Jumatatile de piersica se scurg bine de zeama din conserva.
Mixam spuma tare albusul de ou dupa care adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devin o spuma tare si lucioasa.
Cu ajutorul unui posh punem albus de ou pe fiecare piersica.
Dam la cuptorul incins la 200 grade...
Punem pe o farfurie 3 bile de inghetata .
Banana o taiem pe lung si o punem langa inghetata.
Stropim inghetata cu vodka .
Ornam cu multa frisca si mult topping de ciocolata ( topind ciocolata impreuna cu laptele si frisca lichida).
Se serveste imediat.
Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca.
Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o...
Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare.
Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri...
Mai intai incepem prin a face aluatul.
Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat.
Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
Acoperim vasul si lasam la dospit...
Mixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul.
Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitie alternind cu laptele.
Trebuie sa obtinem o compozitie ca o smantana...
Am batut ouale spuma.
Am dat feliile de paine prin ou apoi le-am prajit in ulei incins.
Le-am scos pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Le-am presarat cu zahar si am servit :)
Irina a pus si lapte la compozitia de ou dar feliile mele de paine au fost subtiri...
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o...
Incepem prin a face aluatul.
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare.
Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul.
Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa...
Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.
Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin...
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri .
Albusurile le mixam cu un varf de sare pana devin o spuma tare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta s-a topit.
Adaugam la galbenusuri,uleiul si iaurtul de fructe si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu pradul...
Punem intr-un bol laptele,sarea si zaharul.Amestecam bine cu ajutorul unui tel.
Treptat adaugam faina amestecand in continuu.Punem si neqiuk-ul si amestecam bine toate ingredientele.
Punem o tigaie pe foc,o ungem cu ulei si turnam din compozitie cu ajutorul unui polonic.
Rumenim fiecare...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.
Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.
Impartim...
Ciocolata neagra o rupem in bucati cat mai mici si o topim impreuna cu o lingura cu lapte.
Din hartie de copt confectionam un posh.Il umplem cu ciocolata topita si formam picaturi pe o alta foaie de copt .
La fel procedam si cu ciocolata alba.
Punem picaturile la frigider ( sau...
Pentru briose:
Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei.
Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema .
Separam albusul de galbenus.
Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral.
Adaugam...
Fietajul il scoatem din timp din frigider pentru a putea ajunge la temperatura camerei.
Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua parti egale.Fiecare parte o taiem apoi in doua parti egale pe verticala si 4 parti egale pe orizontala.
Pe o coloana punem in centru dulceata de...
Incepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute.
Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de zahar.Incepem sa framantam adaugand restul de lapte cald ,coaja rasa de lamaie si untul topit putin cate...
Mixam bine intr-un bol ouale impreuna cu zaharul.
Adaugam laptele si uleiul si mixam in continuare.
Faina o amestecam cu praful de copt si amestecam bine toate ingredientele.
Incingem ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei lingurite turnam din compozitie.
Prajim la foc potrivit....
Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul.
Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda.
Amestecam bine pana la omogenizare.
Adaugam ricotta,laptele si continuam...
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta s-a topit.
Se adauga iaurtul,uleiul si se amesteca bine.
Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie.
Se adauga la final...
Mixam bine ouale cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba.
Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare.
Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor...
Salam de biscuiti reteta
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana ce devine ca o crema .
Adaugam ouale, cacaua si mixam in continuare .
Separat maruntim biscuitii impreuna cu alunele de padure ( Eu le-am maruntit cu ajutorul robotului )
Adaugam biscuitii si...
Punem ouale si zaharul intr-un bol si mixam bine. ( nu este nevoie ca zaharul sa fie topit integral)
Topim untul si il lasam sa se raceasca.
Adaugam untul racit si sucul de portocala la compozitia de oua si mixam in continuare.( eu am obtinut 120 ml suc de la 2 portocale)
Faina o...
Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar.
Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar.
Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit...
Se mixeaza bine ouale cu zaharul.
Adaugam uleiul,laptele,faina,praful de copt si mixam in continuare.
La urma adaugam cacaua si amestecam bine.
Punem din compozitie in forma de briose.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute.
Cand s-au racit pudram cu zahar pudra .
Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa.
Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin.
Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam.Punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si amestecam in...
Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri.
Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe ambele parti.
Procedam astfel pana ce terminam aluatul.
Separat topim ciocolata impreuna cu frisca...
Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici.
Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam.
La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara.
Amestecam bine totul....
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.
Separat frecam galbenusurile cu ulei.
Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam...
Piersici cu bezea in sos de ciocolata
Jumatatile de piersica se scurg bine de zeama din conserva. Mixam spuma tare albusul de ou dupa care adaugam zaharul si zeama de lamaie si mixam pana devin o spuma tare si lucioasa. Cu ajutorul unui posh punem albus de ou pe fiecare piersica. Dam la cuptorul incins la 200 grade...
Banana Split
Punem pe o farfurie 3 bile de inghetata . Banana o taiem pe lung si o punem langa inghetata. Stropim inghetata cu vodka . Ornam cu multa frisca si mult topping de ciocolata ( topind ciocolata impreuna cu laptele si frisca lichida). Se serveste imediat.
Biscuiti cu lamaie
Untul ( sau margarina) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.Daca ati uitat :) puneti untul intr-un vas si topiti-l la microunde apoi lasati sa se racoreasca. Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o...
Sufleu de ciocolata
Albusurile le batem spuma impreuna cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana ce devin o spuma lucioasa si tare. Separat topim ciocolata impreuna cu laptele.Lasam putin sa se racoreasca si adaugam galbenusul amestecand bine.Punem 2-3 linguri din compozitia de albusuri...
Prajitura cu mere ( de post )
Mai intai incepem prin a face aluatul. Amestecam intr-un vas apa calduta ( NU fierbinte) cu uleiul,zaharul,un varf de sare si drojdia.Amestecam pana ce drojdia s-a dizolvat. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Acoperim vasul si lasam la dospit...
Chec cu ricotta
Mixam oul cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pana ce obtinem o compozitie cremoasa ce si-a triplat volumul. Adaugam apoi uleiul si mixam in continuare. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam la compozitie alternind cu laptele. Trebuie sa obtinem o compozitie ca o smantana...
Friganele
Am batut ouale spuma. Am dat feliile de paine prin ou apoi le-am prajit in ulei incins. Le-am scos pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Le-am presarat cu zahar si am servit :) Irina a pus si lapte la compozitia de ou dar feliile mele de paine au fost subtiri...
Tort cu capsuni si crema de ciocolata
Incepem prin a prepara crema de ciocolata.Punem 200 ml frisca lichida intr-o craticioara pe foc mic.Adaugam ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam pana ce ciocolata se va topi.Avand insa grija ca frisca lichida sa nu inceapa sa fiarba.Inchidem focul si lasam crema sa se raceasca.Apoi...
Tort Krem a la krem
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus. Tapetam o...
Placinta cu mere
Incepem prin a face aluatul. Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam drojdia sfarmata ,zaharul,coaja de portocala,oul si putina sare. Separat,intr-un ibric incalzim laptele in care am pus untul. Adaugam laptele caldut ( NU fierbinte) putin cate putin in bolul cu faina si incepem sa...
Melcisori cu nuca
Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit. Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia . Incepem sa framantam aluatul adaugand putin...
Prajitura cu iaurt cu fructe
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri . Albusurile le mixam cu un varf de sare pana devin o spuma tare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Adaugam la galbenusuri,uleiul si iaurtul de fructe si mixam in continuare. Separat amestecam faina cu pradul...
Clatite cu nesquik
Punem intr-un bol laptele,sarea si zaharul.Amestecam bine cu ajutorul unui tel. Treptat adaugam faina amestecand in continuu.Punem si neqiuk-ul si amestecam bine toate ingredientele. Punem o tigaie pe foc,o ungem cu ulei si turnam din compozitie cu ajutorul unui polonic. Rumenim fiecare...
Mini-prajitura spirala
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri. Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus. Impartim...
Picaturi de ciocolata
Ciocolata neagra o rupem in bucati cat mai mici si o topim impreuna cu o lingura cu lapte. Din hartie de copt confectionam un posh.Il umplem cu ciocolata topita si formam picaturi pe o alta foaie de copt . La fel procedam si cu ciocolata alba. Punem picaturile la frigider ( sau...
Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba
Pentru briose: Ingredientele trebuiesc sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol mixam untul impreuna cu zaharul pana ce devin o crema . Separam albusul de galbenus. Adaugam galbenusul la compozitia cu unt si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit integral. Adaugam...
Aperitive dulci cu dulceata de capsuni
Fietajul il scoatem din timp din frigider pentru a putea ajunge la temperatura camerei. Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in doua parti egale.Fiecare parte o taiem apoi in doua parti egale pe verticala si 4 parti egale pe orizontala. Pe o coloana punem in centru dulceata de...
Coronite cu crema de ciocolata
Incepem prin a amesteca drojdia cu o lingura zahar si doua linguri lapte cald.Lasam astfel aproximativ 5 minute. Punem faina intr-un bol.Adaugam sarea,ouale,drojdia activa si restul de zahar.Incepem sa framantam adaugand restul de lapte cald ,coaja rasa de lamaie si untul topit putin cate...
Tortelli di Carnevale
Mixam bine intr-un bol ouale impreuna cu zaharul. Adaugam laptele si uleiul si mixam in continuare. Faina o amestecam cu praful de copt si amestecam bine toate ingredientele. Incingem ulei intr-o tigaie si cu ajutorul unei lingurite turnam din compozitie. Prajim la foc potrivit....
Bomboane cu biscuiti si ricotta
Topim intr-o craticioara ciocolata impreuna cu untul.Dupa ce ciocolata s-a topit complet,inchidem focul. Biscuitii ii sfaramam fin ( puteti folosi robotul ) si ii adaugam la ciocolata calda. Amestecam bine pana la omogenizare. Adaugam ricotta,laptele si continuam...
Desert prajitura cu iaurt
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un varf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana acesta s-a topit. Se adauga iaurtul,uleiul si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga in compozitie. Se adauga la final...
Chec cu ciocolata
Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce ouale si-au dublat volumul si au capatat o culoare alba. Turnam ulei putin cate putin ,laptele si mixam in continuare. Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua.Amestecam usor...
Salam de biscuiti reteta cu alune de padure ( fara foc)
Salam de biscuiti reteta Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana ce devine ca o crema . Adaugam ouale, cacaua si mixam in continuare . Separat maruntim biscuitii impreuna cu alunele de padure ( Eu le-am maruntit cu ajutorul robotului ) Adaugam biscuitii si...
Prajitura cu portocala si ciocolata
Punem ouale si zaharul intr-un bol si mixam bine. ( nu este nevoie ca zaharul sa fie topit integral) Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam untul racit si sucul de portocala la compozitia de oua si mixam in continuare.( eu am obtinut 120 ml suc de la 2 portocale) Faina o...
Gogosi umplute
Drojdia o dizolvam in laptele cald ( nu fierbinte) impreuna cu 2 lingurite cu zahar. Punem faina cernuta intr-un bol ,adaugam laptele,ouale,sarea si restul de zahar. Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin uleiul.Framantam cam 15-20 minute.Cu cat framantam mai mult cu atit...
Briose
Se mixeaza bine ouale cu zaharul. Adaugam uleiul,laptele,faina,praful de copt si mixam in continuare. La urma adaugam cacaua si amestecam bine. Punem din compozitie in forma de briose. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Cand s-au racit pudram cu zahar pudra .
Chocolate crinkles
Mixam oul cu zaharul pana devin ca o crema de culoare deschisa. Separat topim ciocolata impreuna cu untul si lasam sa se raceasca putin. Adaugam ciocolata calda la compozitia de ou si zahar si amestecam.Punem si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea si amestecam in...
Tort cu clatite
Facem un aluat pentru clatite amestecand laptele cu zaharul si faina.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani mai subtiri. Ungem o tigaie cu ulei ,turnam aluat si il coacem pe ambele parti. Procedam astfel pana ce terminam aluatul. Separat topim ciocolata impreuna cu frisca...
Prajitura cu morcovi
Curatam morcovii,ii spalam si ii dam prin razatoarea cu ochi mici. Intr-un bol punem ouale si le mixam cu zaharul.Adaugam uleiul,morcovii ( storsi bine de zeama ) si amestecam. La urma adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si scortisoara. Amestecam bine totul....
Rulada cu ganache de ciocolata
Mai intai separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu ulei. Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam...