Noua tare mult ne-a placut ...un dulce usor pentru week-end !
Separam albusurile de galbenusuri .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare . Adaugam putin cate putin zaharul si mixam la viteza maxima pentru 15 minute .
Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus .
Punem faina si amestecam in continuare cu grija de jos in sus .
Ungem cu unt o tava rotunda ,punem compozitia,nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce blatul s-a rumenit usor la suprafata .Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca blatul este copt in intregime .
Separat mixam frisca pana devine tare .Punem 4-5 linguri deoparte iar in restul adaugam 3 linguri crema ciocolata,esenta de rom si mixam in continuare .Dam crema obtinuta la frigider pana in momentul folosirii .
Cand blatul s-a copt si s-a racit , il scoatem din forma si il taiem in jumatate pe orizontala .
In tava in care am copt blatul punem folie de plastic , prima jumatate a blatului si un strat de crema de ciocolata .
Incheiem cu cea de a doua parte a blatului si dam 2-3 ore la frigider .
Luam blatul cu crema din tava si cu ajutorul unor cercuri '' decupam'' mini torturi .
Ornam cu frisca pusa deoparte si cu crema de ciocolata topita .
Pastram la frigider pana in momentul servirii .
Pofta buna !