Prajitura Tango Schmitte

de babi5 in Dulciuri, 14 Aug 2014 | 2430 vizualizari

 

Aceasta prajitura are nr. de ordine 24 in. caietul meu cu povesti dulci.Nu am mai facut-o de la Botezul lui Denis asta insemnind 19 ani.Este o prajitura usor de realizat si este si buna , nu are crema pentru caldurile astea usor de alterat ..Se foloseste o tava de 25/35 cm, eu am dublat cantitatea fiindca tava mea este mare .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smintina
  • 280 g zahar.
  • 4 oua
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 10 linguri rase cu faina
  • 1 borcan ( 450 ml) gem la alegere
  • 200 gr ciocolata menaj
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tango Schmitte:

Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu o paleta pina faina s-a incorporat bine , se adauga albusurile batute bine spuma.

Apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si introducem in cuptorul incins la180 grade.pentru 35- 40 min.

Scoatem din cuptor lasam putin sa se raceasca apoi ungem cu gemul iar peste gem punem glazura de ciocolata pe care am topit-o la aburi cu 2 linguri smintina.Lasam pentru 2, 3 ore apoi putem portiona dupa imaginatia fiecaruia.Sa va fie de folos si reteta mea.

Am scris-o  cu drag pentru voi poate cindva va veti aminti de mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tango Schmitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

15.08.2014, 14:36

Reisnaor_2006, mirela0911 multumesc

babi5 1

15.08.2014, 14:37

Ina chisr este buna multumesc mult

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu visine