Am incercat aceasta prajitura inspirindu-ma de la briosele Valclaudiei. Recunosc ca nu am mai prestat o astfel de prajitura cu malai, dar rezultatul a fost unul neasteptat de placut. Multumesc Claudia draga, eu am umblat un picut la cantitati fiindca am facut in tava de 45/35 cm si am schimbat fructele (mai precis asta am avut), visine si piersici
Se sparg ouale intr-un castron, se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, razatura de lamaie. Cand devine o compozitie cremoasa adaugam uleiul mixand in continuare, apoi adaugam iaurtul si mai mixam putin pana se incorporeaza bine. Faina alba si cea de malai le amestecam cu praful de copt, apoi le incorporam in compozitie cu o paleta.
Intr-o tava (45/35 cm) tapetata cu hartie de copt punem compozitia obtinuta, o nivelam cu o paleta, apoi asezam fructele pe care le-am trecut prin pesmet. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute. Lasam sa se raceasca, apoi pudram cu zahar farin si portionam cum dorim.
Pofta buna! fiindca chiar este buna.
1
Eu cred ca malaiul ar trebui tinut in iaurt inainte de a-l folosi ca sa se inmoaie putin, tinind cont ca este mult mai dur decat faina, data viitoare am sa incerc asa.
2
Este un desert super, super bun si usor de realizat
3
Vi-l recomand cu mare drag