Tort cu fructe de padure

de - Andreea - in Torturi, 3 Dec 2012 | 6575 vizualizari

 

am facut acest dulce de ziua mea de Sf.Andrei . foarte usor de facut si foarte bun la gust :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete budinca gust vanilie ( pentru 500 ml lapte fiecare)
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri lichior portocala
  • 1 litru lapte
  • 200 gr fructe de padure
  • 200 gr biscuiti simpli
  • 200 gr frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Se amesteca praful de budinca cu zaharul,lichiorul si 5 linguri de lapte rece.

Se pune pe foc restul de lapte pina se incalzeste putin si apoi il turnam peste praful de budinca amestecind. Se pune inapoi pe foc si se amesteca incontinuu pina este gata budinca. O dam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Fructele de padure se spala. Se pun aproximativ 50 grame deoparte pentru ornat iar restul se toaca marunt.

Se ia o forma de chec si se ''imbraca'' in folie alimentara ( ceolofan) si se toarna un strat de budinca,apoi putin din fructele de padure si apoi un strat de biscuiti. Operatiunea se repeta si se incheie cu stratul de biscuiti.

Se da la frigider pentru 1 ora, dupa care se scoate,cu atentie se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si cele 50 grame fructe de padure.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mure