Intr-un bol punem laptele in care am topit la flacara mica zaharul (eu am facut asa deoarece nu am mixer sa pot amesteca laptele cu zaharul pina acesta se topeste) ,ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam pliculetul...
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se acopera cu hartie de copt o forma rotunda ptr cuptor.
Intr-un bol se amesteca faina cu 50 gr cacao ,drojdia si zaharul vanilat. Se adauga zaharul si se amesteca totul bine.
Intr-un alt bol se bat bine albusurile. Se adauga putina sare si se...
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava pentru cuptor.
Intr-un bol se amesteca untul impreuna cu zaharul pana devine o compozitie alba si spumoasa. Se adauga apoi oul intreg si galbenusul amestecand incet. Se adauga putina sare si coaja rasa de lamaie si laptele. Se amesteca bine toate...
Intr-un bol amestecam bine ricotta cu zaharul. Gustam, iar in cazul in care mai trebuie zahar mai adaugam. Depinde de gustul fiecaruia.
Foaia de aluat o intindem si taiem dreptunghiuri. Punem pe o jumatate umplutura de ricotta, acoperim cu cealalta jumatate si cu ajutorul unei furculite lipim...
Bananele le-am pus cu tot cu coaja la congelator. Eu am uitat de ele si le-am scos abia azi, dar e de ajuns daca le lasati 1 noapte. A doua zi se scot se lasa 10 minute, apoi le decojim si le mixam. Cand sunt gata adaugam zaharul si frisca. Amestecam bine.
Punem in cupe sau ce doriti si ornam...
se pune faina intr-un castron cu putina sare.
la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte.
se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios.
se imparte in bucatele( mie mi-au iesit 13).
se ia o bucatica si se intinde cu sucitorul.
se presara...
Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul .
Punem...
aluat:
intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare.
se framinta bine pina devine un aluat nelipicios.
se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin).
umplutura:
dovleacul se curata...
Se bate oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit. Adaugam faina, drojdia, un praf de sare si amestecam totul bine. O banana jumatate o taiem cuburi si o dam prin faina. O adaugam in compozitie.
Compozitia o punem in forme de briose peste care punem cate un cub de banana( din jumatatea de...
Se pune laptele intr-o craticioara si se incalzeste. Se adauga faina putin cate putin amestecand sa nu faca cocoloase, totul pe flacara mica. Dupa ce am adaugat toata faina o dam de pe foc si punem zaharul si plicul de vanilie. Se pune totul intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a...
Banana se curata de coaja si se taie in doua pe lung apoi iarasi in doua pe lat.
Doua jumatati se pun una linga cealalta si peste se pune o lingura inghetata peste care punem frisca, presaram nuca macinata si ornam cu salsa de ciocolata.
Se taie un capacel la portocale pe care nu il aruncam deoarece din el vom face tortile.
Se scobeste miezul portocalelor si se taie in cubulete. Fructele se taie si ele in cuburi si se amesteca cu zaharul, romul si portocala.
Cu acest amestec se umplu portocalele si se dau la rece pentru 30...
Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam apoi ouale, unul pe rind. Se mixeaza foarte bine dupa fiecare. Se adauga banana pisata. Se...
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga...
Oul si galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei si praful de copt.
Se amesteca bine dupa care adaugam faina si se amesteca pina devine un aluat potrivit de tare,ca cel pentru paine.
Se ia o tava rotunda si se unge cu...
Alunele se zdroesc, dar nu in bucati foarte mici...
Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile pina devin o spuma tare.
Separat se amesteca alunele cu vanilia si zaharul, apoi se adauga albusurile si se amesteca foarte bine.
Compozitia se pune intr-o tigaie antiaderenta si se pune la...
Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa.
Tapetam o tava cu hirtie de copt si cu ajutorul posului facem cuiburi din compozitie.(eu am lasat aceasta...
Se pun intr-un castron galbenusurile si ouale intregi si se amesteca cu zaharul (cu ajutorul mixerului sau a unei furculite) , pina acesta s-a topit. Se adauga apoi margarina ,care trebuie sa fie la temperatura camerei si drojdia.
Se amesteca bine in continuare, dupa care adaugam faina si se...
In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului.
Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina.
Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se...
Biscuitii se dau prin masina de tocat sau se zdrobesc foarte bine cu un tocator, apoi adaugam 1 ou si untul topit si se amesteca bine. Aluatul astfel obtinut se intinde cu ajutorul mainii intr-o tava facand din aluat si bordura.
Separat se amesteca mascarpone, ricotta, zaharul si restul de...
Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana cand compozitia arata ca o mamaliguta consistenta. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se...
Am dat merele prin razatoarea mare si am adaugat zaharul. Am amestecat bine si am lasat sa se lase zeama.
Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus foietajul. Excesul de aluat l-am taiat pe margini cu un cutit. Am lasat insa bordura .
Am adaugat merele scurse de zeama si am ornat putin...
Se pun intr-un castron ouale si se amesteca cu zaharul, faina, uleiul, laptele si cele 50 gr cacao. Se adauga si un virf de sare, apoi amestecam ingredientele pana obtinem un aluat cremos. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt si se amesteca bine in continuare.
Se toarna aluatul intr-o...
Faina se amesteca cu o jumatate lingurita vanilie,untul (la temperatura camerei) si galbenusul de la ou.
Se amesteca totul cu o lingura de lemn.
Se adauga zaharul si coaja de lamaie.
Se amesteca in continuare cu lingura de lemn ca apoi sa continuam cu mina pina la formarea unei mingi...
Clatite americane
Intr-un bol punem laptele in care am topit la flacara mica zaharul (eu am facut asa deoarece nu am mixer sa pot amesteca laptele cu zaharul pina acesta se topeste) ,ouale,un praf de sare si margarina. Amestecam bine totul, apoi adaugam faina si amestecam in continuare. La urma adaugam pliculetul...
Prajitura din albusuri si cacao
Se unge cu unt si se pudreaza cu faina sau se acopera cu hartie de copt o forma rotunda ptr cuptor. Intr-un bol se amesteca faina cu 50 gr cacao ,drojdia si zaharul vanilat. Se adauga zaharul si se amesteca totul bine. Intr-un alt bol se bat bine albusurile. Se adauga putina sare si se...
Noduri de dragoste
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina tava pentru cuptor. Intr-un bol se amesteca untul impreuna cu zaharul pana devine o compozitie alba si spumoasa. Se adauga apoi oul intreg si galbenusul amestecand incet. Se adauga putina sare si coaja rasa de lamaie si laptele. Se amesteca bine toate...
Foietaj cu ricotta
Intr-un bol amestecam bine ricotta cu zaharul. Gustam, iar in cazul in care mai trebuie zahar mai adaugam. Depinde de gustul fiecaruia. Foaia de aluat o intindem si taiem dreptunghiuri. Punem pe o jumatate umplutura de ricotta, acoperim cu cealalta jumatate si cu ajutorul unei furculite lipim...
Inghetata de banane si frisca
Bananele le-am pus cu tot cu coaja la congelator. Eu am uitat de ele si le-am scos abia azi, dar e de ajuns daca le lasati 1 noapte. A doua zi se scot se lasa 10 minute, apoi le decojim si le mixam. Cand sunt gata adaugam zaharul si frisca. Amestecam bine. Punem in cupe sau ce doriti si ornam...
Gogosi impaturite
se pune faina intr-un castron cu putina sare. la mijloc se pune oul,uleiul si putin lapte. se framinta usor si mai adaugam cite putin lapte pina devine un aluat tare si nelipicios. se imparte in bucatele( mie mi-au iesit 13). se ia o bucatica si se intinde cu sucitorul. se presara...
Prajitura cu gem de gutui
Se bat foarte bine ouale cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga apa (laptele) si se amesteca bine. Se adauga drojdia (bicarbonatul stins cu otet), apoi uleiul si amestecam. Adaugam 1 cana faina, amestecam bine apoi adaugam si cealalta cana de faina. La urma adaugam gemul . Punem...
Placinta cu dovleac
aluat: intr-un bol se pune faina peste care punem drojdia diluata in laptele caldut,ouale,zaharul ,untul la temperatura camerei si sare. se framinta bine pina devine un aluat nelipicios. se da aluatul la rece pina isi dubleaza volumul (cel putin). umplutura: dovleacul se curata...
Dulce untos cu banane
Se bate oul cu zaharul, apoi adaugam untul topit. Adaugam faina, drojdia, un praf de sare si amestecam totul bine. O banana jumatate o taiem cuburi si o dam prin faina. O adaugam in compozitie. Compozitia o punem in forme de briose peste care punem cate un cub de banana( din jumatatea de...
Lapte prajit
Se pune laptele intr-o craticioara si se incalzeste. Se adauga faina putin cate putin amestecand sa nu faca cocoloase, totul pe flacara mica. Dupa ce am adaugat toata faina o dam de pe foc si punem zaharul si plicul de vanilie. Se pune totul intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a...
