Dulceata de capsuni reteta
Daca ar fi sa ma gandesc care este dulceata mea preferata, as raspunde fara ezitare: cea de CAPSUNI! Ador mirosul lor dulce-parfumat si gustul catifelat…iar dulceata imi aminteste de bunica…mergeam impreuna si culegeam fructele ademenitoare,dimineata…Acum “le culeg” din piata…
Dulceata de capsuni reteta
Fructele le speli repede, sub jet de apa ( ca sa nu isi piarda aroma) si le cureti de frunzulite;
Intr-o oala de 8 litri asezi fructele,alternativ cu zaharul si le lasi asa de seara pana dimineata(sau invers- cca 12 ore), astfel incat zaharul sa se topeasca complet;
Cand vrei sa prepari dulceata, incalzesti cuptorul si dai oala la cuptor,la foc potrivit, pentru cca 4 ore; astfel scapi de grija amestecatului ,iar dulceata va fi mai aromata si fructele raman intregi; scoti oala pe aragaz si mai fierbi pe foc mic 30 de minute;
Intre timp speli borcanele si le lasi la uscat;
Cand dulceata este gata asezi o lama de cutit sub borcan si le umpli, le capsezi si le lasi la dunst uscat 24 de ore;
Asezi borcanele in beci/camara si astepti sa savurezi minunatia la iarna…daca mai ai rabdare!