Tort de pepene galben

de ianculubita in Torturi, 19 Sep 2013 | 4302 vizualizari

 

Va invit la o felie de tort cu un gust incredibil de bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1pepene galben de 1kg
  • 1plic praf de frisca
  • 10foi de gelatina
  • 1pachet piscoturi
  • 1lingura zahar
  • 1plic gelatina colorata pentru torturi
  • esenta de pepene galben
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:

Taiem din pepene 2felii subtiri si decupam diferite forme mici pentru ornat,le punem pe o farfurie si le dam la frigider;

restul decupajului  +1felie le taiem cuburile punem pe o farfurie si le dam la frigider;

pulpa ramasa de la pepene,o pasam fin cu blenderul,o punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,tinem doar cat se topeste,adaugam gelatina hidratata in apa rece,amestecam pana se dizolva complet si dam vasul la frigider, sa se intareasca putin;

in acest timp,pregatim frisca dupa instructiuni,o forma de tort o imbracam cu folie dubla alimentara,crema daca s-a intarit o amestecam cu frisca batuta si cateva picaturi de esenta de pepene galben.

Punem in forma jumatate din crema,deasupra piscoturi,peste piscoturi cubulete de pepene,apoi un alt rand de piscoturi,iar cubulete si acoperim cu restul de crema;

nivelam suprafata,decoram cu formele decupate,turnam gelul de tort si lasam la frigider cateva ore;

scoatem tortul din forma,cu grija desprindem folia alimentara, dupa care servim alaturi de un pahar de lichior de pepene galben.

DELICIU!!

TIPS-URI

1

acest tort se poate monta si intr-un castron cum am facut eu pentru ca am avut un rest de piscoturi

2

esenta de pepene poate fi inlocuita cu esenta de lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]