amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI112
Retete

Gogosi cu ciocolata si sos de zmeura cu piper rosu

In Dulciuri la 30 Ian 2015

1. gogosi:   Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se...

Cremes cu frisca

In Prajituri la 26 Ian 2015

Budinca de valinile se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj( 500 ml lapte, 4 linguri de zahar, 2 plicuri zahar vanilat). Galbenusurile se freaca spuma cu praful de sare, zaharul si restul de zahar vanilat, dupa care adaugi amidonul si laptele( 750 ml). Pui la fiert pe foc mic, amestecand...

Ciocolata de casa cu musli

In Dulciuri la 22 Ian 2015

Pregatesti formele de briose si le ungi cu unt. Zaharul si apa se pun la foc intr-o oala suficient de mare, pana cand se transforma intr-un sirop care "se leaga" in fir subtire. Adaugi untul si cacaoa, amestecand cu un tel. Torni laptele praf in ploaie, amestecand energic cu...

Supa de gaina cu galuste

In Supe la 14 Ian 2015

Speli carnea de gaina si o pui la fiert , intr-o oala mai mare, cu multa apa , sare si boabele de piper. Cureti zarzavatul si il adaugi la carne atunci cand aceasta este aproape fiarta. Lasi sa fiarba totul bine, apoi strecori supa si o lasi la foc mic. Intre timp, prepari galustele:...

Cuib de somon cu crema de branza si ton

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2015

Se ia un inel pentru aranjat si se aseaza feliile de somon in interiorul lui, formand un cerc. Branza tofu se sfaramiteaza cu furculita si se amesteca cu smantana, pana devvine cremoasa si o asezi in interiorul feliilor de somon. Realizezi un spatiu gol in interiorul cremei de branza. Tonul...

Fursecuri cu unt si fructe glazurate

In Prajituri la 9 Ian 2015

Amestecam galbenusurile cu zaharul si adaugam praful de copt , zaharul vanilat si coaja de lamaie. Mixam la viteza medie si incorporam laptele si faina, alternativ. La final se obtine un aluat moale pe care il vom pune in pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile in...

Foi cu miere de albine

In Prajituri la 3 Ian 2015

FOI: Zaharul, mierea, ouale, laptele, margarina si bicarbonatul le amestecam cu un tel si asezam bolul pe baie de aburi. Tinem vasul pe baie, amestecand continuu pana cand totul se transforma intr-o spuma. Luam vasul de pe foc si turnam toata faina, amestecand vartos, iar apoi framantam...

Prajitura Albinita

In Prajituri la 2 Ian 2015

FOILE: Faina si margarina se pun intr-un bol si se "freaca" intre palme pana cand se omogenizeaza. Adaugi laptele si framanti usor. Se adauga zaharul si ouale, framantand pana la omogenizare. La final adaugi coaja de lamaie, zaharul vanilat si amoniacul stins cu zeama de lamaie....

Briose de legume cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2014

- Legumele congelate le pui la fiert in apa si adaugi 2 linguri de baza pentru mancaruri. Lasi cat sa dea un clocot, apoi le strecori. - Tai cascavalul cubulete. - Pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece. - Asezi cascavalul si cateva legume in formele pentru briose. - Cand...

Sarmale cu chisca

In Porc la 27 Dec 2014

- Carnea se da prin masina de tocat. - Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul. - Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa...

Cozonac "Stea de Craciun"

In Prajituri la 27 Dec 2014

-Din drojdie, o lingura de zahar, un pumn de faina si o cana de lapte se face o maia. -Intre timp, se cerne restul de faina intr-un castron mare si se face o gropita in mijloc, in care vei adauga maiaua. -Adaugi pe rand galbenusurile peste care presari un praf de sare (asa m-a invatat...

Cornulete fragede

In Prajituri la 23 Dec 2014

Se pune margarina intr-un bol si se lasa la temperatura camerei pentru 30 de minute. Se amesteca apoi cu zaharul . Se adauga treptat ouale, smantana, zaharul vanilat, sarea , coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se framanta un aluat consistent si fraged, care se lasa 20...

Cheesecake rapid cu fructe

In Prajituri la 22 Dec 2014

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu margarina. In inelul metalic asezi biscuitii intr-un strat de cca 0,5 cm. Ciresele se scot din sirop si se desfac de samburi; fructul de kiwi se curata si se taie felii. Frisca se bate si se amesteca cu crema de branza. Peste biscuiti si aseaza...

Chec cu fructe confiate

In Prajituri la 21 Dec 2014

- Pornesti cuptorul si  tapetezi formele de chec cu hartie pentru copt; -  Ouale intregi le bati cu telul, impreuna cu zaharul; adaugi uleiul, apoi laptele; adaugi faina si zaharul vanilat; stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie; - Aluatul va fi putin...

"Zama" de cartofi cu afumatura

In Ciorbe la 19 Dec 2014

- - intr-o oala pui la foc bucata de ciolan; dupa ce da un clocot schimbi apa si dai iar la fiert; repeti operatiunea de 3-4 ori, pana cand iese bine fumul din carne; apoi lasi la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe os; - intre timp, cureti ceapa si morcovii si ii pui la fiert in...

