Prefer sa o numesc prajitura si nu tort deoarece nu are clasicul blat si va spun ca a fost tare buna !!! Este perfecta pentru iubitorii de ciocolata ;)
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru decor:
Blatul:
Punem cele 3 oua cu zaharul intr-un bol.Mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce zaharul s-a topit si devin o spuma de culoare alba.
Separat punem o craticioara la foc mic si topim ciocolata cu alune,cea neagra si untul.Amestecam in continuu pana ce ingredientele s-au topit si s-au amestecat bine.Inchidem focul si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam ciocolata peste compozitia de oua si amestecam cu grija de jos in sus .
Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade pentru 20-25 minute.Blatul va fi unul umed.
Crema:
Punem ciocolata maruntita intr-o craticioara la foc mic impreuna cu laptele si amestecam in continuu pana ce ciocolata s-a topit.
Adaugam 40 ml frisca lichida si mixam.Dam crema la frigider pentru 15-20 minute pana se intareste.
Separat mixam frisca lichida ramasa ( 50 ml ) pana devine tare si lucioasa.
Scoatem crema din frigider ,adaugam untul ( la temperatura camerei) si mixam bine ingredientele.Adaugam apoi frisca batuta tare si amestecam.
Dam crema la frigider pana in momentul in care o vom folosi.
Asamblat :
Blatul il taiem in doua parti.
Asezam prima parte de blat peste care asezam crema de ciocolata apoi asezam ce de-al doilea blat.
Separat mixam frisca tare .O impartim in doua parti .O parte o amestecam cu bomboanele iar cealalta cu o lingurita de nesquik.
Presaram pe blat un strat de nesquik si ornam apoi cu frisca si alune.
Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii.
1
Daca nu aveti hartie de copt ungeti tava cu unt si tapetati cu faina.