Punem intrun bol ouale impreuna cu zaharul si mixam la viteza maxima a mixerului pana ce devin spumease ,au o culoare deschisa si zaharul s-a topit tot .
Adaugam faina cernuta , praful de copt si un varf de sare . Continuam sa amestecam bine ingredientele.
Separat punem intr-un...
Scoatem din timp untul de la frigider deoarece trebuie sa fie moale ( la temperatura camerei ) .
Punem intr-un bol zaharul impreuna cu untul si mixam pana ce devin o crema .
Adaugam apoi banana pisata si mixam bine in continuare dupa care adaugam oul intreg si amestecam bine . ...
Separam albusurile de galbenusuri .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare . Adaugam putin cate putin zaharul si mixam la viteza maxima pentru 15 minute .
Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus .
Punem faina si amestecam in continuare cu...
Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .
Adaugam uleiul si mixam usor in continuare.
Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .
Adaugam...
Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.
Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit .
Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie...
Separam albusurile de galbenusuri .
Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare .
Separat mixam galbenusuriel cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa .
Adaugam apoi apa,uleiul si mixam in continuare. ...
Punem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos.
Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine .
Adaugam restul de faina si restul de lapte si amestecam in continuare.
Punem apa minerala...
Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam.
In restul de lapte cald dizolvam...
Din cantitatile de mai sus au iesit 6 sticle.
Nectarinele le spalam,le taiem in jumatate,eliminam samburele si apoi le taiem felii .Dupa plac si marime le puteti pune si jumatati .
Eu am cantarit 2 kg nectarine dupa ce am indepartat samburii.
Sticlele spalate si bine uscate,le umplem cu...
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.
Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit ,facand insa atentie ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam sa se raceasca si dam la frigider...
Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit.
Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut .
Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale...
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei.
Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade.
Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima,pentru 7-8 minute,pana ce devin de culoare deschisa si pufoase iar zaharul...
Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri.
Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine.
Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.
Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu...
Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).
Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.
Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel.
Separat amestecam...
Cu ajutorul mixerului (la viteza maxima )mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare.
Punem si faina si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia de albusuri.Presaram nesquik ( optional) ....
Incepem prin a pune ulei la incins,la foc mic intr-o craticioara mai adanca.
Intr-un bol punem faina,oul,iaurtul,praful de copt,coaja rasa de lamaie,varful de sare si zaharul.
Amestecam bine ingredientele.Obtinem un aluat nelipicios.
Cand uleiul s-a incins , luam din aluat si formam...
Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele .
Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa.
Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele.
Adaugam apoi faina si mixam in...
Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine pana se lichefiaza .
Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul.
Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina....
Blatul:
Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.
Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit...
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma tare impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le turnam peste albusuri amestecand cu grija de jos...
Punem intr-un bol faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt.
Adaugam iaurtul ,oul intreg batut si amestecam.
Punem apoi laptele rece si amestecam in continuare pana la omogenizare.
Untul il topim si il adaugam la compozitia cu iaurt amestecand bine .
Daca compozitia...
Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider.
Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand ciocolata s-a topit,inchidem focul si adaugam 120 ml frisca lichida.
Mixam compozitia la viteza maxima...
Piscoturile se pun intr-un bol si se maruntesc foarte fin.Eu le-am maruntit cu mana insa puteti folosi si robotul.
Separat topim untul la flacara mica ( sau in cuptorul cu microunde) .
Adaugam in bolul cu piscoturi: untul topit,zaharul pudra,cafeaua si esenta de rom....
Spalam ciresele,le rupem codita si le scoatem samburii.
Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu un praf de sare.Mixam la viteza maxima pana ce se deschid usor la culoare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare la viteza maxima pana ce ouale devin spuma.
Punem uleiul si mixam ,...
Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte.
Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .
Punem un praf de sare si amestecam in continuare...
Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit .
Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare.
Adaugam laptele si incepem sa framantam .
Trebuie sa obtinem un aluat elastic si...
Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba .
Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din frigider ,puneti-l intr-un vas si topiti-l la foc mic sau la microunde si apoi lasati-l sa se racoreasca...
