ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Gogosari umpluti cu struguri

In Conserve la 6 Sep 2013

Gogosarii curatati de cotoare si seminte, spalati lasati sa se scurga. Boabele de strugure spalate si puse in castron. Punem la fiert in oala otetul, apa, zahar, sare, restul de mirodenii, iar cand incepe sa clocoteasca, oparim gogosarii cateva minute. Dupa ce s-au racit umplem cu boabe de...

Peste cu taitei

In Peste la 5 Sep 2013

In tigaie cu ulei incins,punem la calit ceapa taiata marunt,rosiile de asemenea taiate marunt,adaugam boia,sare,piper,iar dupa ce a scazut putin,smantana amestecata cu cascavalul ras; intr-un vas uns cu putin ulei,punem pestele portionat,deasupra sosul si lasam la cuptor 15-20min; in acest...

Salata de ton cu paste

In Penne la 5 Sep 2013

Intr-un castron amestecam pastele fierte si scurse cu putin ulei sa nu ramana lipite intre ele,adaugam tonul maruntit,ardeiul taiat foarte marunt apoi sosul facut din otet,sare,piper si maioneza sau iaurt; amestecam totul bine si servim ornata cu busuioc verde.

Paste cu usturoi si ciuperci

In Penne la 5 Sep 2013

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata foarte marunt sau data pe razatoare,ciupercile feliate,usturoiul taiat marunt iar dupa ce s-au calit bine,amestecam cu pastele fierte si scurse; condimentam cu sare,piper si le rasturnam intr-un vas ins cu putin unt sau ulei; deasupra punem...

Chesecake cu mango

In Prajituri la 4 Sep 2013

Punem biscuitii in blender impreuna cu zaharul iar cand au ajuns granule ca si pesmetul,adaugam untul topit,amestecam bine apoi rasturnam in forma de tort unsa cu unt,presam bine sa nu se risipeasca si dam la cuptor 10min. Branza o punem intr-un castron,amestecam cu smantana,un praf de...

Oua cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2013

Facem un sos bechamel din 50 g unt, faina si lapte, condimentam si-l lasam deoparte. Intr-un vas mic punem ouale fierte si curatate, ciupercile feliate si calite in tigaie cu lingura de unt, acoperim cu sosul bechamel, deasupra parmezan si lasam la cuptor 20 minute. Servim imediat.

Bulion de ardei

In Bulion la 4 Sep 2013

Ardeiii curatati, spalati, ii trec prin masina de tocat carne cu tot cu ardeiul iute. Piureul obtinut il pun intr-un vas pe foc, adaug sare, zahar si las sa fiarba pana scade, amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa ce a scazut suficient, pun pasta in sticle mici sau borcane, le...

Pepene murat

In Conserve la 3 Sep 2013

Asezam feliile de pepenein borcan cu betele de marar printre ele,turnam saramura facuta din apa,sare si otet,acoperim borcanul cu o farfurie si-l tinem la soare 4zile dupa care-l dam la frigider si servim cand avem nevoie. Pentru saramura,la 1l de apa punem1lingura de sare si 2linguri de...

Minitarte cu crema frangipane si zmeura

In Dulciuri la 3 Sep 2013

Facem o crema pufoasa din unt,un praf de sare,zahar,cateva picaturi de esenta de migdale,coaja rasa de portocala,adaugam oul,mixam energic apoi adaugam pudra de migdale. Punem in formele de minitarte cate 1/2lingurita de gem,1/2lingurita crema,apoi 1lingurita de gem si acoperim generos cu...

Porumbei cu smantana

In Pui la 3 Sep 2013

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi scosi pe o farfurie;in uleiul ramas calim ceapa tocata fin,adaugam carnea si 2-3rondele de lamaie,1/2lingurita sare si 2cani cu apa;lasam sa fiarba incet 20-30min,dupa acest timp potrivim de gust si adaugam smantana...

Porumbei in sos de stafide

In Pui la 3 Sep 2013

Porumbeiii portionati in jumatati sau sferturi,prajiti in ulei incins apoi dam vasul deoparte;stafidele inmuiate in apa calda si scurse,le dam prin masina de tocat sau blender;vinul pus intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa cateva clocote adaugam pasta de stafide,amestecam dupa care...

Prajitura cu piscoturi si visine

In Prajituri la 2 Sep 2013

Pe un platou punem un rand de piscoturi usor insiropate, deasupra frisca batuta, nuca macinata, stafide tinute in apa sau coniac si visine bine scurse. Acoperim cu alt rand de piscoturi, frisca, nuca, stafide si visine pana se termina ingredientele iar deasupra ornam cu frisca. Eu am avut...

Jeleu cu zmeura

In Dulciuri la 2 Sep 2013

Intr-un bol acoperim zmeura cu vin si lasam 1h dupa care strecuram, punem vinul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar si batonul de vanilie taiat pe lung. Dupa ce s-a topit zaharul fara sa fiarba, adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine sa se dizolve, scoatem vanilia si impartim...

Prajitura duo cu visine

In Prajituri la 2 Sep 2013

Facem o bezea din albusurile batute cu un praf de sare si zahar, adaugam coaja de portocala, galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina cate putin amestecand cu o lingura. Impartim compozitia si una o amestecam cu cacao. In tava unsa punem cu lingura intercalat compozitie alba si neagra iar pe...

Compot de piersici albe

In Sirop / Compot la 31 Aug 2013

Piersicile spalate,puse in borcane,masuram apa pentru sirop,o punem intr-o oala impreuna cu zahar,cate 1-2 linguri la fiecare borcan,in functie de dulceata fructelor si vanilia sau cine are 2-3 picaturi de esenta de piersici;eu am dar nu a fost nevoie;amestecam cu o lingura pana se topeste...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 31 Aug 2013

Prunele spalate,le impartim in borcane,umplem borcanele cu apa,rasturnam apa intr-o oala,adaugam zaharul,pentru fiecare borcan 2linguri zahar sau fiecare pune dupa gust,cuisoarele si lasam pe foc sa dea un clocot;dupa ce siropul s-a racit,umplem borcanele,infiletam capacele si le sterilizam 5min...

