Sarmale cu chisca

de amalia01 in Porc, 27 Dec 2014 | 3563 vizualizari

 

Se poate Craciun fara sarmale? Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 kg carne de porc , cu putina grasime
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de boia
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 linguri de Maggi Secretul Gustului Intensavor de Legume
  • ciolan afumat
  • chisca facuta in casa
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu chisca:

- Carnea se da prin masina de tocat.

- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.

- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru , Maggi si boiaua. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.

-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.

-  Pe fundul unei oale  punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.

- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .

- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa le acopere bine.

- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu chisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale