Pentru a prepara aceasta reteta incepem prin a intepa carnatul cu o scobitoare pe intreaga suprafata.
Aranjam carnatul in forma de spirala, il punem intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si punem la cuptor, la 220 grade C, pentru 20 minute (sau pana cand este bine copt) .Intoarceti in timpul...
Ardeii ii curatam de cotoare si seminte ,ii spalam si ii taiem in fasii mai mici .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc si cand acesta s-a incins ,punem ardeii , acoperim cu capac si dam la foc mic . Adaugam putina apa ca ardeii sa nu se arda . Presaram sare si piper si lasam pana ce ardeii...
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute .
Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il taiem in cuburi potrivite ca marime .
Ardeiul il spalam,curatam de nervuri si seminte si il...
Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie.
Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa.
Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare parte apoi o taiem in doua pe lungime. Spalam pieptul de pui si il asezam pe un servet de hartie...
Batem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara.
Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne.
Peste ardei punem cele trei felii de branza.
La un capat punem castravetii murati si rulam carnea. O...
Pregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata.
Pieptul de pui il taiem felii cat mai subtiri si punem un strat in tava, presaram sare, piper si putin rozmarin.
Daca...
Pieptul de pui dezosat se spala si se sterge apoi cu un servet. Se cresteaza si se presara sare.
Dovlecelul il taiem rondele, ardeiul gras il taiem fasii si rosia o taiem rondele, apoi jumatati.
Luam fiecare jumatate de piept de pui si umplem alternand cu legume.
Asezam carnea...
Curatam pieptul de pui de pielita si il dezosam. Il spalam si il stergem cu un servet de hartie dupa care il taiem fasii.
Intr-un bol punem ouale impreuna cu sosul de soia, mustarul, zeama de lamaie si sare, piper dupa gust. Amestecam bine aceste ingrediente.
Adaugam faina putin cate putin...
Curatam ficateii si ii trecem sub jet de apa rece.
Trecem apoi ficateii prin faina.
Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc mediu si prajim ficateii pana capata o culoare usor maronie.
Dam focul la mic si potrivim de sare, piper, adaugam oregano si usturoiul curatat. Lasam...
Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper.
Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa cat sa o acopere si dam focul mic. Acoperim tigaia cu capac si lasam carnea pana ce devine frageda,...
Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.
Pieptul de pui il spalam, il stergem cu un servet de hartie, il taiem bucati potrivite ca marime...
Pieptul de pui il dezosam, indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece.
Punem o tigaie la foc iute, adaugam putin ulei de masline si punem la prajit pieptul de pui. Il intoarcem pe toate partile, pane se rumeneste frumos....
Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi.
Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor).
Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem la fel in doua sau patru ( depinde de marimea lor ), iar piciorusele le taiem...
Incepem prin a prepara orezul.
Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca.
Curatam pieptul de pui de pielite si il...
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie.
Incepem apoi...
Mai intai spalam pulpele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand pulpele au fiert, le scoatem intr-o sita si lasam sa se raceasca putin.
Indepartam pielita pulpelor ( dupa plac o puteti lasa ) si ''imbracam'' fiecare pulpa cu bacon.
Tapetam o...
Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite.
In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte...
Asa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute.
Dupa acest timp, punem...
Punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute.
Intre timp intr-un bol amestecam salata cu maioneza.
Separat in alt bol , punem...
Mai intai curatam varza de foile externe si o tocam cu ajutorul robotului. O punem intr-un castron mare si o frecam bine cu sare.
Punem o tigaie incapatoare cu 100 ml ulei. Cand acesta s-a incins punem varza bine scursa de zeama cu sare lasata. Dam focul la potrivit , punem un pahar cu...
Carnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime .
Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la iute si prajim carnea pe toate partile .
Presaram condimentele,sare si piper dupa gust si adaugam...
Carnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit .
Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand carnatii s-au rumenit frumos, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . ...
Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca .
Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai...
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp pregatim legumele :
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mici.
Ardeiul spalat ,curatat de nervuri si seminte...
Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa...
Feliile de piept de pui le spalam si le stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie.
Daca sunt prea groase le batem putin pentru a le subtia. Astfel se vor rula mai usor.
Castraveciorii ii feliem pe lugime in felii subtiri, indepartand mai intai capetele.
Intr-o tigaie...
Pastaile se spala si se rup capetele.
Carnatii ii feliem rondele si ii prajim in ulei incins . Cand sunt gata ii scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a-i mentine calzi.
Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julienne . Ardeiul gras il taiem in doua , eliminam cotorul,semintele si...
Curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem in cuburi . Ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15 minute .
Separat ardeiul il curatam de seminte si nervuri si il taiem fasii nu foarte subtiri .Carnatii ii taiem rondele .
Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit...
Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e...
Carnea o spalam si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand carnea a fiert, scurgem apa,indepartam pielita si punem carnea deoparte . ( daca va place puteti pastra si pielita pulpelor ) .
Punem ulei la incins intr-o tigaie antiaderenta la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins,punem bucatile...
Toad in the hole
Pentru a prepara aceasta reteta incepem prin a intepa carnatul cu o scobitoare pe intreaga suprafata. Aranjam carnatul in forma de spirala, il punem intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei si punem la cuptor, la 220 grade C, pentru 20 minute (sau pana cand este bine copt) .Intoarceti in timpul...
Rulada de carne cu ardei
Ardeii ii curatam de cotoare si seminte ,ii spalam si ii taiem in fasii mai mici . Punem o tigaie cu putin ulei la foc si cand acesta s-a incins ,punem ardeii , acoperim cu capac si dam la foc mic . Adaugam putina apa ca ardeii sa nu se arda . Presaram sare si piper si lasam pana ce ardeii...
Cartofi cu piept de pui la cuptor
Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute . Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il taiem in cuburi potrivite ca marime . Ardeiul il spalam,curatam de nervuri si seminte si il...
Chicken pesto roll-up
Rosia o spalam si o feliem cat mai subtire. Trebuie sa avem 8 felii de rosie. Dezosam pieptul de pui. Inlaturam pielita si partea grasa. Taiem apoi pieptul de pui in doua jumatati si fiecare parte apoi o taiem in doua pe lungime. Spalam pieptul de pui si il asezam pe un servet de hartie...
Rulada de pui cu legume
Batem feliile de piept de pui sa le intindem bine si le asezam pe o folie alimentara. Ardeiul copt il curatam bine si il taiem in trei parti si le asezam peste carne. Peste ardei punem cele trei felii de branza. La un capat punem castravetii murati si rulam carnea. O...
Piept de pui la cuptor
Pregatim o tava pentru cuptor (eu am folosit una de unica folosinta, de aluminiu). Ungem tava cu putin ulei de masline si presaram pesmet pe intreaga suprafata. Pieptul de pui il taiem felii cat mai subtiri si punem un strat in tava, presaram sare, piper si putin rozmarin. Daca...
Piept de pui la cuptor
Pieptul de pui dezosat se spala si se sterge apoi cu un servet. Se cresteaza si se presara sare. Dovlecelul il taiem rondele, ardeiul gras il taiem fasii si rosia o taiem rondele, apoi jumatati. Luam fiecare jumatate de piept de pui si umplem alternand cu legume. Asezam carnea...
Pui Shanghai
Curatam pieptul de pui de pielita si il dezosam. Il spalam si il stergem cu un servet de hartie dupa care il taiem fasii. Intr-un bol punem ouale impreuna cu sosul de soia, mustarul, zeama de lamaie si sare, piper dupa gust. Amestecam bine aceste ingrediente. Adaugam faina putin cate putin...
Sikotakia riganata ( ficatei de pui in stil grecesc)
Curatam ficateii si ii trecem sub jet de apa rece. Trecem apoi ficateii prin faina. Punem o tigaie antiaderenta cu putin ulei la foc mediu si prajim ficateii pana capata o culoare usor maronie. Dam focul la mic si potrivim de sare, piper, adaugam oregano si usturoiul curatat. Lasam...
Carne de porc cu sos de branza
Punem o tigaie antiaderenta la foc iute. Punem putin ulei si asezam feliile de carne. Presaram sare si piper. Intoarcem carnea pe ambele parti pana capata culoare dupa care adaugam putina apa cat sa o acopere si dam focul mic. Acoperim tigaia cu capac si lasam carnea pana ce devine frageda,...
Orez prajit
Orezul il spalam si il punem la fiert in apa rece cu sare, pentru circa 20 minute. Orezul trebuie sa fie fiert al dente. Cand este gata, il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu un servet de hartie, il taiem bucati potrivite ca marime...
Piept de pui cu Philadelphia
Pieptul de pui il dezosam, indepartam pielita si partile grase. Taiem apoi fasii ( bucati) potrivite ca marime si le trecem sub jet de apa rece. Punem o tigaie la foc iute, adaugam putin ulei de masline si punem la prajit pieptul de pui. Il intoarcem pe toate partile, pane se rumeneste frumos....
Cartofi in sos de smantana
Pentru aceasta reteta, am ales cartofii noi. Cartofii ii spalam bine ( fara sa ii curatam de coaja) si ii taiem pe lung in patru ( depinde de marimea cartofilor). Ciupercile le curatam, le spalam si le taiem la fel in doua sau patru ( depinde de marimea lor ), iar piciorusele le taiem...
