Mini tort cu crema de ciocolata

de - Andreea - in Torturi, 4 Oct 2014 | 7475 vizualizari

 

Noua tare mult ne-a placut ...un dulce usor pentru week-end !

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar tos
  • 5 linguri faina alba tip '00'
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri crema ciocolata ( tip nutella )
  • 1 fiola esenta rom
  • un praf de sare
  • unt ( pentru uns tava )
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tort cu crema de ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri . 

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare . Adaugam putin cate putin zaharul si mixam la viteza maxima pentru 15 minute . 

Adaugam galbenusurile si amestecam usor de jos in sus .

Punem faina si amestecam in continuare cu grija de jos in sus . 

Ungem cu unt o tava rotunda ,punem compozitia,nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pana ce blatul s-a rumenit usor la suprafata .Faceti testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca blatul este copt in intregime . 

Separat mixam frisca pana devine tare .Punem 4-5 linguri deoparte iar in restul adaugam 3 linguri crema ciocolata,esenta de rom si mixam in continuare .Dam crema obtinuta la frigider pana in momentul folosirii . 

Cand blatul s-a copt si s-a racit , il scoatem din forma si il taiem in jumatate pe orizontala . 

In tava in care am copt blatul punem folie de plastic , prima jumatate a blatului si un strat de crema de ciocolata . 

Incheiem cu cea de a doua parte a blatului si dam 2-3 ore la frigider .

Luam blatul cu crema din tava si cu ajutorul unor cercuri '' decupam'' mini torturi .

Ornam cu frisca pusa deoparte si cu crema de ciocolata topita . 

Pastram la frigider pana in momentul servirii . 

Pofta buna ! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata fructat