Cu multi ani in urma Tanti Stela vecina fetei mele celei mari , ne-a invitat la ziua ei si printre prajituri a avut-o si pe aceasta care mi-a placut tare mult, am cerut si eu reteta , am scris-o si scrisa a ramas pina azi cind am descoperit-o printre fituicile decupate de prin reviste si ziare care nu sint putine .Se face destul de repede si este si tare buna.O recomand cu drag
Separam albusurile de galbenusuri si punem in albusuri praful de sare apoi incepem sa mixam bine pina devine o spuma consistenta.
Adaugam treptat zaharul si mixam bine pina se topeste zaharul, apoi amestecam cocosul cu faina si praful de copt si le incorporam in albus cu miscari usoare de sus in jos pina se incorporeaza bine, apoi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt punem compozitia, nivelam frumos si introducem in cuotorul incins la 180 grade pentru 30 -35 minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Crema
Galbenusurile le punem intr-o oala cu fund dublu si le mixam bine cu zaharul si zaharul vaniliat, apoi adaugam 200 ml lapte si punem la fiert Cind devine ca si consistenta smintinei adaugam budinca diluata in 50 ml lapte si mai lasam sa fiarba 5 minute mestecind continuu sa nu se faca cocoloase.
Luam de-o parte si lasam sa se raceasca dar nu de tot, cind este inca putin calduta adaugam margarina sau unt taiat bucatele si mixam bine pina devine o crema pufoasa,astfel crema obtinuta o punem peste blatul obtinut care intre timp s-a racit si el o nivelam frumos si ornam cu fulgi de ciocolata.
Lasam sa stea citeva ore apoi portionam dupa preferinta Sa va fie de folos
1
Am folosit tava de 40 /45 cm