alba_zori

1

Bucataras
incepator

Brasov

Bucataras din 10.11.2011

RETETE148
PRIETENI97
Retete

Papara cu flori Benedict

In Aperitive / Garnituri la 30 Iul 2012

Simplu si rapid. Punem florile curatate la fiert, apoi le scoatem cu o paleta, le punem intr-o tigaie incapatoare si cu un ou amestecam bine. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare, nucsoara, piper. Pregatim si baconul intr-o tigaie cateva minute pana se inroseste bine. Punem si...

Peste cu pireu de cartofi

In Peste la 30 Iul 2012

Simplu, pregatim o tigaie incapatoare in care punem felia de peste cu ulei de masline, sare, nucsoara, rosiile taiate felii, patrunjel, poate si o frunza de dafin, un paharel de vin si lasam la copt vreo 20 de minute. Intre timp punem si cartofii cu coaja in apa la fiert, apoi ii curatam si ii...

Carne cu sos de morcovi si garnitura de mazare

In Vita la 30 Iul 2012

Pregatirea dureaza putin mai mult, dar merita cu siguranta. Mai intai punem bucata de carne intr-o cratita incapatoare, cu toate mirodeniile, uleiul de masline, ceapa, morcovii si o lasam sa se rozoleasca putin, apoi adaugam si vinul, tuica, apa cat cuprinde. Saram, punem si ardeiul iute si...

Barcuta cu fructe

In Salate la 26 Iul 2012

Se spala coaja de pepene, se taie mijlocul in bucatele intr-un bol si se curata de seminte. Coaja ramasa se taie stil barcuta, dar lasand un centimetru de miez de pepene care va fi udat cu lichior de fragute dulce si pus la frigider cel putin 10 minute, absoarbe bine lichiorul. In bolul in...

Pere in camasa

In Dulciuri la 23 Iul 2012

Perele se curata de coaja si se pun in apa la fiert 10 minute cu scortisoara,cuisoare si zahar.Se scot si se scurg apoi se lasa la racit(important!). Se pregateste si ''camasa'': -intr-un bol se da prin sita faina,se adauga zaharul pudra,uleiul,putin suc de lamaie si lichiorul. -se...

Ciorbita cu de toate

In Supe/Ciorbe la 23 Iul 2012

Puneti toate verdeturile in apa fiarta si  lasati sa fiarba pana se inmoaie toate,sarati si condimentati cu ulei de masline in belsug. Daca vreti puneti si paste in plus,eu nu am vrut,deci am lasat cat mai simplu si mi-a placut mai mult.

Parmigiana cu peste sabie

In Peste la 23 Iul 2012

Nu este o frumusete,dar este foarte bun. Intr-o tavita de cuptor intindem cateva linguri de sos de rosii cu ulei de masline si sare,apoi asezam o felie de vanata prajita,o felie de branza,o felie de peste sabie cu nucsoara,apoi iar sos de rosii,vanata,branza,peste sabie si sos de rosii...

Tortulete de pizza

In Aperitive / Garnituri la 23 Iul 2012

Intr-un bol de plastic am amestecat faina cernuta cu sare,apa,uleiul si drojdia,pana a devenit ca o mingiuta. Am lasat la cald sa creasca apoi am intins,am uns formele  cu ulei si faina,am asezat si pasta de pizza in ele,am facut gaurele cu furculita si am pus sos de rosii cu ulei de...

Muffins cu caise

In Dulciuri la 20 Iul 2012

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am batut un pic cu jumate din zaharul pudra,miezul de la batonul de vanilie,putina coaja de lamaie si am invartit cu uleiul de masline si de floarea soarelui. apoi am batut si albusurile spuma cu un pic de sare(eu am avut si niste albusuri...

Tortulet din peste sabie cu rosii

In Peste la 20 Iul 2012

Am pus feliile de peste sabie intr-o tigaie cu ulei de masline,am sarat,am ras putina nucsoara si am turnat  jumate de pahar de vin. Am adaugat feliile de rosii ,am lasat vreo 15 minute pana am vazut ca e gata,si am asezat in farfurie : trei felii de rosii proaspete taiate felii in lat ca...

Filet Welington dupa Gordon Ramsey

In Mancaruri cu carne la 20 Iul 2012

Am inceput punand o tigaie incapatoare pe foc cu ulei de masline,apoi carnea,morcovii cubulete,ciupercile,sare,usturoi,doua foi de dafin,rozmarin,toate mirodeniile si am lasat la calit. Am pus si un pahar de vin,am pus capacul si l-am lasat mai mult de o jumate de ora la copt,pana s-a patruns...

Dorada cu salata verde

In Peste la 20 Iul 2012

Dam drumul la cuptor la 180 grade,apoi pregatim o tavita de aluminiu cu ulei de masline,punem pestele,frunze de menta,rozmarin,un catel de usturoi,un pic de sare. Lasam la cuptor pana cand carnita se inmoaie bine,cam 40 minute cel mai mult,apoi pregatim si salata verde,o spalam,o taiem,o...

Spaghete cu sos de zacusca

In Spaghete la 15 Iul 2012

Am curatat verdeturile,am rozolit putin ceapa intr-o tigaie incapatoare cu ulei de masline si un pic de apa,am adaugat si verdeturile pe rand,am pus capacul si am lasat la copt. Am amestecat din cand in cand. Dupa ce s-au uscat verdeturile am adaugat iar un pic de apa calda si s-au...

Peste sabie cu garnitura de salata verde si pepene galben

In Peste la 15 Iul 2012

Simplu,rapid si bun,ce sa mai zic?cum am facut.. Am pus o tigaie la infierbantat pe foc si am pus feliuta de peste sabie,am lasat cateva minute sa se faca si am intors-o pe cealalta parte si am sarat,am asezat in farfurie,am condimentat cu ulei de masline si zeama de lamaie.Apoi am spalat si...

Salata de smochine si prune

In Salate la 13 Iul 2012

Simplu si exploziv in vitamine, o cantitate suficienta pentru intarirea organismului pentru o zi intreaga, ca un ser. Deci am taiat smochinele felii, am taiat si prunele felii si le-am asezat in farfurie, mai exact intr-un bol de salata. Le-am aranjat in cerc si am condimentat cu lichiorul,...

Peste sabie cu garnitura de papara de flori de dovlecei si rosii

In Peste la 12 Iul 2012

Rapid si sanatos. Am curatat florile, le-am spalat, le-am pus pe o tavita cu servetele. Am pus apa la fiert cu putina sare, cand a inceput sa fiarba am adaugat florile cateva minute pana am vazut ca sunt inmuiate, cam 10 minute, apoi le-am scos intr-o tigaie incapatoare cu un pic de ulei si am...

Tarta cu mere

In Prajituri la 11 Iul 2012

Este foarte simplu de preparat, va explic pe scurt pentru pasta: am pregatit un bol de plastic unde am cernut faina, praful de copt si scortisoara. Am topit zaharul in apa si am adaugat amandoua feluri de ulei si miezul de la pastaie, am amestecat cele doua compozitii bine pana a devenit ca o...

Peste sabie cu dovlecei

In Peste la 10 Iul 2012

Foarte simplu de preparat si rezultat delicios. Am facut dovleceii, i-am taiat felii mici si i-am pus intr-o tigaie cu ulei de masline si un pic de apa, amestecand din cand in cand. S-au facut in vreo 25 de minute. Am pus felia de peste intr-o tigae incapatoare, ulei de masline, am taiat si...

Oua Benedict

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2012

La inceput asezam felia de paine pe farfurie, daca e chifla o taiem in doua si o punem pe tigaie antiaderenta cateva minute la incalzit si sa prinda un pic de culoare. Punem si feliile de sunca sau bacon in tigaie si lasam la gratar asa, un pic de sare si asezam pe felia de chifla. Punem apa...

Flori de dovlecei umplute si peste in sos

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2012

Simplu si bun, cu putine ingrediente. Deci am curatat florile de firele care le aveau cele mai mici si le-am spalat una cate una cu grija ca sa nu se rupa si le-am lasat la scurs pe un platou cu hartie absorbanta de bucatarie. Am spalat si cei trei dovlecei verzi, i-am taiat felii subiri si i-am...

