Am incercat pentru prima oara si eu perele imbracate in camasa,adica in crosta,am gustat si mi-a placut,am sa mai fac si trebuie sa ma perfectionez si sa le fac bine de tot,sper sa va placa si voua.
Perele se curata de coaja si se pun in apa la fiert 10 minute cu scortisoara,cuisoare si zahar.Se scot si se scurg apoi se lasa la racit(important!).
Se pregateste si ''camasa'':
-intr-un bol se da prin sita faina,se adauga zaharul pudra,uleiul,putin suc de lamaie si lichiorul.
-se amesteca pana se omogenizeaza,se lasa la odihnit in frigider cam 30 minute,apoi se intinde,se taie in patrat si se aseaza perele reci
-se imbraca cu mana,se fac si niste frunzulite deasupra si se ung cu ou batut.
Trebuie rapiditate ca sa nu curga pasta de pe pere.
Se pun la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se inrosesc bine,cam 30 minute.
Se scot,se aseaza in farfurii si se servesc cu crema patisera sau inghetata.