Punem laptele la incalzit impreuna cu 100 gr zahar si drojdia proaspata. ( laptele trebuie sa fie cald,nu fierbinte)
Cernem faina si o punem intr-un bol.Adaugam laptele si incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul.
Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....
Mixam ouale intregi cu galbenusurile.Adaugam faina cernuta,cele 250 ml frisca lichida,zaharul si laptele rece.
Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie cu ulei...
Mousse :
Mixam mascarpone pana ce devine o crema.
Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita.
Crepes:
Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca...
Prajitura cu mere
Punem intrun bol ouale impreuna cu zaharul si mixam la viteza maxima a mixerului pana ce devin spumease ,au o culoare deschisa si zaharul s-a topit tot . Adaugam faina cernuta , praful de copt si un varf de sare . Continuam sa amestecam bine ingredientele. Separat punem intr-un...
Banana Bread
Scoatem din timp untul de la frigider deoarece trebuie sa fie moale ( la temperatura camerei ) . Punem intr-un bol zaharul impreuna cu untul si mixam pana ce devin o crema . Adaugam apoi banana pisata si mixam bine in continuare dupa care adaugam oul intreg si amestecam bine . ...
Mini tort cu crema de ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri . Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare . Adaugam putin cate putin zaharul si mixam la viteza maxima pentru 15 minute . Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus . Punem faina si amestecam in continuare cu...
Negresa cu gem de prune ( de post )
Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit . Adaugam uleiul si mixam usor in continuare. Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase . Adaugam...
Prajitura Trandafir
Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit . Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie...
Chec rapid
Separam albusurile de galbenusuri . Cu ajutorul unui mixer , la viteza maxima, mixam albusurile cu un putina sare pana ce devin o spuma tare . Separat mixam galbenusuriel cu zaharul pana ce devin de culoare deschisa . Adaugam apoi apa,uleiul si mixam in continuare. ...
Clatite - reteta de baza
Punem intr-un bol ouale si le mixam bine impreuna cu un varf de sare si zaharul tos. Adaugam jumatate din cantitatea de faina alba si jumatate din cantittea de lapte si amestecam bine . Adaugam restul de faina si restul de lapte si amestecam in continuare. Punem apa minerala...
Gogosi pufoase si aromate
Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam. In restul de lapte cald dizolvam...
Compot de nectarine
Din cantitatile de mai sus au iesit 6 sticle. Nectarinele le spalam,le taiem in jumatate,eliminam samburele si apoi le taiem felii .Dupa plac si marime le puteti pune si jumatati . Eu am cantarit 2 kg nectarine dupa ce am indepartat samburii. Sticlele spalate si bine uscate,le umplem cu...
Tort cu crema si ananas
Incepem prin a prepara crema de ciocolata. Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit ,facand insa atentie ca frisca sa nu inceapa sa fiarba. Lasam sa se raceasca si dam la frigider...
Placinta cu ricotta si stafide
Intr-un ibric punem laptele impreuna cu apa si untul dam la foc mic .Amestecam pana ce untul s-a topit. Adaugam 4-5 linguri cu faina si grojdia proaspata.Amestecam bine si lasam circa 10 minute la crescut . Intr-un bol punem restul de faina,zaharul,un varf de sare,drojdia uscata,ouale...
Prajitura cu lapte cald
Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima,pentru 7-8 minute,pana ce devin de culoare deschisa si pufoase iar zaharul...
Kaiserschmarrn
Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine. Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare. Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu...
Desert gogosi berlineze
Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ). Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol. Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel. Separat amestecam...
Prajitura din albusuri cu frisca si gem de capsuni
Cu ajutorul mixerului (la viteza maxima )mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Punem si faina si amestecam usor cu o spatula de jos in sus . Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia de albusuri.Presaram nesquik ( optional) ....
Gogosi super rapide
Incepem prin a pune ulei la incins,la foc mic intr-o craticioara mai adanca. Intr-un bol punem faina,oul,iaurtul,praful de copt,coaja rasa de lamaie,varful de sare si zaharul. Amestecam bine ingredientele.Obtinem un aluat nelipicios. Cand uleiul s-a incins , luam din aluat si formam...
