Savarine

de - Andreea - in Prajituri, 21 Mai 2014 | 9042 vizualizari

 

Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri.
Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .

 

INGREDIENTE

Pentru savarine:

  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 1 ou
  • 75 ml lapte
  • 15 ml ulei de floarea soarelui
  • 1\4 plic drojdie uscata
  • 1\2 lingura zahar tos
  • 1 praf de sare

Pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 75 gr zahar
  • 1\2 fiola esenta rom

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cu dulceata capsuni
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte. 

Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.

Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .

Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).

Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.

Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele  umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.

Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.

Frisca lichida o mixam la viteza maxima .

Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .

Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .

Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.

 

TIPS-URI

1

Tineti savarinele la frigider cel putin 7-8 ore sau ideal ar fi peste noapte.

2

Ceea ce face din savarina o prajitura atit de gustoasa este chiar blatul bine insiropat asa ca aveti grija ca atunci cind puneti savarina in sirop ,aceasta sa absoarba cat mai mult.

3

Dulceata de capsuni poate fi inlocuita dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine