Blatul il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o insiropam cu siropul de la piersici.
Se pune pe un platou primul blat.Se orneaza cu frisca batuta bine ,piersici taiate cubulete si ciocolata data prin razatoare.
Se pune peste acestea ,cel de-al doilea blat si repetam:frisca,piersici...
Spalam bine orezul cu apa rece.
Punem laptele la fiert.Adaugam zaharul,scortisoara si orezul.
Lasam pina ce orezul e fiert.Amestecam din cind in cind ptr ca orezul sa nu se lipeasca.
Il servim decorat cu nesquik.
Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca.
Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute.
Se pune faina untr-un castron si adaugam drojdia.Se framanta bine aluatul.Se acopera si se lasa la dospit...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un virf de sare .Adaugam apoi zaharul si mixam bine pina obtinem o spuma densa si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu ulei.
Adaugam usor galbenusurile la spuma de albusuri,apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...
Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa.
Se adauga apoi ouale unul cite unul pe rind( amestecam bine dupa fiecare).Se obtine o crema bogata.Se adauga apoi putin cite putin faina...
Amestecam praful de budinca cu citeva linguri de lapte. Apoi turnam totul in restul de lapte si punem la foc mic amestecind pina cind budinca se ingroasa. Se amesteca mereu .Se lasa la racit.
Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul pudra .Adaugam putin cite putin laptele...
Topim untul si lasam apoi sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine.
Albusurile se...
Pregatim crema amestecind intr-o craticioara ,la foc mic,frisca si ciocolata rupta bucati .Cind ciocolata s-a topit,stingem focul si dam la rece circa 2 ore . In momentul ornarii tortului,mixam ptr a obtine o crema fina.
Blatul il taiem in trei parti egale.Insiropam fiecare blat si punem crema...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Separat galbenusurile se amesteca bine cu zaharul.
Se amesteca galbenusurile impreuna cu albusurile batute spuma.
Amestecam drojdia cu faina si o adaugam la compozitia de oua .
Piersicile le taiem felii si le dam prin faina....
Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit.
Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios.
Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul.
Din...
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.
Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.
Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu...
Se spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat.
Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile.
Intre timp ,cu ajutorul mixerului,se mixeaza frisca lichida pina devine tare.Se iau 300 gr din capsuni si...
Incalzim cuptorul la 50 grade.
Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata.
Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu ouale,laptele,faina si ricotta.
Adaugam apoi putina sare si cei 80 gr Nesquik.Amestecam totul...
Ciocolata o taiem sau o rupem in bucati cit mai mici.
Frisca lichida o punem intr-o tigaie si dam la foc mic.Adaugam ciocolata si amestecam pina cind ciocolata s-a topit facind atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru citeva ore.Eu in...
Punem ulei intr-o tigaie si cind acesta s-a incins punem boabele de porumb si le lasam pina au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :)
Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul.Amestecam in continuu pina se topeste si capata o culoare maronie.
Dam de pe foc si adaugam frisca...
Intr-un bol punem laptele cu zaharul si mixam pina ce zaharul este topit in intregime.Adaugam apoi ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam drojdia si amestecam bine.
Punem pe flacara o...
Dizolvam drojdia in laptele caldut ,adaugam 4 linguri faina si lasam 10 minute sa dospeasca.
Punem restul de faina intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul,uleiul si oul.Framintam un aluat moale insa nelipicios.
Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul.
Luam aluatul si il framintam iarasi...
Untul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema.
Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pina cind zaharul se topeste si devine o crema spumoasa.
Se adauga oul si se mixeaza pina la...
Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru circa o ora.
Intr-o tigaie cu ulei incins punem cu lingura din compozitie si lasam sa se prajeasca...
Se prepara un aluat de consistenta clatitelor din ou,coaja de lamaie,zahar,untul la temperatura camerei,faina,lapte si un virf de sare.Se acopera bolul si se lasa sa se odihneasca circa o ora.
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem felii.Le punem intr-un castron .Peste ele...
Salam de biscuiti reteta
Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema.
Adaugam apoi oul si amestecam din nou.
Punem cacaua si amestecam in continuare.
Biscuitii ii maruntim si ii punem peste amestecul de unt .
Cu aceasta compozitie formam...
BLAT : separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza.
punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si...
1.punem oul intr-un bol si il batem bine amestecandu-l apoi cu zaharul tos, zaharul pudra, coaja de lamaie si iaurtul. Amestecam bine pana ce zaharul este topit.
2.adaugam faina amestecata cu praful de copt ,amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta smantanei.
3.punem ulei in...
Faina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins.
Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins .
Se scot pe un servet de hartie sa eliminam uleiul in exces .
Pudram daca dorim cu zahar pudra
Bananele se curata de coaja .
Se taie capetele,se scobesc in interior .
Se umple cu budinca de vanilie.
Se dau jumatate prin ciocolata topita si apoi prin migdale macinate.
Luam felia de cozonac si o punem intre doua folii (folie alimentara).
O intindem cu grija cu ajutorul sucitorului
Dam la o parte folia de deasupra si ungem felia de cozonac cu crema de ciocolata si apoi cu frisca.
Rulam cozonacul ,il ''imbracam'' in folie de plastic si il dam la frigider...
Se rupe ciocolata si se pune intr-o tigaie. Se adauga untul si se topesc impreuna la bainmarie, apoi se lasa sa se raceasca.
Biscuitii se zdrobesc foarte fin si se pun intr-un bol. Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se amesteca totul foarte bine.
Din compozitie se formeaza bilute. La...
Se amesteca praful de budinca cu zaharul,lichiorul si 5 linguri de lapte rece.
Se pune pe foc restul de lapte pina se incalzeste putin si apoi il turnam peste praful de budinca amestecind. Se pune inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pina este gata budinca. O dam de pe foc si o lasam sa se...
Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma.
In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze.
Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca mai apoi cu compozitia...
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga zahar dupa preferinta fiecaruia tinindu-se cont si de dulceatza merelor. Adaugam putina scortisoara si amestecam.
Biscuitii ii asezam pe o tava sau platou formind un dreptunghi .Punem compozitia de mere peste primul strat de...
Tort Alex
Blatul il impartim in trei parti egale.Fiecare parte o insiropam cu siropul de la piersici. Se pune pe un platou primul blat.Se orneaza cu frisca batuta bine ,piersici taiate cubulete si ciocolata data prin razatoare. Se pune peste acestea ,cel de-al doilea blat si repetam:frisca,piersici...
Orez cu lapte
Spalam bine orezul cu apa rece. Punem laptele la fiert.Adaugam zaharul,scortisoara si orezul. Lasam pina ce orezul e fiert.Amestecam din cind in cind ptr ca orezul sa nu se lipeasca. Il servim decorat cu nesquik.
Discuri cu capsuni
Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute. Se pune faina untr-un castron si adaugam drojdia.Se framanta bine aluatul.Se acopera si se lasa la dospit...
Pandispan
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un virf de sare .Adaugam apoi zaharul si mixam bine pina obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu ulei. Adaugam usor galbenusurile la spuma de albusuri,apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu...
Chec Zebra
Margarina topita si apoi lasata sa se raceasca se amesteca bine cu 100 gr zahar si lingura de zahar vanilat.Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga apoi ouale unul cite unul pe rind( amestecam bine dupa fiecare).Se obtine o crema bogata.Se adauga apoi putin cite putin faina...
Rulada de biscuiti cu budinca de ciocolata
Amestecam praful de budinca cu citeva linguri de lapte. Apoi turnam totul in restul de lapte si punem la foc mic amestecind pina cind budinca se ingroasa. Se amesteca mereu .Se lasa la racit. Biscuitii ii macinam si ii amestecam cu cacaua si zaharul pudra .Adaugam putin cite putin laptele...
Prajitura desteapta
Topim untul si lasam apoi sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul,zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul.Adaugam untul , faina si amstecam bine.La urma adaugam laptele caldut putin cite putin pina se incorporeaza bine. Albusurile se...
Tort cu crema de ciocolata si kiwi
Pregatim crema amestecind intr-o craticioara ,la foc mic,frisca si ciocolata rupta bucati .Cind ciocolata s-a topit,stingem focul si dam la rece circa 2 ore . In momentul ornarii tortului,mixam ptr a obtine o crema fina. Blatul il taiem in trei parti egale.Insiropam fiecare blat si punem crema...
Briose cu piersica
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma.Separat galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se amesteca galbenusurile impreuna cu albusurile batute spuma. Amestecam drojdia cu faina si o adaugam la compozitia de oua . Piersicile le taiem felii si le dam prin faina....
Cornuri simple din aluat dospit
Amestecam drojdia cu laptele caldut,zaharul,sarea si 2-3 linguri faina.Lasam 10 minute la dospit. Dupa care amestecam drojdia la restul de faina si framantam bine pina devine un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit cel putin o ora sau pina cind aluatul isi dubleaza volumul. Din...
Prajitura Alba-Neagra
Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare. Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija. Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu...
Capsune cu frisca la pahar
Se spala capsunele ,se inlatura coditele si se pun pe un servet curat. Optional se trece fiecare capsuna prin zahar pudra.Zic optional deoarece depinde de cit de dulci sunt capsunile. Intre timp ,cu ajutorul mixerului,se mixeaza frisca lichida pina devine tare.Se iau 300 gr din capsuni si...
Clatite cu ricotta si Nesquik
Incalzim cuptorul la 50 grade. Se amesteca faina impreuna cu drojdia uscata. Untul il topim la bainmarine sau in cuptorul cu microunde.Cind s-a topit il punem intr-un bol si il amestecam cu ouale,laptele,faina si ricotta. Adaugam apoi putina sare si cei 80 gr Nesquik.Amestecam totul...
Crema pentru prajituri ( tort)
Ciocolata o taiem sau o rupem in bucati cit mai mici. Frisca lichida o punem intr-o tigaie si dam la foc mic.Adaugam ciocolata si amestecam pina cind ciocolata s-a topit facind atentie insa ca frisca sa nu inceapa sa fiarba. Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru citeva ore.Eu in...
