Am facut gogosi...nimic deosebit...dar am vrut sa le dau o haina noua. Am cautat, m-am informat si m-am hotarat...
1. gogosi: Mai intai se face maiaua:intr-un bol se pune drojdia cu putin lapte cald si putin zahar;se tine la cald acoperit pana cand se umfla. Intr-un castron mare se pune faina apoi se face o adancitura in mijloc si se pun pe rand toate ingredientele mentionate mai sus si maiaua.Se framanta bine pana se obtine un aluat care nu se leaga de maini, elastic, apoi se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bumbac cca 1 ora. Se intinde cu sucitorul o foaie mai groasa(cca 3 mm) pe planul de lucru presarat cu faina, se taie rondele cu un pahar,apoi se mai lasa 20-25 min la crescut ; Dupa ce au crescut se prajesc pe ambele parti, intr-o cratita cu mult ulei,apoi se scot pe un servetel absorbant.
2. sos de zmeura: Zmeura, zaharul si boabele de piper se pun la foc mic si se fierb pana cand se leaga, rezultand un sos cu consistenta unei smantani subtire. Sosul astfel obtinut se strecoara printr-o sita deasa.
Servire: Gogosile se umplu cu crema de ciocolata si se stropesc din abundenta cu sosul de zmeura.