Amesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca este nevoie mai adaugi faina.
Coci clatitele in tigaia unsa cu putin ulei.
Servesti clatitele...
Pieptul de pui il tai marunt. Ceapa verde o tai rondele. Freci galbenusurile cu sarea si crema de branza. Adaugi pieptul de pui, ceapa verde , taratele si pasta de ardei si amesteci pana la omogenizare. Bati albusurile spuma si le adaugi in compozitie, putin piper macinat,iar la final...
Zaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura.
Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand.
Se pun toti biscuitii deodata, sfaramati si amesteci pana cand se omogenizeaza.
Stingi focul si adaugi esenta de rom....
Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine .
Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute.
Fierbi cele 3 oua tari.
Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu...
1. Blat:
Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.
Apoi bati albusurile spuma tare.
Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie...
Pornesti cuptorul...ha-ha!
Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute.
Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt.
Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care...
Ungi tavile de chec cu ulei si le tapetezi cu faina.
Zaharul, apa minerala si uleiul se bat cu mizerul cca 1 minut.
Incorporezi faina si zaharul vanilat, batand cu mixerul pana obtii o consistenta cremoasa, ca o smantana mai groasa.
Adaugi praful de copt stins cu zeama de...
Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba.
Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea tocata cu orezul, felia de paine inmuiata in apa si galbenusul de ou, apoi modelam bilute cu mana...
Fasolea o alegi si o pui la inmuiat pentru cateva ore.
Morcovul il cureti, il speli si il dai pe razatoare.
Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt.
Incingi uleiul in cratita si adaugi morcovul si ceapa, calindu-le pentru 1 minut.
Adaugi fasolea scursa de apa, sare si piper...
Pregatesti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le strecori si le pui intr-un bol.
Adaugi pipeptul de pui, apoi smantana si crema de branza si dregi de sare si piper.
Asezi hartiile pentru briose in aparat si le umpli cu amestecul de paste si branza. Pornesti si lasi 15 minute....
Vinetele se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi.
Gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in sferturi.
Buretii se curata de picioruse, se spala si taie nu foarte marunt.
Ceapa, vinetele si gogosarii se macina prin...
Vinetele se coc pe plita, se decojesc si se toaca marunt .
Ceapa o cureti si o dai pe razatoarea mica.
Din galbenus, mustar si ulei prepari maioneza.
Amesteci vinetele cu ceapa si maioneza, potrivesti de sare si o servesti cu mare pofta.
Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare.
Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste...
Gogosarii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat.
Intr-o oala suficient de mare se pun la fiert bulionul, apa ,gogosarii,zaharul,uleiul,sarea si mustarul,amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
Atunci cand ardeiul este fiert ( se inmoaie) se adauga otetul si se mai da...
Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac.
Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele.
Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine.
Hreanul il cureti de coaja, il speli si il tai feliute.
Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul...
Dovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi.
Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat. Torni apa si lasi sa fiarba la foc mic 45 minute.
Dupa ce a scazut adaugi rosiile cuburi , mararul...
Dovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute.
Cascavalul il dai pe razatoare.
Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu cascavalul. Adaugi oul, sare si putin piper, apoi pesmetul cate putin. Framanti usor pana cand obtii o pasta...
Fructele le speli / le cureti de coaja si le tai cubulete.
Branza o tai cuburi.
Pe betele de frigarui asezi alernativ bucati de branza si fructe, apoi servesti cu mare pofta.
Morcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul.
Pieptul de pui il speli si il tai bucati de cca 2*2 cm si il condimentezi cu sare si piper.
Pui uleiul in tigaie si...
Blatul
Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt.
Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele.
La urma adaugi faina si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie.
Jumatate din compozitie o torni in tava...
Se prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii. Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se aseaza...
Capsunile se spala si se feliaza.
Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt.
Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat.
In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de iaurt si unul de fructe.
Pieptul de pui il fierbi in apa cu sare, piper si Magii. Dupa ce a fiert il toci marunt.
Intre timp, scurgi ciupercile de zeama si le feliezi mai marunt.
Catravetii ii tai cubulete si ii storci bine de zeama.
Cureti usturoiul si il pisezi.
Amesteci maioneza cu smantana.
Ai grija ca...
Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel.
Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul.
Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam bine. La final adaugam...
In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti,...
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete.
Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta.
Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor.
Umpli cojile de portocale cu salata si...
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul.
Se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase.
Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Dai la...
Iei o forma pentru tort patrata, cu pereti detasabili.
Prepari solutia de cacao instant.
Inmoi piscoturile in solutie si le asezi in tava.
Bati 250 ml de frisca , apoi adaugi crema de branza si mixezi din nou. Adaugi 6 biscuiti Oreo sfaramati si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Asezi...
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.
Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;
Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;
Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul ...
Se amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit.
Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul, pana obtii un aluat vascos, pe care il poti lua cu lingura. Daca este prea gros mai poti adauga...
Clatite cu iaurt
Amesteci faina cu zaharul si sarea si adaugi treptat apa minerala, amestecand cu telul. Adaugi iaurtul cu fructe si continui sa omogenizezi. Trebuie sa obtii o compozitie ca o smantana . Daca este nevoie mai adaugi faina. Coci clatitele in tigaia unsa cu putin ulei. Servesti clatitele...
Briose aperitiv
Pieptul de pui il tai marunt. Ceapa verde o tai rondele. Freci galbenusurile cu sarea si crema de branza. Adaugi pieptul de pui, ceapa verde , taratele si pasta de ardei si amesteci pana la omogenizare. Bati albusurile spuma si le adaugi in compozitie, putin piper macinat,iar la final...
LOLLIPOPS
Zaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura. Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand. Se pun toti biscuitii deodata, sfaramati si amesteci pana cand se omogenizeaza. Stingi focul si adaugi esenta de rom....
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Carnea tocata o amesteci cu sarea, piperul, boiaua ( toate dupa gust), ouale crude , pesmetul , patrunjelul si usturoiul pisat, framatand bine . Lasi compozitia sa se odihneasca 30 minute. Fierbi cele 3 oua tari. Tava rotunda pentru tort( guguluf, cu pereti detasabili) o ungi cu...
TORT "VIS DE IARNA"
1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile spuma tare. Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie...
Pui fraged cu cus-cus si piure de dovleac,Agricola
Pornesti cuptorul...ha-ha! Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute. Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi intr-o tava cu hartie pentru copt. Se introduc pulpele in "punga magica" , pe care...
Chec bicolor de post
Ungi tavile de chec cu ulei si le tapetezi cu faina. Zaharul, apa minerala si uleiul se bat cu mizerul cca 1 minut. Incorporezi faina si zaharul vanilat, batand cu mixerul pana obtii o consistenta cremoasa, ca o smantana mai groasa. Adaugi praful de copt stins cu zeama de...
Ciorba de perisoare din carne de pui
Morcovii, telina si ceapa se toaca marunt, se soteaza trei minute in putin ulei, se acopera cu trei litri de apa si se lasa sa fiarba. Intre timp preparam perisoarele, amestecand carnea tocata cu orezul, felia de paine inmuiata in apa si galbenusul de ou, apoi modelam bilute cu mana...
Iahnie de fasole cu cuburi de soia
Fasolea o alegi si o pui la inmuiat pentru cateva ore. Morcovul il cureti, il speli si il dai pe razatoare. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Incingi uleiul in cratita si adaugi morcovul si ceapa, calindu-le pentru 1 minut. Adaugi fasolea scursa de apa, sare si piper...
BRIOSE DE FIDEA CU BRANZA
Pregatesti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Le strecori si le pui intr-un bol. Adaugi pipeptul de pui, apoi smantana si crema de branza si dregi de sare si piper. Asezi hartiile pentru briose in aparat si le umpli cu amestecul de paste si branza. Pornesti si lasi 15 minute....
ZACUSCA CU BURETI
Vinetele se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi. Gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in sferturi. Buretii se curata de picioruse, se spala si taie nu foarte marunt. Ceapa, vinetele si gogosarii se macina prin...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita, se decojesc si se toaca marunt . Ceapa o cureti si o dai pe razatoarea mica. Din galbenus, mustar si ulei prepari maioneza. Amesteci vinetele cu ceapa si maioneza, potrivesti de sare si o servesti cu mare pofta.
Supa de chimion
Apa se pune la fiert. Cand a fiert se pun legumele si zarzavaturile spalate si curatate- ceapa intreaga, iar restul taiate in patru- cu putina sare. Cand sunt fierte se strecoara si se adauga chimionul , lasand la fiert la foc mic inca 10 minute. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste...
SOS "UNCLE BEN'S" DE CASA
Gogosarii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Intr-o oala suficient de mare se pun la fiert bulionul, apa ,gogosarii,zaharul,uleiul,sarea si mustarul,amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca. Atunci cand ardeiul este fiert ( se inmoaie) se adauga otetul si se mai da...
