Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg.
Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare .
Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupam forme ( eu am decupat in forma de ursuleti) sau faceti bilute din aluat si apoi le turtiti usor cu...
Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat ,...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus.
Adaugam faina amestecata in prealabil...
Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca.
Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul....
Se pune drojdia cu o lingura zahar ,o lingura de faina si putin lapte caldut si lasam sa dospeasca.
Branza o amestecam cu zaharul,ouale si uleiul.
Adaugam drojdia dospita si restul de faina amestecata cu sarea.Se framanta cu laptele caldut.Framantam pana obtinem un aluat elastic si...
Untul se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema.
Adaugam faina ,praful de copt si sare.Amestecam bine pana obtinem un aluat pe care sa il putem modela cu usurinta.
Impartim aluatul in doua parti egale. La una din jumatati adaugam cacao.
Lasam cele doua aluaturi la rigider pentru...
Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri.
Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine.
Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se...
Castanele le punem la fiert in apa usor sarata pentru 20 minute.
Le scurgem de apa si le decojim.
Punem din nou la fiert castanele decojite,laptele,zaharul,vanilia si jumatate pahar cu apa.Le lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30 minute.
Cu ajutorul unui blender mixam castanele pana...
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acesta s-a topit.Adaugam faina si praful de copt si mixam in continuare.
Ungem o tava cu unt si presaram zahar.Asezam merele taiate felii si turnam compozitia de albusuri.Dam la cuptorul incalzit in prealabil la...
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Foietaj cu dovleac:
Foietajul il scoatem din timp din congelator pentru a se dezgheta la temperatura camerei.
Dovlecul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.Il punem intr-o sita si lasam sa se scurga zeama.
Intr-o tigaie punem ulei si...
Frecam ouale cu zaharul.Adaugam uleiul si frecam pana ce acesta se incorporeaza bine.
Separat amestecam faina cu praful de copt.Punem faina peste oua alternand cu laptele.
Curatam merele de coaja,le taiem felii ( sau cuburi) si le calim pana ce nu mai au zeama.Adaugam...
Cum se prepara Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie
Punem laptele sa se incalzeasca si dizolvam drojdia impreuna cu 2 lingurite de zahar.
Intr-un bol punem faina.Adaugam zaharul,coaja de la lamaie,laptele amestecat cu drojdia si ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare....
Blat:
Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele.
Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram...
Punem intr-un bol : faina,zaharul,praful de copt ,ciocolata rasa si cacaua.Amestecam totul bine.
Separat in alt bol mixam ouale cu uleiul apoi adaugam laptele si mixam.
Adaugam ingredientele lichide la cele solide si amestecam totul foarte bine.
Tapetam tava pentru cuptor cu unt si...
Alunele se prajesc in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre maini pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam.
Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina.Amestecam.
Adaugam apoi ouale batute usor ,cafeaua,laptele,uleiul,praful de copt si la urma untul....
Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.
Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).
Dam compozitia la frigider pentru cel...
Intr-un bol punem cele 3 oua.Adaugam zaharul si mixam bine pana ce zaharul s-a topit si devin albe si spumoase.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul amestecand mereu cu o lingura de lemn.
Dupa ce ciocolata s-a racit putin o adaugam la compozitia de oua amestecand cu grija de jos in...
Intr-o craticioara topim untul amestecand in continuu.
Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine.
Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie facem bilute pe care apoi le turtim cu palma.Decupam cu o forma si le asezam in tava tapetata cu hartie...
Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit.
Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la...
Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci.
Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele, amestecand in continuu. Punem pe foc mic, lasam 5 minute amestecand in continuare pana ce compozitia se...
Laptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase.
Luam cu ajutorul unui polonic din aluat si turnam intr-o tigaie incinsa unsa cu ulei .
Rumenim...
Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa.
Apoi adaugam treptat faina.
Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare .
Turnam albusurile peste compozitia de unt si amestecam incet.
In tava tapetata cu hartie de copt ,formam bastonase din...
Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul.
Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea consistenta unei mamaligi.
Lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam pe rand ouale.Dupa fiecare ou...
Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul.
Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel.
Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie.
Cand s-a rumenit pe o parte,o intoarcem pe cealalta parte.
Cand s-a rumenit pe...
Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.
Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua.
Punem laptele in bol peste celelalte ingrediente si amestecam bine.
Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu foaie de copt.
Dam...
Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine.
Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit.
Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri...
Punem intr-un bol ouale si zaharul si batem bine.
Adaugam frisca lichida si amestecam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si punem la compozitia de oua.
Jumatate din compozitie o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
In cealalta jumatate punem cele 3 linguri...
Amestecam ouale cu zaharul.Nu este necesar ca zaharul sa fie topit in totalitate.
Adaugam untul topit si racit,zeama de la portocale si amestecam bine.
Faina se amesteca cu prafull de copt si se adauga la oua.Adaugam putina coaja de portocala data prin razatoarea mica.