Popcorn caramel
Punem ulei intr-o tigaie si cind acesta s-a incins punem boabele de porumb si le lasam pina au ''inflorit'' toate si nu mai fac POC :) Separat punem pe foc o tigaie in care punem zaharul.Amestecam in continuu pina se topeste si capata o culoare maronie. Dam de pe foc si adaugam frisca...
Tort cu clatite americane
Intr-un bol punem laptele cu zaharul si mixam pina ce zaharul este topit in intregime.Adaugam apoi ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam drojdia si amestecam bine. Punem pe flacara o...
Pachetele cu crema de ciocolata
Dizolvam drojdia in laptele caldut ,adaugam 4 linguri faina si lasam 10 minute sa dospeasca. Punem restul de faina intr-un bol,adaugam drojdia,zaharul,uleiul si oul.Framintam un aluat moale insa nelipicios. Lasam la dospit pina isi dubleaza volumul. Luam aluatul si il framintam iarasi...
Fursecuri
Untul la temperatura camerei se topeste partial ,apoi cu ajutorul mixerului se mixeaza pina se incheaga din nou si devine ca o crema. Se adauga zaharul si esenta de vanilie si se mixeaza pina cind zaharul se topeste si devine o crema spumoasa. Se adauga oul si se mixeaza pina la...
Gogosi cu lingura
Oul il amestecam cu coaja de lamaie, zaharul, untul la temperatura camerei, faina,laptele, varful de sare si putina scortisoara. Amestecam bine totul, acoperim vasul si il lasam la odihnit pentru circa o ora. Intr-o tigaie cu ulei incins punem cu lingura din compozitie si lasam sa se prajeasca...
Mere prajite
Se prepara un aluat de consistenta clatitelor din ou,coaja de lamaie,zahar,untul la temperatura camerei,faina,lapte si un virf de sare.Se acopera bolul si se lasa sa se odihneasca circa o ora. Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem felii.Le punem intr-un castron .Peste ele...
Salam de biscuiti reteta (fara foc)
Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il amestecam impreuna cu zaharul pina devine o crema. Adaugam apoi oul si amestecam din nou. Punem cacaua si amestecam in continuare. Biscuitii ii maruntim si ii punem peste amestecul de unt . Cu aceasta compozitie formam...
Krem a la krem (reteta nr 100 !!! )
BLAT : separam galbenusurile de albus.batem albusurile spuma ,adaugind pe rind cite o lingura zahar batind dupa fiecare . punem apoi galbenusurile unul cite unul.se adauga plicul cu crema si se omogenizeaza. punem compozitia intr-o tava (20/25 cm) unsa cu ulei si tapetata cu faina si...
Nori pufosi
1.punem oul intr-un bol si il batem bine amestecandu-l apoi cu zaharul tos, zaharul pudra, coaja de lamaie si iaurtul. Amestecam bine pana ce zaharul este topit. 2.adaugam faina amestecata cu praful de copt ,amestecam bine pana obtinem o compozitie de consistenta smantanei. 3.punem ulei in...
Crostoli
Faina se amesteca cu frisca si se framanta pana devine un aluat usor de intins. Se intinde o foaie de aluat si taiem forme pe care le vom praji in uleiul incins . Se scot pe un servet de hartie sa eliminam uleiul in exces . Pudram daca dorim cu zahar pudra
Banane umplute
Bananele se curata de coaja . Se taie capetele,se scobesc in interior . Se umple cu budinca de vanilie. Se dau jumatate prin ciocolata topita si apoi prin migdale macinate.
Mini rulade din cozonac
Luam felia de cozonac si o punem intre doua folii (folie alimentara). O intindem cu grija cu ajutorul sucitorului Dam la o parte folia de deasupra si ungem felia de cozonac cu crema de ciocolata si apoi cu frisca. Rulam cozonacul ,il ''imbracam'' in folie de plastic si il dam la frigider...
Ciokkostek
Se rupe ciocolata si se pune intr-o tigaie. Se adauga untul si se topesc impreuna la bainmarie, apoi se lasa sa se raceasca. Biscuitii se zdrobesc foarte fin si se pun intr-un bol. Se adauga amestecul de ciocolata si unt, se amesteca totul foarte bine. Din compozitie se formeaza bilute. La...
Tort cu fructe de padure
Se amesteca praful de budinca cu zaharul,lichiorul si 5 linguri de lapte rece. Se pune pe foc restul de lapte pina se incalzeste putin si apoi il turnam peste praful de budinca amestecind. Se pune inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pina este gata budinca. O dam de pe foc si o lasam sa se...
Prajitura cu struguri
Se bat albusurile intr-un castron pana ce devin spuma. In alt castron se bat galbenusurile impreuna cu zaharul pana ce devin o pasta de consistenta unei maioneze. Albusurile batute spuma se amesteca cu galbenusurile. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca mai apoi cu compozitia...
Prajitura rapida cu mar si biscuit
Merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Se adauga zahar dupa preferinta fiecaruia tinindu-se cont si de dulceatza merelor. Adaugam putina scortisoara si amestecam. Biscuitii ii asezam pe o tava sau platou formind un dreptunghi .Punem compozitia de mere peste primul strat de...