Avand niste mere cam acrisoare m-am gandit ca decat sa se strice mai bine sa le ''transform '' in ceva bun . Mi-a placut atit de mult prajitura cu lapte cald ( http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-lapte-cald-64569.html ) incat am zis sa o combin cu aceste mere . !!!
.
Punem intrun bol ouale impreuna cu zaharul si mixam la viteza maxima a mixerului pana ce devin spumease ,au o culoare deschisa si zaharul s-a topit tot .
Adaugam faina cernuta , praful de copt si un varf de sare . Continuam sa amestecam bine ingredientele.
Separat punem intr-un ibric laptele cu untul taiat cuburi mici si lasam sa se incalzeasca ,amestecand pana ce untul s-a topit . Nu lasam insa ca laptele sa ajunga sa fiarba.
Cand untul e topit si laptele fierbinte, turnam putin cate putin in bolul cu faina si amestecam usor .
Tapetam o tava dreptunghiulara pentru cuptor cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) , punem compozitia si nivelam .
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-15 minute . Cand este gata lasam sa se raceasca in cuptor .
Separat curatam merele de coaja si le dam prin razatoare .
Punem o tigaie la foc potrivit , adaugam ulei ,merele si zaharul . Lasam pana ce sucul merelor scade .Punem scortisoara,amestecam si mai lasam pe foc 5-10 minute . (Cantitatea de zahar poate fi mai multa sau mai putina ,in functie de cat de dulci sunt merele).
Blatul prajiturii il taiem in doua parti egale . Pe una din parti punem merele calite si acoperim cu cealalta parte de blat .
Presaram zahar pudra ( optional) si feliem prajitura in patru si apoi in opt parti egale .
Pofta buna !
1
Eu am facut in tava micuta de la cuptorul electric ... pentru o tava normala pentru cuptor mare , dublati cantitatea ingredientelor .