Nu ma satur sa ''experimentez'' noi retete de gogosi ... de fapt ... nu cred ca m-as putea satura vreodata de gogosi :)) ... Aceasta varianta am preluat-o de pe blogul '' Culorile din farfurie'' ...
Dizolvam drojdia proaspata in 25 ml lapte caldut ( NU fierbinte) impreuna cu jumatate lingurita zahar si putina faina.Se amesteca si se lasa la dospit pentru 10 minute.
Intr-un bol punem faina cernuta .Adaugam drojdia, galbenusul de ou si amestecam.
In restul de lapte cald dizolvam restul de zahar tos si il adaugam in bolul cu faina si amestecam in continuare.
Punem untul ( care l-am tinut la temperatura camerei ) si incepem sa framantam.Adaugam uleiul si framantam bine in continuare timp de 10-15 minute pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Dupa ce aluatul a crescut , il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si intindem o foaie subtire.
Decupam discuri din aluat si le asezam pe un plan de lucru .
Le lasam astfel sa dospeasca pentru alte 30 minute.
Intr-o tigaie , punem mult ulei .Cand uleiul s-a incins bine ,punem discurile de aluat si le prajim usor pe ambele parti .
Le scoatem pe un servet de hartie si cand s-au racit le pudram cu zahar vanilat .
Pofta buna !
1
Pentru aroma adaugati la aluat coaja rasa de lamaie !