Nu stiu ce denumire i se potriveste mai bine dar stiu ca a fost tare bun ... in special celor mici le-a placut ca au mai cerut o portie :X
Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp pregatim legumele :
Morcovii ii curatam,ii spalam si ii taiem cuburi mici.
Ardeiul spalat ,curatat de nervuri si seminte , il taiem cuburi mici.
Ceapa curatata,spalata o tocam cat mai fin .
Punem uleiul intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem morcovul. Lasam la calit , la foc potrivit cateva minute, dupa care adaugam ardeiul.
Amestecam cu o lingura de lemn si lasam la calit in continuare la foc potrivit .
Adaugam apoi ceapa si mazarea (bine scursa de zeama din conserva-si clatita sub jet de apa rece) si potrivim de sare si piper. Amestecam din cand in cand cu lingura de lemn.
Cand legumele aproape sunt calite, adaugam carnea si amestecam bine .Lasam in continuare la foc potrivit.
Cand cartofii au fiert, ii scurgem bine de apa si ii mixam cu untul,oul,laptele, 2 linguri cu parmezan si gustam sa vedem de mai trebuie sare.
Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si punem piureul de cartofi . Nivelam bine si dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 5 minute.
Scoatem apoi vasul din cuptor,punem compozitia cu carne si legume si ornam cu felii de rosii si restul de parmezan . Presaram sare si introducem din nou vasul la cuptor pentru alte 10-15 minute...pana ce rosiile s-au rumenit frumos la suprafata.
Se serveste cald cu paine proaspata :) !
Pofta buna!