Tort cu ananas

In Torturi la 1 Iul 2012

Rapid si usor,am spart ouale intr-o cratita,am adaugat si zaharul,am incalzit putin,cam la 40 de grade ar trebui normal,am verificat cu degetul cat sa nu ma ard,si am turnat intr-un bol rece, am bagat mixerul la maxim si am mixat cam 10 minute pana s-a racit si pana s-a facut spuma tare,...

Cescute cu crema si cirese

In Dulciuri la 30 Iun 2012

Am pregatit minunatiile astea asa: am pus intr-un bol de plastic mai incapator toate ingredientele in ordinea scrisa, zaharul praf cernut cu oul l-am batut bine pana a facut spuma si am adaugat si miezul de la batonul de vanilie(mai bun decat batonul de vanilie nu exista,este natural din...

Lebede si pasta choux

In Dulciuri la 11 Mai 2012

Sunt asa de bune ca nu te poti abtine , sunt si frumoase. Am pus intr-o cratita incapatoare apa cu uleiul,sarea,vanilia,zaharul si am lasat sa dea in clocot. Am luat cratita de pe foc si apoi adaug dintr-o data faina data prin sita in prealabil. Amestec bine pana devine o compozitie...

Mancare din lasagne si snitele de soia

In Lasagna la 8 Mai 2012

Pregatirea este simpla si rapida. Deci pun apa la fiert.Cand incepe sa fiarba pun snitele de soia,si pun si bucatelele de lasagne impreuna,sare,foaia de dafin,si las pana se fierb bine.Separat pun si sosurile de rosii si ardei rosii impreuna(eu le aveam pregatite din inainte si facute in casa...

Trandafiri cu mere si pere

In Dulciuri la 8 Mai 2012

Pregatirea este rapida si simpla. decongelez foile de foietaj le intind si le ung cu miere,apoi fierb 5 minute merele si perele taiate felii lungi si subtiri cu cuisoare si zahar ,cateva linguri,apoi tai fasii foietajul uns de cate 10 cm lungime si 3 cm inaltime apoi asez feliile de mere...

Pizza cu tofu

In Pizza la 8 Mai 2012

Este rapid si bun, cu ce umplutura dorim, deci cand am pofta de pizza fac asa: pregatesc un bol incapator si cern faina, apoi adaug sarea, praful de copt pentru pizza, tofu ras, zahar putin de tot si apa rece. Cu mainile unse de ulei de masline lucrez aluatul ca sa fie ca o minge. Ung o tava de...

Salata de rosii si tofu

In Salate la 8 Mai 2012

Este foarte simplu,se spala rosiile si se taie cubulete,se fierbe oul 2 minute,se curata de coaja si se taie si el cubulete,se pune pestele pe baie de aburi si in cateva minute e gata,se taie si el cubulete,se taie si branza tofu tot cubulete,se condimenteaza totul cu ulei de...

Tartine cu dulceata de capsuni

In Dulciuri la 4 Mai 2012

Incep si eu pregatirea tartelor cu gandul ca vor fi delicioase si ca nu ma voi putea abtine de la mancat de bune ce vor fi, deci cu placere si rezultatul la urma depaseste asteptarile mele. Deci am pregatit un bol in care am pus 100 gr zahar pudra dat prin sita, am amestecat oul, vanilia,...

Tort aromat cu capsuni

In Torturi la 28 Apr 2012

De explicat poate e simplu,e de lucrat si trebuie dragoste,placere de a face si placere de a gusta fiecare bucatica,e o explozie de arome in palat si nu altceva,deci am inceput cu pregatirea pandispanului: -am batut galbenusurile cu zaharul pudra,am topit untul si l-am adaugat fir si mixand...

Involtini alla norma

In Paste la 23 Apr 2012

De explicat poate e simplu, dar e treaba de facut si merita intr-adevar. Deci incepem cu sosul de rosii: curatam rosiile de coaja si seminte si il punem intr-o tigaie mare cu ulei de masline sa se usuce un pic. Adaugam si ceapa taiata fin si lasam pana devine sos dar nu prea uscat. Intr-o...

Afisate 91 - 120 din 148 retete    

Postari recente

publicat la 24.08.2013

Tarta sarata cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]