Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec)...
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta.
Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu...
500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore...
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o...
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru...
Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat...
Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare....
Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte)....
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.
Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic.
Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.
Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.
Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute.
Intre timp...
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.
Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min.
Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie si-l punem la frigider pentru 30 min.
Intre timp...
Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit....
Foile de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt.
Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem...
Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de...
Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina in ploaie si albusele...
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.
Galbenusurile le mixam cu 4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.
Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam putin apoi...
Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu...
Se pune faina intr-un castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem compozitia la consistenta ( cum este frisca lichida).
Mixam bine apoi lasam 15 min. aluatul la...
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, se adauga zaharul si coniacul, se amesteca si se pune la rece. Se poate servi ca atare sau cu frisca sau inghetata.
Pofta sa aveti.
Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o...
Pregatim totul : fructele le spalam le lasam la scurs , le feliem si le amestecam cu pesmetul.., faina o amestecam cu praful de copt.
Ouale le separam albusul de galbenus, margarina o topim, si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam bine cu 300 gr zahar si zaharul...
Prima data am curatat persicile apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas...
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul.
Intr-o tava tapetata cu hartie de...
Negresa cu spuma si smochine
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine galbenusurile cu 300 gr zahar pana devin cremoase. Adaugam untura si mixam bine in continuare. Adaugam cacaoa si bicarbonatul stins cu putin otet, laptele si faina ( daca este cazul mai adaugati lapte sau faina, compozitia sa fie ca si la chec)...
Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta. Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu...
Rotite cu miere
500 gr faina se pune intr-un castron, se pune scortisoara, cuisoarele, coaja de lamaie, 150 gr zahar, zaharul vailiat si bicarbonatul stins cu sucul de la lamaie, adaugam 4 oua intregi, 6 linguri de miere fierbinte si framantam un aluat care sa poata fi usor intins. Il acoperim si il lasam 3 ore...
Prajitura Ana Schmitte
Se separa albusurile de galbenusuri, apoi punem un praf de sare in albusuri si incepem sa le mixam bine, bine. Adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana albusul devine ca si o bezea, adaugam galbenusurile pe rand si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si o...
Prajitura cu caramel a la merisor
Pentru foi: punem ouale intr-un castron si mixam bine cu zaharul praf, zaharul vaniliat si un praf sare. Dupa ce a primit o consistenta cremoasa adaugam uleiul si laptele si mai mixam putin, apoi adaugam faina treptat. Cand obtinem o compozitie mai moale scoatem din castron pe planseta de lucru...
Fursecuri de sarbatoare cu gem asortat
Faina cernuta o punem intr-un castron mai mare si o amestecam cu praful de copt si praful de sare, adaugam untura si margarina si frecam impreuna cu faina bine intre palme pana devine un amestec nisipos. Adaugam zaharul, 1 zahar vaniliat, ouale si razatura de lamaie, apoi framantam un aluat cat...
Tort din orez cu pere
Se spala bine orezul apoi se pune praful de sare, se pune zaharul vaniiliat si laptele. Se pune la fiert pana laptele este absorbit de orez. Se ia de pe foc si se pune la racit. Curatam perele si le taiem in fasiute mici, separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare....
Prajitura Gherman Schmith
Faina se pune cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi frecam bine intre palme faina cu 250 gr unt. Adaugam 200 gr zahar praf, 1 zahar vaniliat, esenta de lamaie si galbenusurle de ou si framantam un aluat elastic, sa poata fi bine intins (daca este nevoie punem putin lapte)....
Fursecuri cu alune de padure si nuca
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...
Chec pufos in doua culori
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare. Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Placinta cu ( ludaie) dovleac
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic. Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Prajitura turnata cu bilute de brinza cu cocos
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte. Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Cornuri cu alune de padure si nuca
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Prajitura cu dovleac
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute. Intre timp...
Cornulete fragede cu gem de prune
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
Tort aniversar cu crema de ness
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Prajitura cu brinza dulce si fructe
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou. Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min. Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Zwic puslen
Faina se pune cernuta intr-un castron se amesteca cu praful de copt apoi o amestecam bine cu margarina, adaugam zaharul vanilat,cele 6 linguri zahar, esenta de lamie si ouale se framinta un aluat pe care il acoperim cu o folie si-l punem la frigider pentru 30 min. Intre timp...
Melcisori cu nuca si mac insiropati
Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit....
Strudel cu mere si scortisoara
Foile de strudel se lasa la dezghetat la temperatura camerei de cu seara.Merele se spala si se dau prin razatoarea mare,apoi intr-o tava 45/40cm o tapetam cu hirtie de copt. Luam cite o foaie, o ungem cu o pensula cu ulei apoi punem cea de a doua ungem din nou.La capatul foilor punem...
Prajitura cu malai si fructe
Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de...
Chec cu zahar ars si visine
Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina in ploaie si albusele...
Prajitura cu mascarpone Delaco frisca si fructe
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat. Galbenusurile le mixam cu 4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa. Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam putin apoi...
Prajitura Tango Schmitte
Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu...
Clatite
Se pune faina intr-un castron, se adauga sarea , zaharul,zaharul vanilinat,razatura de lamie , ouale si laptele si incepem sa mixam adaugand apa minerala pina aducem compozitia la consistenta ( cum este frisca lichida). Mixam bine apoi lasam 15 min. aluatul la...
Salata de pepene galben
Se curata pepenele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un bol, se adauga zaharul si coniacul, se amesteca si se pune la rece. Se poate servi ca atare sau cu frisca sau inghetata. Pofta sa aveti.
Prajitura Furnicuta cu crema de ciocolata
Pentru blaturi folsim cate 6 albusuri care se bat bine cu un varf de cutit de sare pana devin o spuma tare. Apoi se adauga treptat 6 linguri de zahar si un zahar vaniliat si mixam bine pana devine ca o bezea. Amestecam macul cu trei linguri faina si o jumatate praf de copt si incorporam cu o...
Prajitura cu fructe
Pregatim totul : fructele le spalam le lasam la scurs , le feliem si le amestecam cu pesmetul.., faina o amestecam cu praful de copt. Ouale le separam albusul de galbenus, margarina o topim, si o lasam sa se raceasca. Galbenusurile le mixam bine cu 300 gr zahar si zaharul...
Prajitura cu ananas si piersici
Prima data am curatat persicile apoi le-am feliat.Apoi am scurs ananasul, intr-o tava cu peretii mdi inaltin(45/35cm a mea) am asezat foile am avut trei bucati una am sacrificato pentru a acoperii bine fundul tavi pe margini am asezat piscoturile apoi cu sucul de la ananas...
Placinta cu iaurt
Foile de placinta se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Stafidele se pune la inmuiat cu putina esenta rom si apa calda. Apoi ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vaniliat. Se adauga iaurtul, apoi mai mixam bine si adaugam si grisul. Intr-o tava tapetata cu hartie de...