Banana split ( varianta pentru copii )
Banana se curata de coaja si se taie in doua pe lung apoi iarasi in doua pe lat. Doua jumatati se pun una linga cealalta si peste se pune o lingura inghetata peste care punem frisca, presaram nuca macinata si ornam cu salsa de ciocolata.
Cosulete din portocala
Se taie un capacel la portocale pe care nu il aruncam deoarece din el vom face tortile. Se scobeste miezul portocalelor si se taie in cubulete. Fructele se taie si ele in cuburi si se amesteca cu zaharul, romul si portocala. Cu acest amestec se umplu portocalele si se dau la rece pentru 30...
Briose
Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu margarina. Cand s-au topit am inchis focul si lasam sa se raceasca. Turnam aceasta compozitie intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam apoi ouale, unul pe rind. Se mixeaza foarte bine dupa fiecare. Se adauga banana pisata. Se...
Chec
Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga...
Crostata cu nutella
Oul si galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, apoi adaugam margarina,care trebuie sa fie la temperatura camerei si praful de copt. Se amesteca bine dupa care adaugam faina si se amesteca pina devine un aluat potrivit de tare,ca cel pentru paine. Se ia o tava rotunda si se unge cu...
Brutti ma buoni ( uriti dar buni)
Alunele se zdroesc, dar nu in bucati foarte mici... Cu ajutorul unui mixer se bat albusurile pina devin o spuma tare. Separat se amesteca alunele cu vanilia si zaharul, apoi se adauga albusurile si se amesteca foarte bine. Compozitia se pune intr-o tigaie antiaderenta si se pune la...
Bezele
Am batut albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Eu am folosit mixerul. Cind au facut destula spuma am adaugat zaharul si am mixat pina am obtinut o compozitie tare si lucioasa. Tapetam o tava cu hirtie de copt si cu ajutorul posului facem cuiburi din compozitie.(eu am lasat aceasta...
Biscuiti
Se pun intr-un castron galbenusurile si ouale intregi si se amesteca cu zaharul (cu ajutorul mixerului sau a unei furculite) , pina acesta s-a topit. Se adauga apoi margarina ,care trebuie sa fie la temperatura camerei si drojdia. Se amesteca bine in continuare, dupa care adaugam faina si se...
Gogosi pufoase
In apa calduta se adauga zaharul si virful de sare. Se amesteca pina ce zaharul este topit. Eu il topesc la flacara aragazului. Apoi cind zaharul e topit, se adauga uleiul, drojdia si 2-3 linguri faina. Se amesteca totul bine si se adauga faina. Se framinta aluatul bine. Se acopera si se...
Prajitura cu blat de biscuiti
Biscuitii se dau prin masina de tocat sau se zdrobesc foarte bine cu un tocator, apoi adaugam 1 ou si untul topit si se amesteca bine. Aluatul astfel obtinut se intinde cu ajutorul mainii intr-o tava facand din aluat si bordura. Separat se amesteca mascarpone, ricotta, zaharul si restul de...
Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)
Se toarna apa si uleiul intr-o craticioara si se pun pe foc. Se adauga si sarea. Cand amestecul da in clocot se adauga faina toata in acelasi timp si se amesteca bine (eu am folosit mixerul) pana cand compozitia arata ca o mamaliguta consistenta. Se da deoparte de pe foc si se lasa sa se...
Placinta cu mere
Am dat merele prin razatoarea mare si am adaugat zaharul. Am amestecat bine si am lasat sa se lase zeama. Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus foietajul. Excesul de aluat l-am taiat pe margini cu un cutit. Am lasat insa bordura . Am adaugat merele scurse de zeama si am ornat putin...
Prajitura cu cacao si frisca
Se pun intr-un castron ouale si se amesteca cu zaharul, faina, uleiul, laptele si cele 50 gr cacao. Se adauga si un virf de sare, apoi amestecam ingredientele pana obtinem un aluat cremos. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt si se amesteca bine in continuare. Se toarna aluatul intr-o...
Fursecuri inimioare ptr Cris2711...LA MULTI ANI....
Faina se amesteca cu o jumatate lingurita vanilie,untul (la temperatura camerei) si galbenusul de la ou. Se amesteca totul cu o lingura de lemn. Se adauga zaharul si coaja de lamaie. Se amesteca in continuare cu lingura de lemn ca apoi sa continuam cu mina pina la formarea unei mingi...