Clafoutis cu caise
Caisele le spalam,le taiem in doua si scoatem samburele . Luam o tava pentru cuptor de forma rotunda si ungem cu unt.Asezam in tava jumatatile de caisa. Separat punem intr-un bol ouale intregi,zaharul si un praf de sare.Mixam bine ingredientele. Adaugam apoi faina si mixam in...
Minciunele
Punem intr-un bol oul impreuna cu zaharul si sarea.Frecam bine pana se lichefiaza . Adaugam iaurtul ,amestecam dupa care incepem sa adaugam putin cate putin faina amestecata in prealabil cu bicarbonatul. Obtinem un aluat nelipicios.Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina....
Prajitura cu ciocolata,crema si frisca
Blatul: Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba. Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit...
Chec pufos
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma tare impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le turnam peste albusuri amestecand cu grija de jos...
Pancakes cu iaurt de fructe
Punem intr-un bol faina cernuta si amestecata in prealabil cu praful de copt. Adaugam iaurtul ,oul intreg batut si amestecam. Punem apoi laptele rece si amestecam in continuare pana la omogenizare. Untul il topim si il adaugam la compozitia cu iaurt amestecand bine . Daca compozitia...
Tarta cu crema de ciocolata
Incepem cu prepararea cremei deoarece va trebui lasata mai mult timp la frigider. Ciocolata o rupem bucati si o topim la flacara foarte mica impreuna cu laptele.Amestecam continuu.Cand ciocolata s-a topit,inchidem focul si adaugam 120 ml frisca lichida. Mixam compozitia la viteza maxima...
Savoiardi pops
Piscoturile se pun intr-un bol si se maruntesc foarte fin.Eu le-am maruntit cu mana insa puteti folosi si robotul. Separat topim untul la flacara mica ( sau in cuptorul cu microunde) . Adaugam in bolul cu piscoturi: untul topit,zaharul pudra,cafeaua si esenta de rom....
Pandispan cu cirese
Spalam ciresele,le rupem codita si le scoatem samburii. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu un praf de sare.Mixam la viteza maxima pana ce se deschid usor la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare la viteza maxima pana ce ouale devin spuma. Punem uleiul si mixam ,...
Savarine
Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte. Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul. Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri . Punem un praf de sare si amestecam in continuare...
Cornuri Bratislava
Punem la incalzit laptele si adaugam drojdia ( laptele trebuie sa fie caldut NU fierbinte). Lasam 5 minute la dospit . Intr-un bol punem faina cernuta,ouale,zaharul,untul topit si racit si un praf de sare. Adaugam laptele si incepem sa framantam . Trebuie sa obtinem un aluat elastic si...
Briose cu portocala
Punem intr-un bol zaharul impreuna cu oul si mixam pana ce devin o compozitie cremoasa si de culoare alba . Punem untul si mixam in continuare. ( daca uitati sa scoateti din timp untul din frigider ,puneti-l intr-un vas si topiti-l la foc mic sau la microunde si apoi lasati-l sa se racoreasca...
Pachetele cu ricotta
Punem laptele la incalzit impreuna cu 100 gr zahar si drojdia proaspata. ( laptele trebuie sa fie cald,nu fierbinte) Cernem faina si o punem intr-un bol.Adaugam laptele si incepem sa framantam adaugand putin cate putin uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios....
Clatite cu inghetata si ciocolata
Mixam ouale intregi cu galbenusurile.Adaugam faina cernuta,cele 250 ml frisca lichida,zaharul si laptele rece. Untul ( la temperatura camerei) il adaugam la restul ingredientelor si amestecam bine. Trebuie sa obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Ungem o tigaie cu ulei...
Crepes cu capsuni si mousse de mascarpone cu ciocolata alba
Mousse : Mixam mascarpone pana ce devine o crema. Separat topim la foc mic ciocolata alba impreuna cu frisca lichida .Lasam sa se racoreasca dupa care o adaugam la crema mascarpone.Mixam pana ce obtinem consistenta dorita. Crepes: Mixam oul intreg cu galbenusurile.Adaugam faina,frisca...