- cind se bate albusul adauga o lingura de apa rece.se obtine o cantitate mai mare de spuma.
- cartofii nu incoltesc daca pui alaturi citeva mere.
- pentru a accelera fierberea carnii adauga o lingura otet sau zeama de lamiie.
- se taie mai usor cascavalul daca se unge cutitul cu ulei.
- nu se fierb ouale abea scoase din frigider.vor crapa.
- daca introduceti cartofii fierti in apa rece citeva minute acestia se vor curata mai usor.
- pireul este mai gustos daca se adauga brinza topita.
- amestecati cartofii prajiti cu marar.vor fi deliciosi.
- salata si legumele ramin proaspete daca sunt tinute in cutii de plastic clatite cu apa rece.
- salata ofilita devine din nou proaspata daca in apa in care se spala se pune o lingura de zahar.dupa 10 minute este iar proaspata.
- prajiturile sunt mai gustoase daca ungem tava cu unt sau margarina si nu cu ulei sau untura.
- pentru un pilaf bun se pune 1 cana orez la 3 cani apa(supa).
- daca mancarea e sarata se pun citeva felii de cartof crudsi lasam sa fiarba putin impreuna.
- galbenusurile frecate cu putina sare inainte de a fi puse in aluat vor da cozonacului o culoare aurie.
- ciupercile se tin in frigider in punga de hirtie.in cea de plastic se inmoaie.
- ciupercile se spala doar inainte de a fi gatite.