Ador aceasta mancare si o prepar ori de cate ori sunt rosii proaspete ...mai ales din gradina :)
Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa rece.
Carnea o spalam si fiecare felie o taiem in fasii de marime potrivita.
Punem 2 linguri cu ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem carnea , presaram condimentele pentru carne si amestecam cu o spatula de lemn pana ce carnea este prajita pe toate partile.
Adaugam apa cat sa acopere carnea , acoperim tigaia cu un capac si dam la foc mic . Lasam carnea la gatit aproximativ 2 ore , mereu la foc mic , pana ce este frageda. Daca este nevoie pe parcurs, adaugati putin cate putin apa.
Rosiile le spalam si le curatam de coaja. Le taiem apoi in doua sau in patru , depinde de marime lor .
Punem rosiile in robot si mixam la viteza maxima.
Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si rosiile tocate .Punem sare si piper dupa gust si dam la foc potrivit .
Lasam astfel pana ce zeama rosiilor a scazut si pulpa incepe sa se prajeasca.
Punem putin ulei intr-o tigaie si calim pentru cateva minute cateii de usturoi. Cat sa ia uleiul gustul usturoiului . Dupa care scoatem cateii de usturoi si ii aruncam .
Punem fasiile de ardei maruntite si calim pentru cateva minute la foc poitrivit.
Adaugam rosiile prajite si carnea si amestecam cu o spatula de lemn si potrivim de sare ( daca este cazul) . Dam la foc iute pentru 10 minute.
Se serveste cald !
Pofta buna !