Orez prajit
Incepem prin a prepara orezul. Punem orezul la fiert in 600 ml apa rece cu sare, pentru 15 -20 minute la foc mic. Cand orezul a fiert ( trebuie sa fie fiert dar al-dente), il trecem sub un jet de apa rece si il lasam sa se raceasca. Curatam pieptul de pui de pielite si il...
Chiftelute in sos de branza
Am ales sa fac chiftelute din carne de carnati deoarece sunt mult mai gustoase .Eu am cumparat carnea deja preparata si am facut mici chiftelute , pe care le-am prajit in ulei bine incins . Cand s-au rumenit le-am scurs bine de ulei si le-am asezat intr-o farfurie. Incepem apoi...
Pulpe pui in bacon la cuptor
Mai intai spalam pulpele si le punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Cand pulpele au fiert, le scoatem intr-o sita si lasam sa se raceasca putin. Indepartam pielita pulpelor ( dupa plac o puteti lasa ) si ''imbracam'' fiecare pulpa cu bacon. Tapetam o...
Chiftelute in crusta de cartofi
Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite. In castronul cu , cartofi adaugam carnea ,oul intreg,patrunjelul,sare,piper . Amestecam totul foarte...
Cheeseburger
Asa cum am scris la reteta anterioara pregatim compozitia astfel: punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup-ul, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute. Dupa acest timp, punem...
Hamburger
Punem intr-un castron carnea tocata, mustarul, ketchup, sare si piper dupa gust. Amestecam bine ingredientele si formam doi burgeri. Ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider pentru 15 minute. Intre timp intr-un bol amestecam salata cu maioneza. Separat in alt bol , punem...
Varza calita cu carne tocata
Mai intai curatam varza de foile externe si o tocam cu ajutorul robotului. O punem intr-un castron mare si o frecam bine cu sare. Punem o tigaie incapatoare cu 100 ml ulei. Cand acesta s-a incins punem varza bine scursa de zeama cu sare lasata. Dam focul la potrivit , punem un pahar cu...
Carne de porc in sos de rosii cu smantana
Carnea o spalam si o taiem in cuburi potrivite ca marime . Punem o tigaie la foc potrivim cu putin ulei. Cand uleiul s-a incins punem usturoiul curatat si bucatile de carne .Dam focul la iute si prajim carnea pe toate partile . Presaram condimentele,sare si piper dupa gust si adaugam...
Budinca Yorkshire cu carnati
Carnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit . Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand carnatii s-au rumenit frumos, ii scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces . ...
Musaca de cartofi cu carnati
Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si ii punem intregi la fiert in apa rece cu sare pentru 15-20 minute , dupa care ii scurgem bine de apa si lasam sa se racoreasca . Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam marunt . Morcovul il curatam de coaja,il spalam si il taiem mai intai...
Placinta de cartofi
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit. Intre timp pregatim legumele : Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mici. Ardeiul spalat ,curatat de nervuri si seminte...
Rosii prajite cu ardei copt si carne de vita
Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa...
Rulouri din piept de pui cu carnati si castraveciori
Feliile de piept de pui le spalam si le stergem bine de apa cu ajutorul unui servet de hartie. Daca sunt prea groase le batem putin pentru a le subtia. Astfel se vor rula mai usor. Castraveciorii ii feliem pe lugime in felii subtiri, indepartand mai intai capetele. Intr-o tigaie...
Mancarica cu pastai
Pastaile se spala si se rup capetele. Carnatii ii feliem rondele si ii prajim in ulei incins . Cand sunt gata ii scoatem pe o farfurie si acoperim pentru a-i mentine calzi. Ceapa o curatam,o spalam si o taiem julienne . Ardeiul gras il taiem in doua , eliminam cotorul,semintele si...
Cartofi cu carnati la cuptor
Curatam cartofii de coaja , ii spalam si ii taiem in cuburi . Ii punem la fiert in apa rece cu sare pentru 15 minute . Separat ardeiul il curatam de seminte si nervuri si il taiem fasii nu foarte subtiri .Carnatii ii taiem rondele . Punem o tigaie cu putin ulei la foc potrivit...
Mamaliga cu robiola si carne la cuptor
Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si acoperim cu apa.Presaram condimentele si lasam la foc mic pana ce carnea devine frageda . Cand carnea e...
Pui cu sos de capere si mustar
Carnea o spalam si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand carnea a fiert, scurgem apa,indepartam pielita si punem carnea deoparte . ( daca va place puteti pastra si pielita pulpelor ) . Punem ulei la incins intr-o tigaie antiaderenta la foc potrivit . Cand uleiul s-a incins,punem bucatile...