Gogosari cu conopida si struguri
Gogosarii ii speli si ii cureti de cotoare, taind cate un capac. Conopida o speli sub jet de apa rece si o desfaci buchetele. Struguri ii speli si ii desprinzi de pe ciorchine. Hreanul il cureti de coaja, il speli si il tai feliute. Speli borcanele si incepi sa le umpli: pe fundul...
MANCARICA DE DOVLECEI
Dovlecelul il cureti de coaja si seminte, apoi il tai cuburi. Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti putin in uleiul fierbinte. Adaugi dovlecelul si presari sare si piperul macinat. Torni apa si lasi sa fiarba la foc mic 45 minute. Dupa ce a scazut adaugi rosiile cuburi , mararul...
Chiftele de dovlecel cu cascaval
Dovlecelul il cureti de coaja si seminte si il dai pe razatoare. Presari sare si il lasi asa cca 10 minute. Cascavalul il dai pe razatoare. Storci dovlecelul de zeama si il amesteci cu cascavalul. Adaugi oul, sare si putin piper, apoi pesmetul cate putin. Framanti usor pana cand obtii o pasta...
"Frigarui" de vara
Fructele le speli / le cureti de coaja si le tai cubulete. Branza o tai cuburi. Pe betele de frigarui asezi alernativ bucati de branza si fructe, apoi servesti cu mare pofta.
Nuggets de pui cu salata de cruditati
Morcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul. Pieptul de pui il speli si il tai bucati de cca 2*2 cm si il condimentezi cu sare si piper. Pui uleiul in tigaie si...
Prajitura pufoasa cu capsuni
Blatul Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt. Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele. La urma adaugi faina si grisul. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie. Jumatate din compozitie o torni in tava...
PUI PE STICLA CU LEGUME
Se prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia, o lingura de condimente de pui , mustar si uleiul de masline, amestecand bine ,pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii. Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se aseaza...
Salata de fructe cu iaurt
Capsunile se spala si se feliaza. Caisele si ananasul se scot din compot si se feliaza marunt. Iaurtul se amesteca cu zaharul vanilat. In cupa pentru salata asezi alternativ , un strat de iaurt si unul de fructe.
SALATA DE CIUPERCI CU PUI SI MAIONEZA
Pieptul de pui il fierbi in apa cu sare, piper si Magii. Dupa ce a fiert il toci marunt. Intre timp, scurgi ciupercile de zeama si le feliezi mai marunt. Catravetii ii tai cubulete si ii storci bine de zeama. Cureti usturoiul si il pisezi. Amesteci maioneza cu smantana. Ai grija ca...
PASCA FARA ALUAT
Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza sfaramata si margarina la temperatura camerei, omogenizand foarte bine amestecul. Adaugam apoi faina, putin cate putin si amestecam bine. La final adaugam...
RULOURI CU ANANAS
In doi pumni de faina pui margarina taiata cuburi si o freci intre palme, sfaramitand-o. Adaugi oul si incepi sa framanti usor, apoi torni incet laptele caldut si un praf de sare. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Continui sa adaugi faina in timp ce framanti,...
SALATA DE PUI IN PORTOCALA
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete. Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta. Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor. Umpli cojile de portocale cu salata si...
Tortulete de post
Intr-un castron se amesteca faina, cacaoa si bicarbonatul. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Adaugi uleiul si laptele de soia treptat, amestecand continuu cu mana, ca sa nu se formeze cocoloase. Torni compozitia in tava pentru prajituri unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dai la...
Tort "BUCURIE IN BUCATARIE"
Iei o forma pentru tort patrata, cu pereti detasabili. Prepari solutia de cacao instant. Inmoi piscoturile in solutie si le asezi in tava. Bati 250 ml de frisca , apoi adaugi crema de branza si mixezi din nou. Adaugi 6 biscuiti Oreo sfaramati si amesteci usor, cu o lingura de lemn. Asezi...
Sarmale cu pasat si ciuperci
Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate. Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile; Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare; Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul ...
Briose cu ciocolata si piper rosu
Se amestecă bine făina, zahărul, cacaua, praful de copt, un praf de sare și unul de piper roșu proaspăt zdrobit. Se adauga ouale intregi , uleiul si laptele, amestecand cu mixerul, pana obtii un aluat vascos, pe care il poti lua cu lingura. Daca este prea gros mai poti adauga...