Punem compozitia...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina cand devine o compozitie tare si lucioasa.
Galbenusurile se freaca cu ulei si se adauga la albusuri.Amestecam cu grija.
Adaugam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de...
Se pun intr-un bol ouale ,zaharul si amestecam cu ajutorul unui tel.Se poate folosi si mixerul.
Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,untul topit si racit,coaja de lamaie,merele curatate de coaja si date prin razatoare si scortisoara.
Amestecam totul si punem intr-o tava...
Biscuiti cu nutella
Punem intr-un bol faina si o amestecam cu oul intreg. Adaugam apoi crema de ciocolata si amestecam bine totul pana obtinem un aluat tare . Intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor si decupam forme ( eu am decupat in forma de ursuleti) sau faceti bilute din aluat si apoi le turtiti usor cu...
Estonian Kringel
Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat ,...
Prajitura cu frisca si piersici
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce denvin o spuma tare si lucioasa. Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam la spuma de albusuri amestecand usor de jos in sus. Adaugam faina amestecata in prealabil...
Floare
Dizolvam drojdia in laptele caldut adaugand zaharul si faina.Lasam drojdia 10 minute sa dospeasca. Amestecam drojdia la restul de faina,un varf de sare si cele doua galbenusuri si framantam bine pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul....
Melcisori cu ricotta
Se pune drojdia cu o lingura zahar ,o lingura de faina si putin lapte caldut si lasam sa dospeasca. Branza o amestecam cu zaharul,ouale si uleiul. Adaugam drojdia dospita si restul de faina amestecata cu sarea.Se framanta cu laptele caldut.Framantam pana obtinem un aluat elastic si...
Biscuiți Șah
Untul se amesteca cu zaharul pana obtinem o crema. Adaugam faina ,praful de copt si sare.Amestecam bine pana obtinem un aluat pe care sa il putem modela cu usurinta. Impartim aluatul in doua parti egale. La una din jumatati adaugam cacao. Lasam cele doua aluaturi la rigider pentru...
Crêpes
Intr-un bol amestecam oul si cele doua galbenusuri. Adaugam faina,friscalichida,laptele si zaharul.Amestecam totul bine. Se adauga apoi untul la temperatura camerei. ( daca ati uitat sa scoateti untul din frigider din timp,e de ajuns sa il topiti intr-o tigaie si apoi sa il lasati sa se...
Monte Bianco
Castanele le punem la fiert in apa usor sarata pentru 20 minute. Le scurgem de apa si le decojim. Punem din nou la fiert castanele decojite,laptele,zaharul,vanilia si jumatate pahar cu apa.Le lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 30 minute. Cu ajutorul unui blender mixam castanele pana...
Prajitura rasturnata cu mere
Albusurile le batem spuma cu un varf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam pana ce acesta s-a topit.Adaugam faina si praful de copt si mixam in continuare. Ungem o tava cu unt si presaram zahar.Asezam merele taiate felii si turnam compozitia de albusuri.Dam la cuptorul incalzit in prealabil la...
Reteta simpla si delicioasa de Foietaj cu dovleac
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Foietaj cu dovleac: Foietajul il scoatem din timp din congelator pentru a se dezgheta la temperatura camerei. Dovlecul il curatam de coaja si il dam prin razatoare.Il punem intr-o sita si lasam sa se scurga zeama. Intr-o tigaie punem ulei si...
Prajitura turnata cu mere
Frecam ouale cu zaharul.Adaugam uleiul si frecam pana ce acesta se incorporeaza bine. Separat amestecam faina cu praful de copt.Punem faina peste oua alternand cu laptele. Curatam merele de coaja,le taiem felii ( sau cuburi) si le calim pana ce nu mai au zeama.Adaugam...
Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie
Cum se prepara Gogosi pufoase, un deliciu pentru intreaga familie Punem laptele sa se incalzeasca si dizolvam drojdia impreuna cu 2 lingurite de zahar. Intr-un bol punem faina.Adaugam zaharul,coaja de la lamaie,laptele amestecat cu drojdia si ouale batute spuma impreuna cu un praf de sare....
Tort Boema
Blat: Se separa albusurile de gallbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand apa,galbenusurile,faina si cacaua.Mixam bine toate ingredientele. Ungem cu unt o tava rotunda pentru cuptor si presaram...
Negresa cu ciocolata
Punem intr-un bol : faina,zaharul,praful de copt ,ciocolata rasa si cacaua.Amestecam totul bine. Separat in alt bol mixam ouale cu uleiul apoi adaugam laptele si mixam. Adaugam ingredientele lichide la cele solide si amestecam totul foarte bine. Tapetam tava pentru cuptor cu unt si...