Carnati de casa

In Porc la 16 Dec 2014

Cu o seara inainte de prwgatirea carnatilor, usturoiul curatat si tocat marunt se pune la macerat in vin; Carnea se toaca, se adauga amestecul de usturoi cu vin, sare si piper ( dupa gust) si se framanta bine; Se da amestecul la frigider pentru 2 ore si verifici de sare si piper; Pe palnia...

Slanina condimentata

In Porc la 16 Dec 2014

Slanina proaspata se acopera cu sare grunjoasa si se lasa asa 2 zile. Se curata de sare si se pune la fiert in zeama de varza; adaugi apa, atat cat sa fie bine acoperita slanina; adaugi piperul si foile de dafin; lasi la fiert cam 60 minute, astfel incat furculita sa intre cu usurinta in...

Fasole cu ciolan servita in paine

In Ciorbe la 28 Noi 2014

Fasolea se curata de impuritati si se pune peste noapte in apa rece pentru a se umfla; Ciolanul se pune la fiert  in apa rece cu sare; Fasolea se pune la fiert in apa rece( dupa ce o scurgi de apa in care a stat peste noapte); Se lasa la fiert cca. 1 ora; Intre timp se curata ceapa...

Supa de pui

In Supe la 23 Noi 2014

Cureti legumele si zarzavatul, il speli si il pui la fiert in apa cu sare si boabele de piper; Speli carnea de pui, o portionezi si o adaugi la fiert atunci cand zarzavatul este gata de jumatate; Cand toate sunt fierte strecori supa si  mai lasi sa dea cateva clocote ,apoi adaugi...

Somn umplut la cuptor

In Peste la 19 Oct 2014

Pestele se curata (eu i-am taiat si capul) si se condimenteaza; zarzavaturile si legumele se curata si se taie julienne; se toarna uleiul in tava; se aseaza pestele;- se presara legumele in interiorul pestelui si in tava. S e adauga apa si se acopera cu folie de aluminiu; se da la cuptor...

Prajitura cu mere si nuci

In Prajituri la 7 Sep 2014

a. UMPLUTURA Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit. b. ALUATUL - Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul...

Chiftele cu legume si sos

In Porc la 7 Sep 2014

a. CHIFTELE - Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si...

Ciorba de legume

In Ciorbe la 7 Sep 2014

Intr-o oala cu apa rece (cam 4 l) se adauga ceapa, morcovul si pastarnacul si se pune la fiert la foc potrivit; - Cand a dat in  clocot adaugam gulia si ardeiul gras; - Lasam sa fiarba cca 30 de minute,apoi dupa care adaugam dovlecelul si cartofii; - Cand cartofii sunt patrunsi...

CARNACIORI RO-LA-LA

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2014

Oul se bate bine cu telul, impreuna cu sarea si zaharul; se adauga treptat apa minerala, amestecand incontinuu; se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; se unge tigaia cu putin ulei si se coc clatitele. Dupa ce ai copt clatitele, le ungi pe fiecare cu cate o...

Coronita de iaurt cu capsuni

In Prajituri la 2 Iun 2014

Capsunile le speli sub jet de apa rece, le cureti de codite si le tai in sferturi sau jumatati, in functie de cat sunt de mari. Bati 250 ml de frisca si o amesteci cu iaurtul, cu ajutorul mixerului si adaugi zaharul pudra. Gelatina o pui la inmuiat, in 300 ml de apa rece. Intre timp, tapetezi...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 27 Mai 2014

Dulceata de capsuni reteta Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite; Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca...

Clatite cu urda

In Mancare copii la 23 Mai 2014

Pentru clatite: - oul se bate bine cu telul ,impreuna cu sarea si zaharul; - se adauga treptat apa minerala,amestecand incontinuu; - se toarna faina in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cocoloase; Pentru umplutura: Eu am facut doua umpluturi:una dulce si una sarata....

Oua Faberge

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

A tunci cand folosesti oua intregi spargi doar cat o moneda de 10 bani si golesti cu grija continutul. Speli bine cojile astfel obtinute si le pui la uscat. Legumele le pui la fiert in apa (cca 750ml ) cu sare ,pana cand dau un clocot. Pie ptul de pui il tai cubulete. G elatina o pui la...

Prajitura copilariei

In Prajituri la 12 Apr 2014

Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand are o culoare frumoasa, aramie, adaugi margarina si amesteci pana cand se topeste. Adaugi apoi cacaoa si mierea, amestecand cu grija. La final torni fulgii de ovaz si ii incorporezi. La final pui esenta de rom. O tava o ungi cu margarina si torni...

Sendvis Trandafir

In Sandvisuri la 27 Mar 2014

Minibagheta o tai felii,ungi cu unt si le asezi intr-un vas termorezistent. Printre feliile de paine asezi alternativ,feliile de pastrama si pe cele de cascaval. Presari cascaval ras. Pui la cuptorul cu microunde pentru 1 minut,pana se topeste cascavalul. Scoti sendvisul din vas si il asezi...

Afisate 181 - 210 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]