Tort aniversar cu crema de ness

de babi5 in Torturi, 18 Oct 2014 | 8502 vizualizari

 

Pentru ca maine schimb prefixul si vin copiii la masa, printre alte bunatati am facut si un tort, care imi place tare mult si nu l-am mai facut tare, tare demult. Este super bun si-l recomand cu mare drag.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 10 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1/2 praf copt
  • 2 zahar vaniliat
  • Pentru sirop
  • 100 gr zahar
  • 200 ml. apa
  • Pentru crema
  • 350 gr margarina Rama
  • 350 gr zahar
  • 6 pliculete ness Amigo
  • 7 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 30 gr fulgi ciocolata
  • Trandafirasi pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu crema de ness:

Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2 linguri ulei si zaharul ramas si mixam pana galbenusurile devin albicioase la culoare. Turnam peste albusuri si mixam cca 3 minute. Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in compozitie cu o paleta amestecand usor, de jos in sus pana o incorporam bine. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi introducem tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 25-30 minute. Facem si testul cu scobitoarea. Scoatem blatul si lasam sa se raceasca

Pentru crema: spargem ouale intregi, le mixam bine adaugand zaharul treptat si zaharul vaniliat. Le spargem intr-o oala fiindca o sa fierbem crema pe aburi. Cand incepe sa se ingroase, asa ca o smantana, adaugam nessul si mai lasam 5 minute sa fiarba si nessul sa se dizolve bine. O punem deoparte si lasam sa se raceasca. Punem Rama intr-un castron si o mixam, apoi adaugam treptat cate o lingura din crema pana o terminam. Mixam bine pana crema devine spumoasa.

Pentru sirop: caramelizam zaharul si il dizolvam cu apa, apoi lasam sa se raceasca.

Apoi incepem asamblarea: taiem blatul in jumatate, apoi fiecare jumatate in doua, obtinanand astfel patru bucati. Punem prima bucata pe tava, apoi insiropam, punem crema, apoi iarasi blat, sirop, crema, pana terminam. Ornam tortul cu crema ramasa si fulgi de ciocolata, apoi punem ca decor trandafirasi. Lasam la rece pentru 1-2 ore apoi se poate servi.

Este un tort tare bun si il recomand cu drag. Sa va fie de folos.

TIPS-URI

1

Aceasta crema se poate face si cu ciocolata si cu lamaie

2

Este o crema fiarta extrem de buna, nu este gretoasa deloc si se poate pastra mai mult timp

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe