Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela

de babi5 in Prajituri, 31 Dec 2014 | 4870 vizualizari

 

Cu multi ani in urma Tanti Stela vecina fetei mele celei mari , ne-a invitat la ziua ei si printre prajituri a avut-o si pe aceasta care mi-a placut tare mult, am cerut si eu reteta , am scris-o si scrisa a ramas pina azi cind am descoperit-o printre fituicile decupate de prin reviste si ziare care nu sint putine .Se face destul de repede si este si tare buna.O recomand cu drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 albusuri
  • 400 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 350 gr nuca cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf copt
  • Pentru crema
  • 10 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 budinca vanilie
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1 pachet rama
  • Pentru decor
  • fulgi ciocolata si bombonele colorate 30 gr.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela:

Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare  apoi incepem sa mixam bine pina devine  o spuma consistenta.

Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus  cu miscari usoare de sus in jos pina se incorporeaza bine, apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem compozitia, nivelam frumos si introducem in cuotorul incins la 180 grade pentru 30 -35  minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Crema

Galbenusurile le punem intr-o oala cu fund dublu si le mixam bine cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi adaugam  200 ml lapte si punem la fiert Cind devine ca si  consistenta smintinei adaugam budinca diluata in 50 ml lapte si mai lasam sa fiarba 5 minute mestecind continuu sa nu se faca cocoloase.

Luam de-o parte si lasam  sa se raceasca dar nu de tot, cind este inca putin calduta adaugam  margarina  sau unt taiat bucatele si mixam bine pina devine o crema pufoasa,astfel crema obtinuta o punem peste blatul  obtinut care intre timp s-a racit si el  o nivelam frumos si ornam cu fulgi de ciocolata.

Lasam sa stea citeva ore apoi portionam dupa preferinta Sa va fie de folos

TIPS-URI

1

Am folosit tava de 40 /45 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos si crema de vanilie , tanti Stela" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Romanita