Maqlube a la Husny

de Sidy in Pui, 30 Mai 2010 | 8114 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la o buna prietena de-a mea care locuieste in Iordania , Husny( Camelia), careia ii multumesc foarte mult pentru minunata reteta.
In limba araba,”maqlub”,inseamna intors(pe dos).Deci,mai pe-ntelese,ar fi “cu fundu-n sus”.
Avem de-a face cu o mincare “cu fundu-n sus”....adica cu un fel de baza in forma de ...tort.
Ea a facut preparatul in “rice cooker” dar eu neavand l-am facut intr-un vas mai inalt pe care l-am bagat la cuptor. Puteti sa-l preparati si deasupra pe aragaz...

 

INGREDIENTE

1 pui

1 conopida

3 rosii

3 morcovi

1 ceapa

o cana mare ( 300 ml)orez

3 linguri ulei de masline

sare

piper

ienibahar

10 boabe cardamom

7 boabe cuisoare

1 lingurita turmenic( curcuma) pudra

1/2 lingurita cumin verde pudra

1/2 lingurita piper macinat

1/2 lingurita cardamom macinat

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maqlube a la Husny:

Puiul se curata, se spala si se transeaza apoi il punem la fiert cu ceapa curatata , sare, boabele de piper, enibahar, boabele de cardamom si de cuisoare.Il lasam sa fiarba de jumatate.
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele, dupa care ii punem la fiert in apa cu sare.
Conopida se desface in buchetele si se opareste in apa cu sare.
Rosiile spalate le taiem rondele.
Orezul se spala in mai multe ape si il lasam la inmuiat in apa calduta pina il folosim.
Intr-un vas mai inalt pe care il putem baga la cuptor punem rosiile taiete rondele, astfel incat sa acopere fundul acestuia.
Rasturnam apa in care au fiert conopida si morcovii.
Peste rosii montam bucatile de carne semi fierte, apoi conopida oparita si morcovii peste.
Orezul scurs de apa, il amestecam cu pudra de turmenic, piper,cumin verde , sare si cardamom.
Il rasturnam peste morcovi si adaugam supa in carea afiert puiul, astfel incat zeama sa depaseasca orezul. Daca nu ajunge mai adaugam apa.
Bagam vasul in cuptorul dinainte incalzit si lasam sa se faca maqlube aproximativ o ora, ora si jumatate.
Cand orezul este gata punem peste el 3 linguri ulei de masline si lasam vasul acoperit in aragazul cu focul stins, cam 20 minute.
Punem o farfurie peste vas si cu miscare iute rasturnam maqlube cu fundul in sus pe farfurie, pentru a putea fi servit.
Eu l-am lasat sa se raceasca pina a doua zi cand am facut aceasta operatiune.
Servim maqlube cu salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maqlube a la Husny" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui cu hrisca si legume