 30min;
dupa acest timp,pasam cu blenderul vertical apoi dam vasul la cuptor 40min;
la sfarsit adaugam zeama de lamaie si punem gemul fierbinte in...
Piersicile spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zahar pe foc amestecand mereu;dupa ce au fiert bine 20min,le pasam cu blenderul,mai lasam 10-15min,adaugam sucul de lamaie,punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la...
Frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam untul la temperatura camerei, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara, esenta de vanilie, vinul si umplutura dorita. Dupa ce totul este omogenizat, incorporam albusurile batute spuma cu sare, amestecand cu o...
Intr-un vas pregatim sosul din bulion, 3 cani cu apa, sare si piper dupa gust. Dupa ce a clocotit bine oprim focul si adaugam usturoiul bine pisat, oregano si busuiocul tocat marunt. Umplem borcanele in care am pus rosiile spalate, infiletam capacele si le fierbem 1 h, le lasam in apa sa se...
Rulada de varza umpluta
Varza o tocam foarte fin,o calim in ulei pana se inmoaie,adaugam sare iar daca tot este tare,punem si o ceasca cu apa,lasam sa fiarba si sa scada in acelasi timp;varza nu trebuie sa fie zemoasa. Intr-un castron amestecam carnea cu sare,piper,cimbru,usturoi pisat,o punem intr-o tigaie cateva...
Friptura din carne tocata
Carnea tocata o amestecam bine cu crema de branza, ouale, pesmetul si o lasam 15 minute sa se odihneasca. Adaugam apoi ceapa tocata fin sau data pe razatoare, usturoiul pisat, sare, piper, 1 lingura maghiran si pasta de ardei. Omogenizam bine compozitia, o punem intr-o forma unsa cu ulei, dam...
Crap pe varza
Pestele curatat de solzi, intestine, branhii, spalat, bine scurs, condimentat cu sare, piper, in burta punem 3-4 catei de usturoi tocati si-l lasam deoparte. Varza taiata fideluta o frecam cu sare de lamaie apoi o punem intr-un vas cu ulei impreuna cu ceapa tocata marunt sa se caleasca. Dupa ce...
Strudel cu visine
Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a racit amestecam cu branza,oul batut,vanilia,zahar,coniac si visinile curatate si bine scurse;omogenizam bine totul iar daca este prea moale adaugam pesmet de biscuiti. Pe un prosop de bucatarie punem o foaie de placinta ungem cu...
Placinta lipoveneasca
Frecam drojdia intr-un bol pana se lichefiaza, o rasturnam in vasul cu faina cernuta, adaugam sare, 2 oua batute, lapte cate putin amestecand. Daca mai e nevoie mai adaugam putin lapte. Incepem sa framantam aluatul adaugand cate putin unt topit pana devine un aluat elastic. Acoperim vasul si...
Branzoaice
Dizolvam drojdia intr-un bol cu putin lapte caldut,rasturnam peste faina cernuta,adaugam ouale batute cu sare si zahar,cate putin lapte caldut,framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit; dupa ce nu se mai lipeste de palme,acoperim si lasam sa creasca; in acest timp...
Prajitura cu gem
Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar, adaugam ulei cate putin batand energic, adaugam scortisoara, aromele, faina amestecata cu praful de copt, gemul, amestecam totul bine apoi rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. Deasupra punem miezul de nuca si lasam la cuptor...
Ficatei cu sos
Ficateii curatati, spalati, bine scursi, ii punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca inabusit. Dupa ce a scazut apa din ei adaugam usturoiul pisat, dupa cateva minute vinul, dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam rosiile pasate, lasam sa fiarba 5 minute, condimentam cu sare, piper, putin...
Sos de rosii
Rosiile spalate, scoase coditele, le punem intr-un vas mare cu apa si le lasam 30-45 minute. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja, le pasam foarte bine cu blenderul, adaugam sare si zahar, amestecam cu lingura sa se topeasca, punem sosul in sticle, fierbem sticlele 1h iar dupa ce s-au racit in...
Castraveti la otet
Intr-un vas punem otetul, apa, zaharul, sarea sa fiarba iar cand incepe sa clocoteasca adaugam castravetii spalati si-i oparim 1-2 minute, doar cat isi schimba culoarea. Scoatem castravetii intr-un alt vas si dupa ce s-au racit ii aranjam in borcane intercalati cu rondele de ceapa, rondele de...
Minitarte cu mozzarella si cherry
Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de busuioc apoi lasam la cuptor 30min Le servim calde.
Curcan cu sos de ceapa
Carnea spalata,taiata cubulete,o punem in vasul cu ulei incins sa se caleasca impreuna cu ceapa tocata marunt,ardeiii cubulete inclusiv cei iuti,dupa 15-20min timp in care amestecam sa nu se lipeasca de fundul vasului,adaugam rosiile spalate si pasate cu blenderul,1cana cu apa,1lingurita sare si...
Bulete de branza umplute
Intr-un castron amestecam bine branza si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici,potrivim de gust, apoi cu palmele ude formam sfere,in mijloc punem cate o boaba de strugure sau cate o rosie; tavalim sferele prin patrunjel tocat foarte fin iar alte sfere prin nuca macinata apoi le...
