Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat si ''schmarrn'' - clatita dulce .
Se serveste cu sos de mere sau dulceata de afine.
Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri.
Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine.
Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.
Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu rom).
Punem untul intr-o tigaie antiaderenta.Cand untul s-a topit turnam compozitia si lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care,rupand clatita in bucati cu ajutorul unei spatule ,intoarcem pe partea cealalta lasand sa se rumeneasca usor.
Noi le-am servit reci .
Se fac super rapid si sunt foarte gustoase !
1
Conform retetei originale , presarati zahar pudra cand clatitele sunt gata.