Budinca de dovlecei

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 11118 vizualizari

 

Va mai provoc la o reteta delicioasa de sezon

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei
  • 2 conserve mici de boabe de porumb
  • 200 g cascaval ras
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 30 g unt
  • 1-2 legaturi marar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de dovlecei:

Calim in ulei ceapa si usturoi tocate marunt, adaugam ardeiii cubulete si dovleceii rondele subtiri. Dupa 3-4 minute adaugam 1 ceasca cu apa si lasam sa fiarba 15 minute. Dam vasul deoparte, adaugam boabele de porumb scurse, condimentam cu sare si piper, iar dupa ce compozitia s-a racit putin, incorporam galbenusurile, cascavalul ras, faina si untul topit. La sfarsit batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie impreuna cu mararul taiat marunt. Rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau pesmet si lasam la cuptor la foc mic 40-50 minute

Se serveste simpla sau cu sos de rosii picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute în vas Zepter