Piersici cu crema de ciocolata si nuci

de Patty in Prajituri, 10 Mar 2016 | 4340 vizualizari

 

Pfff...si ce mai scobeam la coji pe cand eram copil!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina /unt;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g margarina/unt;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
  • Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar (verde/rosu/galben);
  • zahar tos;
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu crema de ciocolata si nuci:

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. 
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute. 

Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci. 

In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile, peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra, cacao, esenta de rom si ciocolata topita. 

Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!). 

Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua. 

Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos. 

Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu crema de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rahela Velicu 1

12.03.2016, 16:55

Cat de frumoase sunt!

Patty 1

12.03.2016, 21:50

Bya Ralu 1

22.03.2016, 17:02

ce super arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu busuioc