Pentru blat si crema m-am inspirat putin ( mai mult :) ) din tortul cu crema de ciocolata si skittles preparat de Irina. >:D<
Prajitura e foarte buna...O recomand.Nu e dificil de preparat si nici prea costisitoare !!! Am numit-o Alba-Neagra datorita celor doua creme de ciocolata( una alba si una neagra)
Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu putina sare.Se adauga zaharul si se mixeaza foarte bine pina ce devin o spuma tare.
Se adauga pe rind cite un galbenus,romul,faina si se amesteca totul cu grija.
Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie de copt si se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.
Cind e gata ,se scoate,se lasa la racit si apoi se taie in trei.
Creme:
Se pune la foc mic o craticioara in care se amesteca frisca si ciocolata alba rupta in bucati mici.Frisca nu trebuie lasata sa inceapa sa fiarba.Cind ciocolata s-a topit se da craticioara la o parte si se lasa la racit cel putin 2 ore.Apoi inainte de a se folosi la prajitura se mixeaza crema sa devina fina si pufoasa.
La fel se procedeaza si cu ciocolata neagra .
Ornat:
Se aseaza primul blat pe un platou rotund.Se pune crema neagra.Se suprapune cel de-al doilea blat peste care se pune crema alba.Se incheie cu ultimul blat.
Se decoreaza cu topping de ciocolata sau dupa preferinta cu zahar pudra.
1
Pentru a aroma blatul sau cremele se pot folosi esente dupa preferinta fiecaruia.