Prajitura cu alune de padure
Alunele se prajesc in cuptor.Cand le scoatem din cuptor le frecam intre maini pentru a le decoji mai usor.Punem alunele in robot si le tocam. Intr-un bol punem alunele,zaharul si faina.Amestecam. Adaugam apoi ouale batute usor ,cafeaua,laptele,uleiul,praful de copt si la urma untul....
Rulada cu ganache de cappuccino
Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba). Dam compozitia la frigider pentru cel...
Prajitura cu ciocolata
Intr-un bol punem cele 3 oua.Adaugam zaharul si mixam bine pana ce zaharul s-a topit si devin albe si spumoase. Separat topim ciocolata impreuna cu untul amestecand mereu cu o lingura de lemn. Dupa ce ciocolata s-a racit putin o adaugam la compozitia de oua amestecand cu grija de jos in...
Fursecuri cu gem
Intr-o craticioara topim untul amestecand in continuu. Intr-un bol batem oul si adaugam faina,zaharul si untul topit.Amestecam bine. Pe un plan de lucru presaram faina si din compozitie facem bilute pe care apoi le turtim cu palma.Decupam cu o forma si le asezam in tava tapetata cu hartie...
Pariziene cu mar
Mai intai incepem cu aluatul deoarece trebuie lasat la dospit. Incalzim apa si adaugam zaharul si varful de sare.Amestecam pana ce zaharul se va topi.Punem uleiul ,drojdia si cateva linguri de faina.Dupa ce am amestecat bine punem drojdia in bolul cu restul de faina si lasam 10 minute la...
Desert rapid cu biscuiti
Prima data facem budincile, deoarece au nevoie de timp pentru a se raci. Punem intr-o craticioara praful de budinca de ciocolata, 2 linguri rase de zahar si putin cate putin adaugam laptele, amestecand in continuu. Punem pe foc mic, lasam 5 minute amestecand in continuare pana ce compozitia se...
Clatite cu banane si ciocolata
Laptele,zaharul,sarea si scortisoara le amestecam bine cu ajutorul unui tel. Adaugam faina treptat si amestecam in continuu pana cand va deveni unaluat de consistenta unei smantani mai groase. Luam cu ajutorul unui polonic din aluat si turnam intr-o tigaie incinsa unsa cu ulei . Rumenim...
Limbi de pisica
Zaharul impreuna cu untul se mixeaza pana ce devin o compozitie cremoasa. Apoi adaugam treptat faina. Separat batem albusurile spuma impreuna cu un varf de sare . Turnam albusurile peste compozitia de unt si amestecam incet. In tava tapetata cu hartie de copt ,formam bastonase din...
Churros
Punem la fiert la foc mediu, laptele,apa,untul si zaharul. Cand amestecul incepe sa fiarba se inchide focul.Se adauga toata faina si se amesteca cu ajutorul unui mixer pana ce va avea consistenta unei mamaligi. Lasam sa se raceasca putin si apoi adaugam pe rand ouale.Dupa fiecare ou...
Clatite
Intr-un bol amestecam laptele ,sarea,scortisoara si zaharul. Treptat adaugam faina amestecand continuu cu un tel. Punem o tigaie pe foc ,ungem cu ulei si cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie. Cand s-a rumenit pe o parte,o intoarcem pe cealalta parte. Cand s-a rumenit pe...
Chec brazilian
Intr-un bol amestecam cacaua,zaharul si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Intr-un ibric incalzim laptele in care am adaugam cafeaua. Punem laptele in bol peste celelalte ingrediente si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o tava de chec tapetata cu foaie de copt. Dam...
Placinta cu mere
Merele le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare sau se pun in robot.Se adauga zahar,scortisoara.Se amesteca bine. Intr-o tigaie cu putin ulei calim merele.Cand sunt gata le lasam la racit. Topim zaharul in laptele caldut.Adaugam sarea,untul topit si racit,drojdia si 2 linguri...
Prajitura soacrei
Punem intr-un bol ouale si zaharul si batem bine. Adaugam frisca lichida si amestecam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt si punem la compozitia de oua. Jumatate din compozitie o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt . In cealalta jumatate punem cele 3 linguri...
Prajitura cu portocale
Amestecam ouale cu zaharul.Nu este necesar ca zaharul sa fie topit in totalitate. Adaugam untul topit si racit,zeama de la portocale si amestecam bine. Faina se amesteca cu prafull de copt si se adauga la oua.Adaugam putina coaja de portocala data prin razatoarea mica. Punem compozitia...
Mini guguluf cu cocos
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina cand devine o compozitie tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si se adauga la albusuri.Amestecam cu grija. Adaugam nuca de cocos si faina amestecata cu praful de...
Prajitura cu mere rase
Se pun intr-un bol ouale ,zaharul si amestecam cu ajutorul unui tel.Se poate folosi si mixerul. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,untul topit si racit,coaja de lamaie,merele curatate de coaja si date prin razatoare si scortisoara. Amestecam totul si punem intr-o tava...