Ador gogosile...imi aduc aminte de copilarie. De aceasta data am incercat gogosile berlineze dupa reteta Mihai.
Amestecam intr-un bol drojdia maruntita cu zaharul si laptele caldut ( NU fierbinte ! ).
Adaugam galbenusurile in bolul cu drojdie si amestecam bine. Untul il topim si il lasam apoi sa se raceasca si il adaugam in bol.
Amestecam ingredientele bine cu ajutorul unui tel.
Separat amestecam faina cu sarea si o adaugam in bol si framantam pana obtinem un aluat neted si elastic. Acoperim si lasam la dospit la loc cald.
Cand aluatul a dospit il punem pe masa si il mai framantam putin pentru a scoate aerul din el. Impartim aluatul in 50 bucatele. Le rotunjim intre palme si le asezam pe patratele de hartie de copt.
Acoperim gogosile si le lasam la dospit inca o ora (cel putin) .
Punem ulei intr-o tigaie mai adanca si lasam sa se incinga bine.
Prajim gogosile pe ambele prarti si le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Pudram cu zahar pudra dupa plac.