Sunt usor de realizat,spornice si tare gustoase.Le recomand cu drag.
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam putin lapte la framantat). Punem la frigider pentru 30 minute.
Gemul il punem intr-un castron si amestecam cu scortisoara si pesmetul.
Scoatem aluatul, il impartim in bucati cat o mingiuta si facem un cerc. Il impartim in patru, apoi in cat de mici vrem sa facem cornuletele. La baza fiecarei fasii punem gem si rulam usor. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului, asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, lasam 40-45 minute. Cand sunt rumenite le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si zahar vaniliat.
Pofta sa aveti si sa va fie de folos
1
Bune in orice imprejurare