- Pentru a pastra o lamaie inceputa, puneti-o cu partea taiata pe o farfuri unsa cu otet sau o puteti acoperi cu un servetel inmuiat in otet.
- Pentru a pastra painea proaspata pentru mai mult timp, o puteti pune intr-un vas de sticla sau email, pe fundul caruia aplicati o gramajoara de sare
- o tocana in care ati pus prea multa sare o mai puteti salva adaugand alimente cu gust alternativ neutru precum: rosie, cartof sau produse lactate
- pandispanul ramane mai mult timp proaspat, daca adaugati in aluat un mar ras
- un praf de sare nu strica la nici o prajitura sau produs de patiserie. acest lucru confera prajiturii gust deosebit fin si scoate in evidenta aromele
- prajiturile cu alune devin mai sarace in calorii, pastrandu si totusi gustul deosebit, daca inlocuiti 1/3 din alunele folosite in retetar cu fulgi de ovaz
- fulgii de cocos pot fi folositi la tapetarea formelor dupaq ce au fost unse cu grasime, astfel incat prajiturile sa se scoata mai usor din forma
- prajiturile cu fructe in care folositi fructele din conserva , devin mai aromate daca folositi pt insiropat sucul in care au fost conservate
- aluatul de strudel nu se va destrama daca , dupa framantare il loviti de mai multe ori de planseta pt ca ultimele bule de aer sa dispara, astfel aluatul va deveni mai omogen iar strudelul mai pufos
- grapefrutul contine foarte multa vitamina C deseori coaja este tratata , de aceea este bine sa aveti grija cand folositi fructul spalati-l bine
- ananasul,kiwi,si bananele sunt fructe rezervoare de vitamine mai ales cand fructele de sezon lipsesc.
- mierea zaharisita se fierbe pe baie de abur pana se dezleaga perfect.se trece in alt borcan si se acopera cu ceolofan si capac.
- dati pe razatoare coji de lamaie sau de portocala frecati-le cu zahar si pastrati-le intr un borcanel