amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI112
Retete

Stelute cu cascaval

In Fusilli la 27 Mar 2014

Pastele se fierb in apa cu sare ;  bati oul cu un praf de sare si laptele;  pastrama o tai cubulete. In forma de briose asezi un strat de paste(cam pana la jumatatea formei), apoi torni jumatate din cantitatea de ou batut;  asezi cubuletele din pastrama si restul de paste; ...

Briose cu ciocolata

In Fusilli la 27 Mar 2014

-fierbi pastele in apa cu sare - bati ouale cu zaharul si laptele -in forma de briose asezi ½ din cantitatea de paste,dupa care torni ou batut; -pui cate o lingurita de crema in fiecare forma; -asezi si restul de paste si torni oul ramas; -dai la cuptor (preincalzit) pentru...

Guguluf de fussili cu fructe

In Prajituri la 24 Mar 2014

Sosul caramel: Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste;se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur; se lasa pe foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi...

Tort "DESENVIS"

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2014

Pentru paine: Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul; In mijlocul fainii facem o...

Terina de legume cu pui

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2014

Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu zarzavatul,cartofii si sare; Intre timp,porumbul si mazarea  se storc bine de zeama; Se prepara maioneza din galbenusul de ou,laptele condensat,mustar si uleiul de masline; se amesteca maioneza cu smantana; Se fierb ouale tari,se decojesc si...

Gazpacho reinventat

In Supe la 21 Noi 2013

Pentru supa: - fierbi toate zarzavaturile in apa cu sare; - cand sunt fierte,le strecori si dai ceapa deopare; restul de zarzavat il pasezi cu blenderul vertical ; - subtiezi crema astfel obtinuta cu bulion si supa de zarzavat; Pentru topping: - tai ardeiul gras in cubulete...

Ciupercute fel de fel

In Mancaruri de legume la 10 Noi 2013

- ciupercutele le cureti de picioruse si de pielita,apoi le asezi in tava pentru cuptor,tapetata cu hartie pentru copt; - cureti cateii de usturoi si ii tai feliute;asezi cate o feliuta in fiecare ciupercuta; - umpli ciupercutele cu amestecul de morcov fiert si tocat si porumb...cu ton si...

Strugure din mini-sandvisuri

In Sandvisuri la 6 Noi 2013

Cu ajutorul unui pahar mic,decupezi din feliile de paine,6 cercuri Ungi cercurile cu ceva fin cremos si pate' Cu ajutorul unei forme de fursecuri decupezi din muschiulet si cascaval Asezi formele pe cerculete Decorezi cu masline si rosii Asezi mini-sandwich-urile sub forma unei...

Sandvis cu ou si miez de lapte

In Sandvisuri la 4 Noi 2013

Bati oul cu sarea si laptele; Adaugi faina in ploaie,batand continuu,sa nu se faca cocoloase; Adaugi muschiuletul taiat cubulete si casvalul ras; Decupezi feliile de paine dupa formele pentru ou; Incinzi uleiul,asezi o forma pentru ou, torni putina compozitie de ou si o coci pe ambele...

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100

In Prajituri la 3 Noi 2013

 Freci ouale intregi cu mixerul impreuna cu zaharul; Adaugi uleiul,apoi laptele; Adaugi faina si apoi zaharul vanilat; Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi la compozitie; aluatul va fi putin mai gros decat cel de clatite; Tapetezi o tava de prajituri cu hartie...

Sandvich cameleon

In Sandvisuri la 2 Noi 2013

- mini-bagheta se ia si se cresteaza cu un cutit subtire; - in spatiile astfel obtinute se aseaza felii de muschi si cascaval - bagi la cuptorul cu microunde pentru 2 minute - decorezi si il servesti.

Cuburi din biscuiti

In Dulciuri la 23 Oct 2013

     500 g de biscuiti se sfarama; Ouale se separa de albusuri; Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat; adaugi apoi untul moale si cacaoa; Bati albusurile spuma cu un praf de sare; Adaugi la albusuri alternativ, crema de galbenusuri,biscuitii...

Mini-sandwich cu Miez de lapte si ton

In Sandvisuri la 16 Oct 2013

- taiem o felie de paine rorunda,cu un pahar; - asezam o bucatica de miez de lapte; - asezam ton peste branzica; - decoram cu lamaie,patrunjel si masline.

Pizza 4 in 1

In Pizza la 10 Oct 2013

Aluat: -  se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute - se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul...

Pizza pe paine

In Pizza la 4 Oct 2013

- pui felia de paine pe o farfurie si o inmoi cu laptele; - pui putin ketchup, apoi presari pe ea toate ingredientele; - dai la cuptorul cu microunde pana se topeste cascavalul(530 w,2 min) - servesti cu ketchup

Pizza cu ce-ti place

In Pizza la 25 Sep 2013

Aluat: -  se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute - se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul...

Pizza pe aluat de clatite

In Pizza la 22 Sep 2013

Aluat: Bati oul cu praful de sare si zaharul. Adaugi apa minerala. Pui faina in ploaie,amestecand bine cu telul para...obtii un aluat de clatite mai gros. Coci clatitele. Montare: Ungi clatitele cu ketchup. Presari sunca taiata feliute. Completezi cu cascaval ras si felii...

Rulouri de pizza

In Pizza la 20 Sep 2013

pentru blat: - se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute - se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul...

Pizza Zambarici

In Pizza la 20 Sep 2013

pentru blat: - se pune drojdia într-un pahar înalt sau o crăticioară împreună cu sarea, zahărul, două linguri de făină şi aproximativ 100 ml de apă calduţă,într-un loc cald,pentru 15 minute - se cerne făina, dacă e cazul, şi se adauga maiaua şi uleiul...

Cornulete cu nectarine si Ceva fin pufos

In Mancare copii la 15 Sep 2013

Lasam aluatul la dezghetat Intindem foaia pe masa de lucru si taiem triunghiuri Ungem fiecare triunghi cu crema de branza Spalam nectarinele, la scoatem samburii si taiem feliute Asezam cate o felie pe fiecare triunghi si rulam Ungem cornurile cu sirop de artar si dam la cuptor...

Rulouri cu Ceva fin cu hrean

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

Aluatul se taie triunghiuri. Asezam cate o lingurita de crema de branza cu hrean. Rulam aluatul. Ungem rulourile cu ketchup. Dam la cuptor 30 minute  

Pizza

In Pizza la 15 Sep 2013

Lasi aluatul la dezghetat Tai slaninuta si sunca cubulete Dai un clocot ciupercile si le lasi la scurs Intinzi aluatul in tava cu hartie ptr copt Ungi aluatul cu ketchup Asezi restul ingredientelor Dai la cuptor pentru 30 min

Platou cu fructe si Ceva fin

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- nectarina se taie in 2 si se scoate samburele - se taie 2 felii de mar - se formeaza un careu din boabe de strugure insirate pe scobitori - pui cate 1 lingurita de crema de branza pe fiecare fruct

Prajitura cu mere

In Prajituri la 15 Sep 2013

Umplutura: - speli merele si le dai pe razatoare - le storci putin si le calesti in putin ulei - adaugi dulceata si amesteci Aluat: - pui 1/2 din cantitatea de fana intr-un vas mare - faci o fantanita in mijloc si adaugi ouale si sarea si incepi sa framanti usor - adaugi...

Flori cu dulceata si "Ceva fin"

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- aluatul de placinta il lasi la dezghetat - il intinzi pe masa de lucru si il ungi cu crema de branza,apoi il portionezi in patrate de 3*3 cm - adaugi cate o lingurita de dulceata - il impachetezi ca pe un plic,dar nu lipesti colturile prea vine astfel incat atunci cand se coc sa se...

Bastonase de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2013

- dovlecelul se curata de coaja si se taie bastonase de cca 5cm si groase de un deget - sarezi putin dovlecelul si apoi il dai prin crema de branza - il tavalesti apoi prin pesmet - presari telemea - asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt - dai la cuptor pentru 30 min -...

Praz umplut cu "Ceva fin"

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

- firul de praz il speli si pastrezi tulpina - tai tulpina in bucati de cca 5 cm - desfaci cu grija prazul,formand tuburi - iei feliile de muschi si le ungi cu crema de branza, adaugi un bastonas de cascaval si apoi le rulezi - introduci cu atentie rulourile in tuburile de praz

Cosulete cu legume si "Ceva pufos"

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

- morcovii se toaca marunt - se aseaza morcovii in cosulet - adaugi boabele de porumb - asezi deasupra crema de branza - decorezi cu patrunjel verde  

Sandvis haios

In Sandvisuri la 14 Sep 2013

- felia de paine se decupeaza cu un pahar in forma cifrei "8" - se unge painea cu crema de branza - se aseaza feliile de sunca decupate cercuri - asezi 2 feliute de cascaval taiate inimioare - decorezi cu feliute de ridiche

Branzoaice cu "Ceva fin"

In Aperitive / Garnituri la 14 Sep 2013

- lasi aluatul la dezghetat,atat cat sa poti lucra cu el - dai cascavalul pe razatoarea mare - tai muschiul cubulete - bati oul cu sare - intinzi aluatul pe suprafata de lucru si il ungi cu crema de branza - tai patratele cu un cutit bine ascutit - asezi in mijloc cascaval ras...

Afisate 211 - 240 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

In capul tau e un talmes-balmes ca la nasu’! Norocul tau ca e bine insurubat pe gat, altfel cine stie pe unde l-ai pierde.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]