Aveam ramase niste albusuri si vazusem la Rocsi o reteta la o rulada din albusuri.Eu am ales sa fac o prajitura,care a iesit tare buna...cu frisca,gem de capsuni...
Cred ca face parte din categoria ,cand vrei ceva bun si simplu !
Cu ajutorul mixerului (la viteza maxima )mixam spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam in continuare.
Punem si faina si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia de albusuri.Presaram nesquik ( optional) .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand blatul s-a racit,il taiem in doua pe orizontala.
Ungem prima parte cu 3 linguri de gem de capsuni peste care punem frisca mixata spuma tare .( lasam putina frisca pentru oranat)
Asezam apoi cealalta parte de blat ungem suprafata cu o lingura cu gem si ornam cu restul de frisca.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
1
Pentru ca hartia de copt sa se aseze mai bine in tava ,umeziti-o sub jet de apa rece .