Am tot vazut fel de fel de retete cu mascarpone , spre rusinea mea nu am facut niciodata cu acest produs si am zis hai sa incerc, a iesit o prajitura delicioasa dar din start eu am folosit 1 kg frisca am vrut sa fiu generoasa , dar este preaaaa mult 1/2 l frisca este super suficient chiar si pentru tava mea.
Separam albusurile de galbenusuri, apoi mixam bine albusurile cu 8 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vaniliat.
Galbenusurile le mixam cu 4 linguri de zahar si 2 linguri ulei pina devine o crema albicioasa.
Combinam albusul cu galbenusul, mai mixam putin apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu o paleta de jos in sus usor pina se incorporeaza bine faina , apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava(45/35 cm.)tapetata cu hirtie de copt si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 35 min(se face si testul cu scobitoarea)
Scoatem dupa ce s-a copt si lasam la racit.
Intre timp stoarcem fructele de suc, piersicile le taiem cubulete mici,gelatina o punem la inmuiat in 100 ml. apa.
Intr-un castron punem frisca si intaritorul si incepem sa mixam cu viteza mica a mixterului apoi marim viteza si incepem sa adaugam cele 10 linguri zahar si 2 plicuri zahar vanilat, adaugam crema de mascarpone si mai mixam putin apoi adaugam fructele si gelatina pe care am dizolvat+o bine pe aburi .
Amestecam cu o paleta bine ca gelatina si fructele sa se incorporeze bine in crema apoi dam pentru 15 minute la rece.
Taiem blatul in 2 si insiropam cu sucul din fructe apoi scoatem crema din frigider si asamblam prajitura : blat , crema blat crema .
O nivelam cu un cutit umed si apoi dam la rece pentru citeva ore. Eu nu am reusit sa o tin atit fiindca am avut musafiri neasteptati , si din acest motiv nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit.Produsul finit super bun.Sa va fie de folos
1
Este un desert super bun si racoros
2
Trebuie lasata la rece pentru citeva ore ca gelatina sa-si faca treaba cit mai bine
3
Eu nu am putut sa o tin nici macar 2 ore si din acest motiv nici nu am putut sa o tai asa cum as fi dorit
4
Dar a iesit super , superr buna.
5
Cind nivelam frisca sa folosim un cutit cu lama lata si sa-l umezim mereu, ca da iasa cit mai neteda