Brasovence gratinate

de RuxyRux in Pui, 25 Feb 2013 | 21649 vizualizari

 

Acest preparat delicios necesita putin mai mult timp de preparare, rabdare destula, insa rezultatul este garantat, deci zic eu ca merita tot efortul, fie ca alegeti sa-l serviti la cina sau pentru un pranz alaturi de cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Clatitele:
  • 3 oua
  • 2 cani de faina pline
  • 300 gr iaurt grecesc( 10%)
  • un praf de sare
  • 30 gr unt topit
  • 550 ml apa minerala
  • ulei pentru prajit( palmier)
  • Sosul de carne:
  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana de apa
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 1 cana de suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • busuioc
  • oregano
  • rozmarin
  • piper alb
  • sare dupa gust
  • 100 ml vin alb dulce
  • 1 lingura de zahar pentru un sos dulce acrisor
  • Sosul bechamel cu cascaval:
  • 50 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 150 gr cascaval Emmentaler
  • sare dupa gust
  • cascaval si parmezan pentru presarat deasupra

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brasovence gratinate:

Preparam clatitele in mod obisnuit, avand grija sa incorporam si untul topit in compozitie, le prajim pe rand si le lasam deoparte.

Tocam carnea de pui impreuna cu ceapa, morcovul si ardeiul.

Incingem uleiul de masline, punem compozitia de carne, doua trei linguri de apa si lasam sa inabuse cateva minute( 5-6).

Adaugam apa si lasam sa fiarba carnea, daca mai este nevoie mai adaugam putina apa pana carnea este facuta. Punem pasta de ardei, vinul, sosul de rosii, condimentele si saram dupa gust. Mai lasam sa dea cateva clocote si dam deoparte sa se racoreasca.

Sosul bechamel cu cascaval il preparam in urmatorul fel:

Exact ca la sosul bechamel obisnuit, punem untul in cratita il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam repede sa nu faca cocoloase apoi adaugam treptat laptele, cand incepe sa se ingroase punem si cascavalul ras, amestecam bine cu telul, lasam pe foc maxim zece sau 12 minute si oprim focul.

Asamblare:

Pe fiecare clatita se pune sosul cu carne se impatureste ca in imagine se inchide la capete prin rulare.

Intr-o tava maricica (eu am una speciala de lasagna care o folosesc si pentru preparate gratinate la cuptor) asezam clatitele pe rand.

Deasupra vom pune sosul bechamel. 

Dam pentru 30 de minute la cuptor. Dupa 15 minute scoatem tava si presaram deasupra cascaval si parmezan.

Cand s-au rumenit frumos scoatem tava si lasam putin la racit apoi le servim dupa dorinta, pofta, inspiratie...

TIPS-URI

1

Asigurati-va timpul necesar pentru fiecare etapa in parte, nu puteti prepara clatitele in graba si in acelasi timp sa faceti si sosurile

2

Daca doriti puteti face clatitele in modul in care v-ati obisnuit cu lapte, insa cu iaurt si apa minerala ies mult mai pufoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brasovence gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche Lorraine cu piept de pui,brocoli si conopida