Zacusca de vinete cu legume
Punem intr-un vas de tuci ulei. Eu am vasul ramas de la mama, arata urat pentru ca este vechi, dar nici eu nu sunt mai noua!! important e ca-si face treaba buna!! Deci dupa cum spuneam, cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata marunt, morcovul si dovleceiii rasi, sarea, zaharul. Dupa ce s-au...
Orez cu gutui
Intr-un vas punem la fiert 1cana cu apa, zaharul, coaja de lamaie, scortisoara, iar cand a inceput sa clocoteasca adaugam gutuile spalate si taiate felii foarte subtiri. Dupa 2-3 minute adaugam si orezul spalat, lasam sa fiarba incet, adaugand din cand in cand apa fierbinte. Dupa ce orezul a...
Placinta cu bostan mere si gutui
Bostanul curatat de coaja,gutuile si merele spalate,le dam pe razatoarea cu ochiuri mari,le punem intr-un vas pe foc impreuna cu 1lingura unt si zahar; amestecam mereu iar cand a scazut tot sucul ce l-au lasat,dam vasul deoparte si amestecam scortisoara si miezul de nuca taiat cu cutitul;...
Pui cu gutui
Carnea spalata,o prajim in unt+ulei si scoatem bucatile pe o farfurie; gutuile spalate,taiate in sferturi,curatate de casuta cu seminte,taiate felii mai groase,le stropim cu zeama de lamaie apoi le prajim in untul ramas de la carne dupa care se scot si ele pe o farfurie; tot in untul...
Sufleu de gutui
Gutuile spalate,taiate cubulete le punem la fiert cu zahar si 1cana cu apa;dupa ce au fiert foarte bine le pasam cu blenderul vertical(daca a ramas apa o scurgem);dupa ce piureul s-a racit,amestecam cu scortisoara,coaja de lamaie rasa si albusurile batute spuma cu zaharul vanilat si un praf de...
Tort de pepene galben
Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider; restul decupajului +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider; pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe...
Placinta cu bostan si mere
Mai intai ne ocupam de umplutura: radem bostanul curatat de coaja, apoi merele si le punem la calit in unt impreuna cu zahar, iar la sfarsit dupa ce a scazut tot sucul adaugam coaja de lamaie si scortisoara. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Pentru foi: dizolvam drojdia cu putin lapte...
Creme brulee cu crema de bostan
Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul. Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste,...
Budinca de dovlecei
Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin,...
Curcan cu paste
Carnea taiata cubulete, spalata, o punem intr-un vas la calit cu ceapa si usturoi taiate marunt; adaugam 1ceasca cu apa iar dupa 15-20 minute sosul de rosii; amestecam bine totul condimentam sosul apoi amestecam cu pastele fierte 8 minute si scurse. Servim ornat cu busuioc verde.
Rasol de peste
In 2 vase separat punem la fiert pestele curatat, spalat, impreuna cu rosiile, 1 lingura de concentrat sau 1 lingura de sare. In al doilea vas punem cartofii curatati si spalati, taiati in jumatati, fasolea pastai curatata, spalata si tot la fel cu 1 lingura de concentrat. Dupa ce toate sunt...
Tarta crocanta cu piersici
Amestecam intr-un vas faina cu sare,zahar,untul cubulete mici,2galbenusuri si framantam un aluat,formam o sfera,o infasuram in folie alimentara si o lasam la frigider 30min;intr-un castron amestecam branza cu zeama de lamaie,1lingura cu zahar,vanilie,gris,omogenizam si lasam deoparte. Din...
Cartofi si pulpe la cuptor
Calim ceapa si usturoiul taiate marunt in ulei incins,adaugam pasta de rosii,condimentam cu sare,piper,cimbru si dam deoparte; cartofii curatati,spalati,taiati in felii mai mari,amestecam cu ceapa si-i rasturnam in tava; adaugam 1ceasca cu apa,deasupra punem pulpele crestate,...
Gem de piersici albe cu prune
Fructele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zaharul pe foc,amestecand mereu; dupa ce s-a topit zaharul mai lasam pe foc 30min; dupa acest timp,pasam cu blenderul vertical apoi dam vasul la cuptor 40min; la sfarsit adaugam zeama de lamaie si punem gemul fierbinte in...
Gem de piersici albe
Piersicile spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas cu zahar pe foc amestecand mereu;dupa ce au fiert bine 20min,le pasam cu blenderul,mai lasam 10-15min,adaugam sucul de lamaie,punem gemul fierbinte in borcane,tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin apoi le depozitam la...
Chec cu vin
Frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam untul la temperatura camerei, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, scortisoara, esenta de vanilie, vinul si umplutura dorita. Dupa ce totul este omogenizat, incorporam albusurile batute spuma cu sare, amestecand cu o...
Cherry in sos cu busuioc
Intr-un vas pregatim sosul din bulion, 3 cani cu apa, sare si piper dupa gust. Dupa ce a clocotit bine oprim focul si adaugam usturoiul bine pisat, oregano si busuiocul tocat marunt. Umplem borcanele in care am pus rosiile spalate, infiletam capacele si le fierbem 1 h, le lasam in apa sa se...