La cererea "publicului"mancator de zacusca multa(sotul meu)am facut aceasta zacusca cu reteta pe care v-o recomand si voua; a iesit buna,buna de tot!!
Punem intr-un vas de tuci ulei. Eu am vasul ramas de la mama, arata urat pentru ca este vechi, dar nici eu nu sunt mai noua!! important e ca-si face treaba buna!! Deci dupa cum spuneam, cand uleiul s-a incins punem ceapa tocata marunt, morcovul si dovleceiii rasi, sarea, zaharul. Dupa ce s-au calit 15-20 minute adaugam vinetele si ardeiii care au fost copti, curatati, puse pe un tocator sa se scurga si apoi le pasam cu blenderul, ardeiii iuti taiati marunt cu tot cu seminte. Amestecam totul bine, adaugam frunza de dafin, usturoiul pisat, daca este nevoie adaugam si 1 cana cu apa, apoi dam vasul la cuptor pentru 2-3 h la foc mic. Dupa acest timp, daca zacusca e suficient de scazuta, mai potrivim de gust, punem in borcane curate, fierbem borcanele 30 minute, le lasam sa se raceasca in apa apoi le depozitam la camara.
1
pentru cine doreste,poate adauga in zacusca si cateva masline