Gem de prune cu miez de nuca

In Dulceata / Gem la 31 Aug 2013

Prunele spalate,curatate de samburi,le punem intr-un vas de tuci cu zahar pe foc,amestecand sa nu se lipeasca de fundul vasului;dupa 30min de fiert,timp in care adunam spuma ce se formeaza,oprim focul si dupa ce s-a racit putin pasam prunele cu blenderul vertical;punem din nou pe foc,adaugam si...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 29 Aug 2013

Intr-un bol punem fulgii de ovaz cu faina,100g zahar brun,untul taiat cubulete,amestecam bine totul pana rezulta un aluat nisipos;forma de tarta o capitonam cu aluat,intepam cu o furculita,punem prunele spalate,taiate cubulete si amestecate cu zaharul brun si scortisoara,deasupra amestecul de...

Paste cu sos de trufe

In Fusilli la 29 Aug 2013

Punem pastele la fiert 7-8min;intr-un bol amestecam sosul cu smantana sau iaurt;pastele scurse,le punem in castron,peste ele turnam 1lingura ulei cu aroma de trufe,amestecam,si servim cu sosul deasupra si parmezan.

Tort cu pepene

In Torturi la 29 Aug 2013

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si zahar,adaugam pe rand galbenusurile iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;rasturnam in forma de tort cu hartie si lasam la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Pepenele curatat de coaja si seminte,il pasam cu blenderul,il rasturnam...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 28 Aug 2013

Intr-un castron batem foarte bine ouale cu un praf de sare si zahar,cand a rezultat o crema pufoasa si albicioasa,adaugam uleiul cate putin,bicarbonatul stins,faina iar la urma incorporam merele si mixul de fructe cu alune. Rasturnam in tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt,apoi...

Foietaj cu carne - Melci cu carne

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2013

Calim in tigaie cu ulei usturoiul si ceapa tocata foarte marunt,adaugam carnea amestecand continuu sa nu se formeze cocoloase; dupa ce si-a schimbat culoarea si a scazut sucul ce l-a lasat,adaugam vinul si lasam sa fiarba incet; dupa ce carnea este fiarta,dam deoparte,condimentam,adaugam...

Mancare cu vinete, de post

In Mancaruri de post la 26 Aug 2013

In tigaia cu ulei incins,calim vanata spalata,stearsa si taiata in cubulete mici,10-15min amestecand mereu; scoatem vanata pe o farfurie,mai adaugam 1lingura ulei in tigaie,calim ceapa si usturoiul taiate fin,rosiile decojite si pasate,boia si lasam sa fiarba 5min; dupa acest...

Placinta dobrogeana 2

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Intr-un castron amestecam branza si casul dat pe razatoare,7oua batute cu putina sare;pe masa de lucru punem o foaie de placinta unsa cu unt,deasupra alta foaie la fel unsa cu unt,intindem pe toata suprafata 3linguri de umplutura,rulam si punem intr-un vas rotund uns cu unt;la fel procedam cu...

Prajitura cu fructe confiate

In Prajituri la 25 Aug 2013

Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar si apa fierbinte, pusa cate putin,coaja de lamaie,faina amestecata cu amidon si praful de copt,mixam bine compozitia impreuna cu untul iar la sfarsit incorporam usor,albusurile batute spuma cu zeama de lamaie; in forma de tort sau alta forma,unsa...

Budinca de paste cu ciuperci

In Penne la 25 Aug 2013

Calim in ulei incins ceapa si ciupercile taiate marunt,condimentam cu sare,piper si oprim focul dupa ce a scazut apa din ciuperci; intr-un castron,amestecam ciupercile cu pastele fierte si scurse,ouale batute cu lapte si branza zdrobita sau rasa; rasturnam amestecul intr-o forma unsa cu...

Cotlet de porc cu sos de rodie

In Porc la 25 Aug 2013

Intr-un castron punem cotletele condimentate din belsug,ardeiul iute taiat,ulei,amestecam carnea,acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider pana a doua zi sau cateva ore daca sunteti presati de timp; rasturnam apoi intr-o tava carnea cu tot cu ulei,adaugam zeama de portocala,zeama de la...

Trigoane cu fructe

In Dulciuri la 24 Aug 2013

Stafidele din punga le punem intr-un bol acoperite de coniac,restul continutului din punga si portocala curatata, il punem in blender si-l invartim 1-2min;rasturnam intr-un castronel,adaugam stafidele si putin coniac,gemul,amestecam bine totul si dam deoparte. Foile de placinta taiate in...

Pui cu rosii

In Pui la 24 Aug 2013

Puiul spalat,portionat,il prajim in ulei,il scoatem si-l punem in vasul de lucru;rastrnam peste el rosiile oparite,curatate de coaja si pasate cu blenderul,dafin,putin ulei de la prajit,sare,piper,1lingurita de zahar si lasam la cuptor;dupa 20min adaugam usturoiul pisat,crenguta de rozmarin si...

Suc de patlagele galbene

In Bulion la 23 Aug 2013

Patlagelele spalate, taiate,trecute prin separator de 2 ori, sucul rezultat il punem la fiert iar intr-o oala de 8 l de suc, adaugam 3 linguri zahar si 6 de sare. Lasam sa fiarba incet amestecand din cand in cand, adunam spuma care se formeaza iar cand a scazut suficient de mult (in oala trebuie...

Afisate 271 - 300 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]